..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam baþlangýcý olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > ESRA BAYKAL




29 Ekim 2001
Adam , Ayna ve Yalnýzlýk  
ESRA BAYKAL
Bir efsaneyi yaþamak..Veya yaþayamamak...


:CJBA:
Hayýr arkadaþlar , bir efsaneyi yaþamak derken Fenerbahçe ‘den bahsetmiyorum. Bahsettiðim,
bana göre , Türkiye ‘nin en baþarýlý alternatif rock solisti , bestecisi ve söz yazarý Feridun Düzaðaç.

Kendisini 24 Ekim 2001 tarihinde “ Adam , Ayna ve Yalnýzlýk “ baþlýðý altýndaki bir söyleþide
izleme fýrsatý buldum. Bugüne kadar bana hem söz hem de beste olarak en tatmin edici þarkýlarý tattýran bir insan... Her cümlede hayata ve yaþama yeniden ve farklý bir bakýþ açýsý ile bakmamý saðlayan insan...Hayat tarzý ve kiþiliði açýsýndan pekte bilgi sahibi olmadýðým bu sanatçý , benim gözümde aslýnda çokta baþarýlý bir edebiyatçýdýr. Kurduðu cümleler ve tanýmlar ile pek çok meslektaþýndan daha derin , daha anlamlý ve belki de daha mecazidir. Yazdýðý sözlerle pek çok eleþtiri okuna hedef olsa da Feridun Düzaðaç ‘ýn kabul edilmesi gereken çok elit bir hayran kitlesi vardýr. Bu elitlik kavramý herkese göre deðiþebilir. Bana göre kültürel anlamda gerçekten bilgili bir kesimdir Feridun Düzaðaç ‘ýn hitap ettiði kitle...

Söyleþinin detaylarýna girmek gerekirse ; bana göre aslýnda Feridun ‘un potansiyelini gösteremediði bir formatta hazýrlanmýþtý. Gelen herkes edebi bir sohbet beklerken bir anda bir televole röportajý halini alan söyleþiden sanýyorum kimse beklediðini bulamadý. Çünkü gelen insanlar zaten Feridun ‘un nerede doðduðunu , nasýl müziðe baþladýðýný sunuculuk yapan arkadaþtan daha iyi biliyordu. Sunucu konusuna tekrar döneceðim çünkü ciddi anlamda herkesi kanser eden bir tarzý vardý. Söyleþinin temasýnýn karizmatikliði ve belki de Feridun
Düzaðaç ‘ýn imajýyla olan örtüþmesi herkesi bir araya toplamýþtý. Küçücük salonda kapýnýn dýþýna kadar taþan kalabalýk, kesinlikle “ Dünden Bugüne Feridun Düzaðaç “ baþlýklý bir söyleþi beklemiyordu. Belki , bence , beklenti Feridun ile birlikte anýlan yalnýzlýk kavramýnýn ifade ettikleri ve bu kavrama bakýþ açýsýný öðrenmekti. Zamanýnda yazmýþ olduðu þiir antolojisinden kesitler dinlemekti. Þarkýlarýndaki yalnýzlýk kavramýydý belki de beklenen. Ve fakat ilk on beþ dakikadan sonra salonda ciddi bir boþalma görüldü. Çýkanlara kulak kabarttýðýnýzda söylenen ayný þeydi , “ Yakýþmadý “. Evet , yakýþmamýþtý. Karþýlýklý fikir alýþ veriþi þeklinde ilerlemesi gereken ve fakat bir türlü konuya girilemeyen , gitgide anlamýndan uzaklaþan bu söyleþiden ben de itiraf etmeliyim ki erken ayrýldým. Sanýyorum benim gibi pek çok kiþi söyleþinin gidiþatýný sunucuya býraktýðý ve müdahale etmediði için Feridun ‘ a kýzdý.

Sunucumuza gelince tamamen “ Ben bu arkadaþý eskiden beri tanýrým hatta geçen gün sohbet ederken ...” imajý vermeye çalýþan , yapay bir samimiyet ile konuþan tatsýz bir televole spikeri idi.

Aslýna bakarsanýz , bir efsaneyi yaþayamadan dönen ben ve benim gibi pek çok insanýn hayal kýrýklýðýna uðradýðý bir geceydi. Týpký Fenerbahçe ‘nin bu aralar tat vermediði gibi ...Belki de bizler büyük bir beklenti ile oradaydýk. Bizden de kaynaklanan bir düþ kýrýklýðý olabilir yaþanan ve fakat nedeni ne olursa olsun , sonucunda herkesin kafasýnda; belki de; yarattýðý ortam oluþamadý . Umuyorum bundan sonraki söyleþilerinde Feridun Düzaðaç , mümkün mertebe sunucusuz ve kendi kontrolündeki söyleþilere katýlýr ve bizler de O’ nu büyük bir hazla izleme fýrsatý buluruz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtlar Vadisi
Ýlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranýyor
Sevmedende Olur Diyorlar!
Benim Kocam Ab"ye Karþý
Reklamcýlar ve Topluma Ettikleri
Türban Gerçekten Bir Sorun Mu?
Daha Ne Kadar Þehit Vermemiz Gerekiyor?
Ýdealleri Olmayan Bir Ülkede, Hayatta Kalma Savaþý Nasýl Ver
Sarmýsak
Yalvarýrým Gelinim Ol

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Bu Gece [Þiir]
Nehir, Deniz, Sen vs. [Þiir]
Aþký Küstürdük! [Þiir]
Bir Islýk [Þiir]
Aþktan Korkan Adam [Roman]
Size Aþýk Olabilir Miyim? [Deneme]
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim [Deneme]
Nefesimi keseceksin biliyorum! [Deneme]
Korkak Erkeklerden Sýkýldým [Deneme]
Aþk, askerlik, erkekler... [Deneme]


ESRA BAYKAL kimdir?

Arýza hallerin dýþa vurumu

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan,Murathan Mungan, Sait Faik, Alain De Paton


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.