..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan kendini bilmeli. Gerçeði keþfetmeye yaramasa da, yaþamayý öðretiyor. Ve bundan daha güzel birþey yok. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din > Ýnci Çiçekoðlu




18 Temmuz 2003
Yazýk Çocuklara!  
Ýnci Çiçekoðlu
Okuyun.. Okuyun ve görün gelecek için umut baðladýðýnýz gençleriniz ne halde! Daha ilkokul çaðýnda ve ölümü beklemekteler. Gelecek elçilerinin umudu kalmamýþ, biz neyi beklemekteyiz?


:BDGJ:
Uzun zamandýr mailime son zamanlarda sýnýrý aþmýþ dini yönelimlerle ilgili yazýlar geliyor. Az önce bunlardan birini okudum ve inanýn sözcüklerimi seçemiyorum bile. Sakinleþmeyi beklemdim çünkü þaþkýnlýk ve hüzün ancak sýcaðý sýcaðýna anlatýlabilir!
Hemen yazýyý size aktarýyorum:
" ÇOCUKLARIN ÜRKÜTEN MEKTUPLARI... ANADOLU GENÇLÝK DERGÝSÝ (AGD) TARAFINDAN DÜZENLENEN ''PEYGAMBER EFENDÝMÝZE MEKTUP'' ADLI YARIÞMADA FÝNALE KALAN VE ARALARINDA TÜRBANLI ÝLKÖÐRETÝM OKULU ÖÐRENCÝLERÝNÝN DE BULUNDUÐU 15 ÇOCUÐA ÖDÜLLERÝ VERÝLDÝ. ÖÐRENCÝLER, MEKTUPLARINDA, ''PEYGAMBERE HEMEN KAVUÞMAK ÝÇÝN HEMEN ÖLMEK ÝSTEDÝKLERÝNÝ, ÖLÜMÜ BEKLEDÝKLERÝNÝ'' YAZDILAR.

Kadýrga'daki Eminönü Belediyesi Kültür Merkezi'nde önceki akþam düzenlenen geceye katýlanlar harem selamlýk oturdu. Ödül töreni Kuraný Kerim okunmasýyla baþladý, Ýstiklal Marþý da okunmadý.
Dereceye giren öðrencilerin mektuplarýndan bazý bölümler þöyle:
* Birinci olan Ýbrahim Hakký Konyalý Ýlköðretim Okulu'ndan H.H.B.: "AGD'nin kursunda öyle iyi ablalar var ki... Senin hakkýnda çok þey öðrettiler. Onlar için üzüldüðüm tek þey baþörtülü olduklarý için okula gidememeleri. Kötü insanlar onlara acýmýyor."
* Ýkinci olan Özel Baðcýlar Birikim Ýlköðretim Okulu'ndan M.S.: "Sevgili Peygamberim. Hemen ölmek sana kavuþmak seni öpmek istiyorum."
* Üçüncü olanÖzel Marmara 2000 Koleji'nden A.S.B.: "Gül nefesini koklayabilmek için ölümü bekler olduk. " "
Bu kadarý da fazla! Bunlar daha ilkokul çocuklarý! Din,din deðil intihar propogandasý! Yahu nerede,hangi kitapta duyulmuþ peygambere kavuþmak için ölmek istendiði? Daha aðýzlarý süt kokan çocuklarýn ölümden bahsetmesi normal midir? Bizim dinimiz deðil midir intiharý yasaklayan?
Bir din böyle suistimal edilemez! Hiç bir din ilerlemeyi, ilmi, düþünmeyi geriletmemelidir.Ýnançlý olmak demek, matematiði, felsefeyi, fiziði bir köþeye atýp kaderi beklemek demek deðildir. Yapmayýn.. Yazýktýr çocuklarýmýza, yazýktýr vatanýmýza..
Þimdi siyasi yazý olarak görüp belki yüzünüzü buruþturarak okuyacaksýnýz. Eðer yazýnýn sonuna geldiðinizde hâla böyle düþünüyorsanýz unutun sözlerimi.Çocuklarýn, daha ölümün sözlük anlamý dýþýnda anlamýný çözemedikleri bir yaþta yazdýklarýna karþý çýkmam siyasi çaðrýþ deðildir.Ben sadece.. Ölümün oyuncak, dinin oyun diye öðretildiði çocuklarýmýza üzülüyorum. Hepsi bu!



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yürekler acýsý!
Gönderen: Kâmuran Esen / Mudurnu
14 Eylül 2003
Merhaba Sevgili Ýnci; Yazýný daha önce okumuþtum.O zaman kýsa da olsa yorum yazamamýþtým.Ýkinci kez okuyunca, yazmak istedim...........Çok önemli bir konuya deðinmiþsin.Çocuklarýmýz bir teslimiyet içine sokulmak, onlardan, dünyadan el-etek çekmeleri isteniyor.Allah, yalnýzca öbür dünyayý düþünerek yaþamak için bizi yaratmýþ olamaz..........Hani T.Fikret demiþti ya; "Vatan için ölmek de var, fakat borcun yaþamaktýr." diye.......Ýþte aynen öyle........Yaþadýðýmýz müddetçe; kendimiz için, insanlýk için elimizden gelen gayreti göstereceðiz.Öyle yalnýzca Allah'ý, Peygamberi düþünerek yaþamak, onlara kavuþmak için bir an önce ölmek istemek, kimsenin harcý olmamalý.Din eðitimi adý altýnda çocuklarýmýzý böyle karamsar, böyle teslimiyetçi yetiþtirmek isteyen zihniyeti kýnýyorum........Duyarlýlýðýn için teþekkürler Ýnci.........Sevgiler.........Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Cennetin Ötesinde [Þiir]
Bir Rüya Ömür Boyu Sürer mi? [Öykü]
Ben Bir Pinokyoyum [Öykü]
Söz Etmeye Kýyamýyorum [Öykü]
Nerde Kaybolmuþum [Öykü]
Yýldýzýn Hikayesi [Deneme]
"Sen"in Sözlük Anlamý [Deneme]
Soyut Tablonun Renkleri [Deneme]
Ayçiçek Tarlasý [Deneme]
Küçüktük [Deneme]


Ýnci Çiçekoðlu kimdir?

tek bir tarif vermek mümkün mü?

Etkilendiði Yazarlar:
Balzac Paulo Coelho


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Çiçekoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.