..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Ýnci Çiçekoðlu




13 Temmuz 2003
Göklerde Ýþlenen Suç  
Ýnci Çiçekoðlu
Yasalarla yasak doðduk,günahlarla suçlu öleceðiz.Sonum nasýl olsa böyle olacaksa,varým herþeyi yaþamaya !


:BCHJ:
Bir nefrettir baþladý gözlerimde.Okudukça gelen bu ümitsiz sonlar,beni kitaplardan bile bunalttý.Ýnsanýn en bahtsýz yanýdýr;yaþadýkça öðrenmek, adilikleri , aldatýlarý görmek ve öðrendikçe yýkýlmak.Bu çaðlar öncesinden,Adem ve Havva ‘dan miras kalmýþ bizlere.
Romeo’nun Juliette’i,Ferhat’ýn Þirin’i hepsi Adem’in evlatlarý deðil miydi?Tanrý’nýn cezalandýrdýðý Adem ve Havva kulunun cezalarýný çekmediler mi onlar da?Bize býrakýlan ne Adem’in servetiydi ne aþký ne de yüreði..Yalnýzca yaþadýðý umutsuzluklar,piþmanlýklar kaldý elimize.
Dünya’ya geliþimize karþýlýk Tanrý elimize bir küçük mutluluk týkýþtýrdý;küçük bir çocuðun eline þeker verir gibi..Gülüþlerimiz yalnýzca bikaç sene oyuncak oldu bize.Bir çoðumuz bu kadar bile þanslý olamadý.Bir bebeðin dünyaya gözlerini açma sevinciyle etrafýna bakmasý,ilk görme hevesiyle incelemesi gibi ilk hüzünlerimizi derinden yaþadýk.
Bazý þeyler vardýr ki sonlarý bilindik,adýmýz gibi ezberlediðimiz acýlardýr.Ulysse’in Pénélope’si senelerce nakýþ dikip ,geceleri sökerek hiçbirþey elde edemedi.Ne Ulysse’inden haber vardý,ne mutluluðundan...Sönen ýþýðýn arkasýndan karanlýða boþ ümitlerle koþup durdu.Kendini avuttu yýllarca...
Bir yasak elma uðruna indik bu iþgence yuvasýna.Jüpiter’in erkekleri Venüs’ün kadýnlarý hep bir araya toplandýk.Tanrýlar’ýn nazý uðruna yoksulluða,mutsuzluða ve sonunda toprak olmaya katlandýk.Onlar bize akýl verdi,yanýna da hýrs,cimrilik ve sonsuz arzularý kattý.
“Sevgidir kalplerinizi dolduran!”dedi Tanrý’lar, fakat sevgiyi yanlýþ öðrettiler. Hýrs aþka dönüþtü,para oldu ve nefret olarak çýktý kalplerden.Aldatma bir ihtiyaç halini aldý ve anlaþýldý ! Jüpiter erkeðe aldatsýn diye , Venüs kadýna intikam alsýn diye sevgi verdi.
Bu seferde Tanrýlar’ýn suçunu çekti insanoðlu. Adem’in ya da evlatlarýnýn Tanrý’yý yargý hakký olsaydý bu kadar sorunun cevabý bulunur muydu acaba,ruhlarýn isyaný sonucunda bundan daha kötü bir ceza, daha büyük bir haksýzlýk bulunabilir miydi?
Yaþamda hak etmeden bir sürü acý çekiyoruz.Bir kez de bizlere þans verilseydi hiçbirþey böyle olmazdý belki de.Adem’in dala dokunuþu engellenirdi.Þanslar elimizden alýnmýþ bir kere,yasak aðacýn gölgesinde yaþamakla hükümlendirilmiþiz. O halde yaþamdan sonra ceza niye,yeterince acý çekmedik mi?
Belki de en iyisi düþünmemek.Cevabý olmayan sorular sorarak, olanaksýza oynamak dýþýnda elime birþey geçmeyecek.Yasalarla yasak doðduk,günahlarla suçlu öleceðiz.Sonum nasýl olsa böyle olacaksa,varým herþeyi yaþamaya !


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yorum!!!
Gönderen: Barýþ ALPAN / Ankara/Türkiye
21 Nisan 2005
Yazýnda kendimi buldum gerçekten de. Kendi sorularýmýn cevaplarýný gördüm satýrlarýnýn arasýnda. Baþarýlarýný dilerim... (ÖSS'de de- E tabi kendime de... :-) )




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçüktük
Oyun
Kahraman
Kahverengi Dikdörtgenim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yýldýzýn Hikayesi
"Sen"in Sözlük Anlamý
Soyut Tablonun Renkleri
Ayçiçek Tarlasý
Yollar Büyüdü
Fotoðraftaki Mutluluk
Yoldaþým Ol Gökyüzü
Soðuk Rüzgar
Güle Güle Anneanne
Sonsuzluk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Cennetin Ötesinde [Þiir]
Bir Rüya Ömür Boyu Sürer mi? [Öykü]
Ben Bir Pinokyoyum [Öykü]
Söz Etmeye Kýyamýyorum [Öykü]
Nerde Kaybolmuþum [Öykü]
Düþtü Bir Yaprak [Eleþtiri]
Yazýk Çocuklara! [Ýnceleme]


Ýnci Çiçekoðlu kimdir?

tek bir tarif vermek mümkün mü?

Etkilendiði Yazarlar:
Balzac Paulo Coelho


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Çiçekoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.