..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En büyük mutluluk ve en büyük sýkýntý anlarýnda sanatçýya gereksinme duyarýz. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BÝNNUR EDÝSAN




21 Haziran 2003
Yokluðun Bir Ýç Deniz  
BÝNNUR EDÝSAN
Bir dokunuþunun bile titreyen hesaplarý var gecelerimde.Gözümün önüne gelen her renk siyaha akýyor. Sokak aralarýnda büyüttüðüm kocaman bir sokak çocuðu oldu bu sevda. Ne çocukluðunu bildi, ne yetiþkinliðini. Ellerime býrakýp gittiðin kokun, uçuk maviyle


:EEDH:
Yokluðun Bir Ýç Deniz

Yaðmur yaðar yine
Yine griye bürünür caddeler
Alnýma vuran yorgun damlalarda
Seni anarým
Sen, sevdiðim, yoksun...

Yorgunluðum gidiþinle baþladý.Yoðurup eline veremedim sevdamý, anlatamadým hasretimi.Yaðmur damlasýydý bu aþkýn evveli, sellerde akýp gidiþine dur diyemedim. Göðe direk, denize kapak, bana haram oldun da haberin yok. Sen cenneti istiyorsun ama ölmeye bir türlü razý deðilsin. Bilirsin ki, delilsiz cennete bile girilmez.

Ellerine uzanýr gibi
Yaðmurlara döner yüzüm
Tutamadýðým ellerini arar gibi
Sana döner yüzüm
Sen, sevdiðim, ne çoksun...

Zamansýz yaðan yaðmurlar eþlik eder bana. Ben aðlarým, yaðmur aðlar. Sûretin gelir gözümün önüne. Ne çoksun, yokluðunda bile ne çoksun! Oysa artýk, hiç bilemeyeceksin yaðmur ormanlarýmýn aðýtlarýmla buluþtuðu törenleri.Hiç aramýza katýlamayacaksýn.


Ankara’nýn en eski yaðmurlarýnda
Renkleri sayarým
Dilimde gri canlanýr birden
Aklýmda ayrýlýþýmýz...

Yokluðundaki yoksulluðum dillenirken , bembeyaz umutlarýn karanlýk çýðlýklarý aþký öldürdü. Düþün! O koca sevda, hangi noktaya boynunu büktü de kabullendi gidiþini? Bunu bile yapamayacaksan, toparla etrafa savurduðun sahte yürek müsveddeni ve çek git uçsuz karanlýklara. Uzaklarda kim olduðunu bilmediðim bir adam yaþýyor artýk.Yine sevdaya aç, yine kaçak.Biliyor musun, ben düþünmekten yoruldum. Sen, limitsiz sevda masallarýnýn uyduruk yabancýsý olmaya devam et. ‘Mutlak aþkýn kadife geleceði diye bir þey yok.’ derdin ya! Haklýymýþsýn.

Sokak aralarýnda
Yorgun renkler
Ellerimde anýlarýn silik mavisi
Gözlerimde sarýlýþýmýz...

Bir dokunuþunun bile titreyen hesaplarý var gecelerimde.Gözümün önüne gelen her renk siyaha akýyor. Sokak aralarýnda büyüttüðüm kocaman bir sokak çocuðu oldu bu sevda. Ne çocukluðunu bildi, ne yetiþkinliðini. Ellerime býrakýp gittiðin kokun, uçuk maviyle evlendi, haberin var mý?

Solar içimde senden kalma gökkuþaðý
Uslanmaz gözlerinin en onulmaz aþýðý
Þimdi Ankara’da
Yaðmurlardan denizler yaratan bir sevdalý
Sen, sevdiðim,geçmiþim
Dipsiz iç çekiþlerimin masum kaçaðý...

Yaðmurlu gecelerde gökyüzü siyahý geçirmiþken üzerine, aðlamak bana yakýþmaz ki.Kasýrgalar kopup da yüreðimin bir köþesi sallanýrken, sen ellere neler fýsýldýyordun da ben aðlayamadým. Gözlerine hüzün perdesinin sarý-yeþil rengini takýp, kaç baharý daha eskittin? Kaç mevsimi solduran karla, örtü oldun nazenin çiçeklere? Kaç kiþinin daha baðrýný yaktýn kim bilir, vedasýz terk ediþlerinle? Huzurun var mý? Sorarým sana, mutlu musun? Yokluðunda iç denizi oturttum Ankara’nýn göbeðine!

Ankara’da yaðmur yaðar
Ýçimde bir deniz aðlar
Yokluðunda
Ankara’da bir iç deniz
Yanar, yanar.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: canlarýmmmmmmmm
Gönderen: Kadrýye odabas / , Türkiye
18 Kasým 2013
bu aralar defalarca bu þiiri dinledim. defalarca da dinleyeceðim. sizleri çooookk seviyorum. daha çok yazmalýsýn ve zafer hocayla daha çok okumalýsýnýz.sizleri seviyorummmmmm.

