..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Birkan ASKAN




8 Kasým 2001
Aþkýna deli itirafýdýr okuduklarýn  
Anlamsýz kapýlara takýlýrdý gözlerim.

Birkan ASKAN


Avuçlarýma aldýðým yalnýzlýk çiçeðidir hüzün.Ve baktýkça kendimi iyi hissettiðim zamanlarýmý çalar götürür yüreðimden kimsesizlik...


:CFED:
Avuçlarýma aldýðým yalnýzlýk çiçeðidir hüzün.Ve baktýkça kendimi iyi hissettiðim zamanlarýmý çalar götürür yüreðimden kimsesizlik.

Hiç farketmedim uykusuz kaldýðým saatleri,sebebini yazýlan þiirlerde aramadým desem yanýlgý beslerim kendime.Penceremin pervazýnda dirsek çürütüp sardunya ile seviþmektir hüzün bende zamansýzca.Ve hiç olmadýk yerde gülüp sessizliðe,cümlelerde hayallerime yer bulmak gibi saplantýlarým hep oldu sanýrým.

Aðlamayý öyle kuru kuruya beceremedim hiç bir zaman.Nedense içimi yakan bir acýnýn pençesinde dilimin ucuna yerleþen kelimelerin fiillere cilvelenen çekimlerinde kalýpta ne hatýralardan koptum geldim. Yaþadým kendimi,kendimi senin bildiðin kadar anlamadým.

Anlamsýz kapýlara takýlýrdý gözlerim.Bir açýlýr bir kapanýrdý hüzün kapýsýz yüreðimin tünellerinde. Hayat tünellerime aþký sonsuzluk gibi býrakýrcasýna uçsuz bucaksýz bir zamandý bende.

Ben bir deli olmalýyým,deli ile uðraþmak kolay mý,hiç uðraþmadýðým bir kendimi buldum eski evlerin kýrýlmýþ aynalarýna bakarken. Her gece benden bir hayal isterdi oysa,þöyle iþi gücü býrakacaksýn gözlerini tavana dikip yattýðýn yerden konuþup duracaksýn,sonra yýldýzlara bakýp ben gökyüzüyüm diyeceksin,denizim diyeceksin ve uyuyup gideceksin seni götürdüðü yere.

Söylendiði kadar zor deðil aslýnda,hep söylemekten korktuðun için baþýna gelir kendine karþý hissettiðin suçluluk.Ýçin parçalanýr ben bu deðilim dersin,geçemezsin cümlelerin tuzaklarla kaplý yollarýndan. Engellerin vardýr,duvarlardan uzak durursun. Yýkýlýrsýn bir gece,bir gece senden iyisi yoktur. Eski evlerin kýrýlmýþ aynalarýnda anlarsýn zamanla,hep ayný yerde seni bekler,sabah,akþam seni hep ayný köþede suskunlukla seyreder. Hüzündür bu tadýnda özlemdir sevmek.

Kendi aynalarýndan kaçamazsýn,duygularýnla çoðalamazsýn.Ve iliþkilerin derinleþtiði bir dünyanýn açmazýnda yapayalnýz kalýrsýn.

Hiçbirþeylik belkide anlamý en çok kabul gören bir kelime olup çýkar karþýna.Sadece hiçbirþey dersin. Herþey kendi anlamýna göre bir yer bulur oturur karþýna. Yüzleþirsin. Yenilip yenilmemek kendi avuçlarýnýn içindedir. Sen ayrý bir dünyasýn. Kaç dünyan var senin sahi.
Zamaný ucuz senaryolarla acýnacak durumda kalan bir kimsesizin gözlerinden içine çektinmi hiç.
Gözleri aðlamaktan þiþen beþ çocuklu bir ananýn yalnýzlýðýna,kadere isyanýna tutunupta karakýþ ortasýna itildin mi sen. Tabanlarý olmayan bir ayakkabý ile çamur içinde yuvarlanan yüreklerin acý çýðlýklarýnda kayboldun mu sen hiç. Sen geçip giderken bir kez olsun zamaný,zamanýn dýþýnda kalan yüreklerle nefeslendin mi.

Kaç kiþiden çýktý düþlerim yola bilmem.Yaðmurda uyumayý öðrendim demek zor deðil bana.Neydik herkesin bilmediði kadar,yoksa hiçkimsenin bildiði bir yürekmiydik.
Hayýr inanmýyorum,oysaki,biz kendimizde deðildik.

Kar yaðdýðýnda akþam ýþýklarýnýn maðaza vitrinlerine vuran sýcaklýðýna burun dayayýp,kar tanelerini kovalayan bir kedinin oyunu sanki hayat. Yorulunca bir kenarda kývrýlýp uykuyu beklemek gibi.
Sanki sabahý özlemek,özlemek dalýnda filizlenen bir tomurcuk gibi yeniden doðmak gül bahçelerinin avuçlarýnda.

Ben deliyim dedim ya,anlamak zordur delileri. Delidir derler hani ne yapsa yeridir. Ne yapsamda be etsemde bana ayrýlan yeri bulamýyorum haritada. Suskunluðu seviyorum aslýnda. Ki suskun her yürek deliler gibi konuþandýr bende. Bir amacým var aslýnda kimsenin bilmediði,isyanlara ön safta kýlýç kuþanan bir çöl bedevisi gibiyim. Ve yaralanmýþ bir yürek taþýsamda karmaþanýn ortasýnda ellerim,kollarým,ayaklarým zincirlenmiþ bilinirim.

Esareti kuþanýp sabahlarýn renginden sana getiririm.Deliyim derim delilerin delisi. Ve sen söyle bana sevdiðim,hiç utanma deli ol benim kadar hayata. Söyle bana,sabahlara gecelerle bir olup küstünmü sen hiç. Yakýp sahil ateþinde aþký gökyüzüne uçurdunmu hiç.

Ve hayatý eskiyen evlerin aynalarýnda unuttunmu.Unutulmaz olan dediðin sevdalýný gecelerce dudaklarýnda sayýkladýnmý,yaðmurlarýnda onun için ýslandýn mý..

Kar yaðarsa ayakizlerimden taný beni. Ýz býrakýrým yüreðinde.
Kývrýlýp bir köþede mahallenin deli kedisi gibi,saatlerce ben seyrederim gözlerini.

Dedim ya deliyim,ne yaparlarsa yapsýnlar,
Ben yalnýz seni sevmekteyim.
Yüreðinin esiriyim..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüreðime üç kez dokun
Huzuru Kaçýran Bir Aþk Gibiyim
Maviliðin deruni ihtirasý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Martýlarýn kanatlarýnda sevdim seni
Dokunamasamda sana
Ne demek geliyorsa içimden sana
Aþkýma sözümdür
Özlemek diyorsun bana
Suskunlukla yýkadým yüzümü
Aþk tükenirmi hasret oldukça
Mevsimin getirdiði yaðmursun bana
Çocukluðum sokaktýr benim
Düþlerde yaþamanýn rengi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir baþka seviyorum seni [Þiir]
Sor beni yaðmurlarýna [Þiir]
Bir [Þiir]
Yaþamam gerek seni [Þiir]
Salýncakta unuttuðum [Þiir]
Bir Bunu Cekip Aldim [Þiir]
Mevsimsiz [Þiir]
Aþk-ý Ýnfaz [Þiir]
Ýstanbul yansýmasý [Þiir]
Bir ihtimaldir sevmek [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Kimse kimseye benzemese de, kimse herkesi biraz kendine benzetir.. /Kimseye benzemem diyen de, aslýnda herkesten çok kimsedir../.O.Auroba /E.Batur /P.Celan /M.Mungan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.