..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Sevil Pýnar




27 Aðustos 2003
Hava Sýcak  
Sevil Pýnar
Sözler ýsýnmaya baþlamýþtý. Suskunluklar Ýsrafilin surasýndan süzülen soðuk nefesle akmataydý etrafa. Sýcak ve soðuk arasýnda birþeyler çatlamaktaydý ( ya kadehlerdi çatlayan, yada akýllardý ).


:BDHF:
   Hava sýcaktý. Adam da sýcaktý hava kadar. Sýcak çarpmýþtý ama, ya havadan yada adamdan...

   Ýçki; olurdu böyle vakitlerde. Ýçki soðuktu, buzluydu da. Ama alkol yakmýþtý kaný, yada sýcaktandý!

   Sözler ýsýnmaya baþlamýþtý. Suskunluklar Ýsrafilin surasýndan süzülen soðuk nefesle akmataydý etrafa. Sýcak ve soðuk arasýnda birþeyler çatlamaktaydý ya kadehlerdi çatlayan, yada akýllardý.

   Sigara içiliyordu duman sýcaktý, ciðerler de ýsýnmýþtý. Ateþten miydi yanmalar, efkardan mý?

   Kadýn sýkýlmýþtý kadýn olmaktan, aðlmaya baþladý. Gözyaþlarý kadýn olmasýndan mý akardý, yada gözyaþlarý bedeninin sýcaktan buharlaþan kýsýmlarý mýydý?..

   Adam umursamazdý ve baktýðý yerden esnetiyordu zamaný. Mekan erimeye baþlamýþtý damla damla... Kadýnýn üzerinde belirgin lekeler vardý. Ya sanrýsýndandý olanlar, yada sýcaktandý!

   Baþaðrýlarý nüksetmiþti. Sesler alçalan tonlarda, fýsýltýlardan kabaran bir uðultuyla, akýllarýn içine hücum etmekteydi. Yayýlýþý ya çokluðundandý, yada sýcaktan!

   Yüzler kýzarmaya baþlamýþtý doðadaki tüm kýrmýzýlar bu yüzlere yapýþmýþtý sanki. Etrafta bir yabancý vardý insanlar adýný anýmsýyor ancak bir türlü hatýrlayamýyorlardý sanki. Sorun ya belleklerden kaynaklanýyordu, yada hava sýcak mýydý(?)

   Bir çift göz vardý kadýný takip eden ensesinde kýrpýlýþlarýný duyumsuyordu. Neden takip edildiðini de biliyordu aslýnda, kimileri buna vicdan diyordu. Kadýn kestirebiliyordu sadakatsizlere karýþmasýna ramak kaldýðýný. Korkuyordu, kor(ku)laþýyordu herþey sýcaktan. Gövdesinde yüzen izlek gözlerin de farkýndaydý, bitmesi mümkün olmayacak tek perdelik bir oyundu görüntüsü. Kendi gözleriyle mümkün olduðunca karþý koymaya da çalýþmýþtý bir süre, ama bunun ona kattýðý tedirgin görüntü hiç umursanmamýþ ve anlaþýlmamýþtý. Bu sýcaktan deðildi, alýklýk(tandý!) baþka bir nedenden ötürü artmaktaydý (aslýnda bu konu hiç açýlmadan baþka bir vakte ve baþka cümlelere sýðdýrýlacaktý).

   Adam aþýktý! Tüm kayýtsýzlýklarý þansýný biraz daha zorlamak içindi belki. Biliyordu ki, kadýn sýcaktý ve katlanýlamazdý ter gibi dökülmedikçe düþünceleri... Kadýn bir böyle rahatlamýþtý hep. Bunu kullandý! Bunu kullanmak da hakkýydý (ama bu hak hukuk meselesi deðildi)

   Saatler geçebilmekteydi konuþmadan, konuþarakta geçirilen saatlerin sayýsý artmýþtý. Bitmeyen birþeyler vardý üstelik kadýnla adam arasýnda -birlikte olduklarý yer ve zamanda (sebebi sýcaktan baþkaydý)- tüketimi ve tatbiki yasaklý bir temas özlemi miydi bu?.. Koca bir þýrýnga dolusu kaynayan ihtiras bile, zerkedilseydi damarlarýna yinede, hareketsizliklerini kýrýp tabularýný yok etmeye yetmezdi.

