..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > mehmet ali güney




24 Mayýs 2003
tufanýn vaktini sorduðun son yolcu  
mehmet ali güney
Bana bakmak ne kadar acý bir bilsen. Kirli sokaklardan hikayelerin aðarmasýný beklemeden þiirsel aðýtlarýn küf koktuðunu, koridorlarda çürüyen cesetimin hiç mi hiç gülmediðini bir bilsen


:BEID:
tufanýn vaktini sorduðun son yolcu

mehmet ali güney
nisan 1998 / Konya

     Uzun bir sessizlikten sonra gözlerindeki acýyý saklamaya çalýþarak konuþmaya çalýþtý. Birkaç kelime ilk önce boðazýnda düðümlendi. Hüzünlendiði her halinden belli oluyordu. Muhatabýnýn gözlerine bakmanýn ne kadar kahredici olduðu bitkin ve soluk yüzünden bir aðýt gibi dökülüyordu.
     Gecenin erdemli öðretisinden kaptýðý cesaretle:
-“Sýkýntýsýný atamadýðýmýz dünyanýn kirli aðrýlarýyla okulun koridorlarýna istenmedik seslerimizle doluþurken o günün hüznü birimizin yakasýndadýr.zorla kalkan bakýþlarla selamlarken birbirimiz, anlayýveririz sýranýn kimde olduðunu. Bakýþlarýný saklamayan aþklarýn kalbimize dolmadýðýný o zaman anlarýz... Aðlamaktan korkan insan suretidir o gün hüzün taþýyýcýsý. Suskundur aðýrlaþan hüznü, içselleþtirdiði aðýtlardan denize fýrlattýðý taþlar karþýsýnda. Oysa, okulun koridorlarýdýr, gemilerin rýhtýmdan ayrýlmasýný bir türlü koyvermeyen. Çünkü eylemdir, yürektir, aþk ve göz yaþýdýr okulun koridorlarýnda dolaþan gemilerin taþýdýðý kitabýn toz kokulu sayfalarý. Tufanýn vaktini taþýrlar gün boyu” dedi ve gözlerini gri bir boþluða çevirdi. Bir þeyler demesini bekledi. Kalkýp gitmesini bekledi. Karþýsýnda tepkisizce duruþuna bir süre baktý ve sözlerine tekrar baþladý:
-“Koridorlarýn kirli duvarlarýna yaslanan aþk tapýnaklarý hüzündür birimizin yakasýnda. Taptýrmaktýr dilekleri. Yorgun sularýn sahili ýslattýðý aný yakalayýverirler. Hüzün yakaya sinmiþtir artýk. Kirpiklerin ucuyla sallandýrývermiþlerdir sýkýntýsýný atamadýðýmýz dünyanýn kirli aðrýlarýyla okulun koridorlarýna istenmedik seslerimizle doluþtuðumuzda” diye biten sesini ani bir ses tonuyla deðiþtirdi:
-“Gözleriniz” diye bir kelime döküldü aðzýndan. Muhatabýnýn gözlerine bakmadan:
-“Gözleriniz” dedi ve yutkundu, birkaç kelimesi atlanýlmýþ þiir gibiydi söylemek istedikleri. Sonra devam etti:
-“Bana bakmak ne kadar acý bir bilsen. Kirli sokaklardan hikayelerin aðarmasýný beklemeden þiirsel aðýtlarýn küf koktuðunu, koridorlarda çürüyen cesetimin hiç mi hiç gülmediðini bir bilsen. Dünyaya savurduðun bakýþlarla bir daha bakabilecek misin?... belki tufanýn vaktini soracaksýn kimsesizler treninin son yolcusuna. Bakýþlarýna kattýðýn posta katarlarýnýn týkýrtýlarýný o zaman anlayacaksýn. O zaman gözlerinde sahih aðýtlar yer alacak ve hüzünlerle dosyalanmýþ bir dünyanýn önünde tufansýz yýðýlýp kalacaksýn. Ýçinde büyüttüðünü benim ben korkmalarýma geçiþtirilerek yaþanmýþ kitabýn toz kokulu sayfalarýnýn karýþtýðýný geç de olsa anlayacaksýn. Fakat bu çok geç olacak. Tufaný vaktini sorduðun son yolcu çoktan gitmiþ olacak. Kimsesizler treni geride kimsesiz bir veda býrakacak, ona aðlayacaksýn bayan aðlayacaksýn...”
     Hava aniden bastýrmýþtý. Son tren yaðmurlu bir Ýstanbul’u çoktan geride býrakýp gitmiþti...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
gecenin sahih yüzü

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tavandan Damlayan Sular
Üþüyen Adam
Sevgilim Uyku
Mendil Satan Ellerin, Gözlerinin Ýfadesidir.
Hayatýn Baðlarý
gidiþ dönüþ bileti
Bir Gitaristin Taþýdýðý Figür

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Koridorlarda Geçen Zamane Aðýtlar [Þiir]
birkenti tek baþýna þairler yaþar [Þiir]
Kentin Delikanlý Rüzgarlarýna Karþý [Þiir]
Ýki Þiir [Þiir]


mehmet ali güney kimdir?

istanbul üniversitesi rehberlik psikolojik danýþmanlýk mezunuyum

Etkilendiði Yazarlar:
ahmet altan, ismet özel,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet ali güney, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.