..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Yusuf FURAN




5 Aðustos 2003
Böyle Ayrýlmamalýydýk.  
Olmadý Gülüm

Yusuf FURAN


Hadi yarým býraktýðýn iþi tamamla. Beni can çekiþmekten kurtar. Sýk son kurþunu da kalbime ÖLDÜR BENÝ.


:BEFF:
Biliyorum doðru olan senin söylediklerindi. Ayrýlmalýydýk. Doðrusu buydu. Sen doðru olaný, mantýklý olaný söylüyordun. Ben sana destek olamýyor aksine zaten zorla yapmaya çalýþtýðýn þeyin önüne köstek oluyordum. Her defasýnda baþa dönüyorduk. Aslýnda sen söylemek isteyip de söyleyemediklerini bir þekilde bana hissettiriyordun. Ve benden bir umut, bir ýþýk bekliyordun. Ama ben sana bu ýþýðý hiç yakmadým. Sen benim, senin için nereye kadar neleri göze alýp, neleri yapabileceðimi, sana duyduðum sevginin kavuþabilmemiz için hangi fedakarlýklarý göze alabileceðini merak edip durdun. Ben bu konuda ketumdum, sýrdým. Sen bu cevapsýzlýðýmla çýkmazlara giriyordun. Sana içimden geçenleri, senin uðruna yapabileceklerimi gerçekten neleri göze alabileceðimi söyleseydim çok iyi biliyorum dünyayý umursamaz, bana koþarak gelir ve beni asla býrakmazdýn. Ama bunlarý sana söylemedim. Söyleyemedim demiyorum. Söylemedim… Çünkü nasýl senin korkularýn varsa benimde vardý. Çünkü o durumda sadece sen ve ben bu koca dünyada yapayalnýz kalacaktýk. Yalnýz sen ve ben kalacaktýk. Bütün dünya ile çok zor, çok uzun ve çok meþakkatli bir hesaplaþmaya ve mücadeleye girecektik. Ben bu mücadelede kendime güveniyordum ama, ya sen. Ýþte sana kýyamýyordum gülüm. Sana kýyamýyordum. Ya bu mücadeleden yorulursan. Ya bu mücadeleye dayanamaz da pes edersen. Ýþte biz o zaman biterdik, yýkýlýrdýk, biz yok olurduk be gülüm. Sonunun böyle olma ihtimali olan bir bilinmeyene seni nasýl sürüklerdim be gülüm. Sana nasýl kýyardým. O zaman kendimi nasýl affederdim. Ýþte bu düþüncelerle mücadele etmeye çalýþýrken senin akýllýca, mantýklýca, ikimiz içinde en doðru olaný yaptýðýnda da sana destek olamadým.
Bizim durumumuzu neye benzetmiþtim biliyor musun bitanem? Hani düello sahneleri vardýr ya. Düello yapacak kiþiler arkalarýný birbirlerine dönerler ve 10 adým ilerleyip sonra dönerek birbirlerine ateþ ederler ve aralarýndaki sorun halledilir. Ýþte bizde ayný öyle yapýyorduk. Birbirimize arkamýzý dönüyor, birbirimizden uzaklaþýyor, sonra ateþ etmek için birbirimize dönüyorduk. Ama her defasýnda silahlarýmýz deðil gözlerimiz çakýþýyor ve silahlarýmýz yere düþerken biz koþup sýmsýký birbirimize sarýlýyorduk. Bu kýsýr döngü her defasýnda böyle dönüyordu. Ve sen ne yaptýn biliyor musun? Düelloya baþlarken yine sýrtýmýzý birbirimize dayamýþtýk. Birbirimizden uzaklaþýp ateþ etmemiz gerekiyordu. Ama sen bir adým bile atmadan bana döndün ve KAFAMA SIKTIN, BEYNÝME SIKTIN, SEVGÝME SIKTIN. BENÝ HÝÇ BEKLEMEDÝÐÝM BÝÇÝMDE ARKAMDAN VURDUN. Oysa ben bunu hak etmemiþtim be gülüm. Beni eðer yapabiliyorsan dürüstçe, mertçe, delikanlýca vurmalýydýn. O zaman titrersem namerdim. O zaman üzülürsem namerdim. Senin elinden ölebilmek bana onurdur, gururdur. O zaman acý duymam. Duysam da hissetmem. Hissetsem de caným acýmazdý. Ama þimdi içim acýyor be gülüm. Caným yanýyor. Ölemiyorum. Yýkýldým, yerlerdeyim, sürünüyorum ama ölemiyorum be gülüm. Hadi yarým býraktýðýn iþi tamamla. Beni can çekiþmekten kurtar. Sýk son kurþunu da kalbime ÖLDÜR BENÝ. Ya da…………………………………….



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Seninle Doluyum
Cumartesiler suçlu mu?


Yusuf FURAN kimdir?

Ben buradaki birbirinden deðerli yazarlara saygýsýzlýk yapmamak için kendimi kesinlikle bir yazar olarak tanýmlayamam. Sadece kendi kendime bir þeyler karalayýp bunlarý baþkalarýyla paylaþmak isteyen biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Duygularýyla yazan herkesten etkilenmiþimdir.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yusuf FURAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.