   Hiçbir itiraf ve günah çýkarma iþe yarayamýyordu. Varlýklarý asýl gizlenmek istenen tüm hissediþler, üzerlerine abanan güce raðmen sindirilememiþti. Ýki can çekiþen gövde birbirine esrik, birbirine esir iki ruhla boþluða diþ geçirerek tutunmaya çalýþýyordu. Tutunduklarý yerlerinden kanamaklýlardý, boþluktaki kýsýmlarýmlarýyla savrulgan... Kanlarý sýcaktý ve akmaya hevesli ...

   Tüm günün ve getirdiklerinin de yorgunluðu artýp, vaktin iyice daralmasý yönünde varýlan kanaatlerin ardýndan, avlu bozmasý o kalabalýk -günün trendi- mekandan kalkýldýðýnda, bedenin tüm uyuþan uzuvlarýnýn verdiði sancý dayanýlmaz seviyelere ulaþsa da umursanmamýþtý onlar tarafýndan. Sadece kadýn, kendini, gözlerden sýyrýlmanýn verdiði hafifliðe az da olsa teslim etmiþti. Adamsa umutsuz ve küskündü artýk. Adýmlarda yalpalama vardý. Birbirlerine uzak yürümeye gayret etseler de, denge bazukluklarý onlarý vazgeçilmez bir temas içinde kýlýyordu. Kadýnýn elleri kabarmýþtý, adamdan dumanlar çýkmaktaydý. Ya temastandý, ya öfkedendi yýpranmalar!

   Yol bitmek üzereydi. Yolun bitiþi nihayi sona varýldýðý hissini perçinlemekteyidi. Kadýn utanmaksýzýn yerleþtirdi adamýn yüzüne gözlerini, adam etrafta arýyor gibiydi kadýnýn yüzünü hatta etrafýnda mý görüyor gibiydi(?)...

   Kadýn tüm yanlýþ zamanlamalarýný affettirmek istercesine, adamsa tüm özlemlerini giderircesine, sarýldý. Kadýn adamýn göðsüne gömmüþtü kafasýný bir daha kaldýramadý. Kadýnýn bir yolu vardý bitecek ve orada bitmiþti adamýnsa bir yolu vardý devam edilecek ve devam etti. Göðsü her zamankinden daha çok terliyor gibiydi.Sebep aradý sebep buldu ; "Bu gün hava çok sýcak, herþey sýcaktan!" dedi (diyebildi) kendi kendine....

Sevil Pýnar
Temmuz,03





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Konuþmaya Susar Birileri

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Konuþmaya Susar Birileri II
Minel
Bir Adam Yalnýzken(di)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
O'ydu.. [Þiir]
Hayat [Þiir]
Eðer Varsa [Þiir]
Gece [Þiir]
Ýz(ler)! [Þiir]
Giden-sen! [Þiir]
yol ve (ben)sen [Þiir]
An [Þiir]
Siz Bayým! [Deneme]
Toprak Telefon Edecek Diye Beklenir mi? [Deneme]


Sevil Pýnar kimdir?

herþeyden önce bir okurum, yazmak hasbel kader bir kurtuluþ hayatýmda.

Etkilendiði Yazarlar:
ne edebi, ne de ebedi etkilere inanýrým! Sadece sevdiðim yazarlardýr; Roland Barthes, Oscar Wilde, Broutigan, Borges, Boris Vian, Kafka, Edgar Alen Poe, Duglas Copland, Hakan Günday, B.Brecht, Ferit Edgü, Ýhsan Oktay Anar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sevil Pýnar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.