:: ,,,
Gönderen: Özgecan / Ankara/Türkiye
4 Nisan 2005
Deniz'siz Ankara'nýn yosun baðlamýþ yalnýzlýðý... anlatabildiðiniz için teþekkürler....

:: Mukemmel...
Gönderen: Dreamer / cok.. ama cokk uzaklardan..
20 Aðustos 2004
"Kaç mevsimi solduran karla, örtü oldun nazenin çiçeklere? Kaç kiþinin daha baðrýný yaktýn kim bilir, vedasýz terk ediþlerinle? Huzurun var mý? Sorarým sana, mutlu musun?" Kesinlikle mukemmel bir yazi.. Insan okurken hicc bitmemesini istiyor.. Tebrikler!

:: YOKLUKTA VARLIGI BULMUSSUN!
Gönderen: NURAY LALE / Bielefeld/Almanya
20 Aðustos 2004
Sevgili Binnur Hanim, Bielefeld, 21.08.2003 Yazini begendim. Sen o satirlarda yokluktan varliga varmissin, farkinda misin? Gömlek degistirir gibi sevgili degistiren herkes ruhen hastadir ve cevresindeki insanlari da hasta ederler böyle kisiler. Onun icin hic üzülmeye degmez, güzelim! Selamlarim ve Sevgilerimle NURAY LALE Egitim ve Saglik Bilimcisi

:: Sadece bu yazý için bile yýllýðýnýzý alabilirim!
Gönderen: Kerim Üktenli / Ankara
6 Aðustos 2004
Binnur haným; Yýllýk içeriðine bakýp yapýtlarýn bir kýsmýný okuduðumda itiraf ediyorum yalnýzca þu yazý için bile alýrým dedim.Öyle güzel bir yazý ki nasýl bir yürek bu, nasýl bir yangýn bu? Çok baþarýlýsýnýz.Eðer yapýtlarýnýzý kitap haline dönüþtürürseniz eminim ben ve benim gibi hayranlarýnýz sevinecektir.Tebrikler tebrikler tebrikler...

:: Ankara'nýn denizlerine selamlar
Gönderen: Muharrem Samanlý / Ýstanbul
6 Aðustos 2004
O sularda dibi boylamýþ bir denizciden Ankara'nýn denizlerine selamlar... Güzel bir yazý. Tebrikler

:: eh be kanka
Gönderen: rasim can / ankaranýn önemsiz biyerleri
6 Aðustos 2004
lan kanka inan çook güzel olmuþ yine (!) ba ba ba yine diyorum çünkü senin bütün yazýlarýn genelde güzel oluyor.ama kafama takýlan birkaç þey var. mesela gri nedir? beyazla siyahýn ortasýmý yoksa ulaþýlmazlýkla elde etmenin arasýnda abuk bir konummu bunu çözemedim. senden bir isteðim var geceleri sýkýntýdan uyuyamadýðýnda karanlýðýn içindeki tavana bakýp , o tavanýn beyaz olduðunu bildiðin halde beyazlýðý görebilme çabasýný anlatmaný daha doðrusu onunla ilgili kelimelere can vermeni istiyorum. hadi bakalým. saygýlar...

:: Sokak Çocuðu Sevdalar
Gönderen: Avþýn Çaðrý Özhan / Ýstanbul / Türkiye
15 Temmuz 2004
Yazýlar , duygular belkide anýlar kelimelere dönüþüpte satýrlara bu þekilde dizildiðinde ''Vay okuyanýn haline''. Ýþte o zaman O yazar okuyucusunun içine akýyor cümleleriyle ve o zaman okuyana kendinden birþeyler hissettiriyor hatta ''Acaba yazar beni mi anlatmýþ'' dedirtiyor. Sokak çocuðu sevdalarý hepimiz yaþarýz, sadece kendimizin yaþadýðýný düþünüp kahroluruz. Ancak öyle deðildir iþin aslý.Ben yaþarým,sen yaþarsýn ve Onlar da yaþar.Mesele sadece yüreðine sýðdýrabilmektir bütün sokak çocuklarýný. Herþey mevzu bahis iç denizlerinizin yüzemediðiniz derinliklerinde saklýdýr. Sevgilerimle.. AVÞIN ÇAÐRI ÖZHAN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Silmedim, beyaza boyadým
Anlatýyor Gibiydim
Gidiyor Bu Þehirden
Yýldýzlar Savrulurken
Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim
Eylül
Tam da Alýþýyorken
Serin Bir Ankara Gecesi
Aðzým Kanýyor

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Ýþ Yeri Kurallarý!
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Çapkýn Erkek (Kadýn)
Erkek Kalbi
Göl Kuþlarý ve Hayat
Kadýn Çýldýrýnca
Facebook Çýlgýnlýðý
Bir Tatlý Huzur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.