..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > ELCiN ORHAN




11 Eylül 2003
Hayal Adam  
ELCiN ORHAN
Adýndan baþkalarýnda olmasý bile sebep seni unutmamaya, seni unutmak adýna, baþka isimle anýyorum aylardýr “Hayal Adam”


:EHGI:
Biçimini unuttuðum yüzünü deðil, hiç kimsede olmayan yüreðini sevmek ve belki de benim bilmekti güzel olan. Ýster Sonbahar de hasretimi tetikleyenin adýna istersen geçen yýl bu vakitler, adýný bilmem de büyük bir özlemsin bu gün içimde düþtü gönül yapraklarým teker teker dibe.

Hayal de olsa sevdalarýn en büyüðünü yaþadým ve hayaldin sen hayal adam gerçeðini düþündüm, hayallerimde hâlâ esirsen bu gözlerinin suçudur. Unutamýyorsam seni bu birkaç sözünün suçudur.
Sana ulaþabileceðim her yolu kaldýrmak istiyorum... ama hep bir yerlerde varlýðýný bilmek istiyorum, anlayacaðýn sen gittin gideli ben bir deliyim.
Otuz iki mektup bir resim nesini nesini sevdin gönül. Diye söyleniyorum. Sonra otuz iki mektubun her birinde yüreðini okuduðumu anlýyorum.

“Yüreðini, yüreðini, yüreðini seviyorum"

Adýndan baþkalarýnda olmasý bile sebep seni unutmamaya, seni unutmak adýna, baþka isimle anýyorum aylardýr “Hayal Adam” Kendimle savaþýn galibiydim aylardýr. Gül koklamayarak, yaðmurda kapý dýþarý çýkmayarak, aþklar yalan diyerek, bu gün akýl güle, yaðmur topraða, gönlüm sana düþüyor yine yeniden aþka inanasým geliyor. Bu gün beni yenen sevgime kýzamýyorum, var mý söyle bundan daha büyüðü yer yüzünde yaþanmadý bundan bir tane daha, örnek versem diyorum da sana bulamýyorum ki eþ deðerini sevdamýn Hayal Adam.
(.) sý yok cümlelerimin sahibi Hayal Adam, yüzümü ýslatýyorsa bu sevda, yýkanýyorsam yaðmurlarda, gül kokusunda sensen aklýma gelen, yeþeriyorsam kýzaran doðaya inat bu baharda, aðlatabiliyorsam bulutlarý aþkýmý anlatarak, bir albüm bile olmadan senli benli resimleri olan, ve bir hayali bile öpebiliyorsam dahasý adýn bile yokken, senden ses gelmezken ben tek taraflý yaþýyorsam hâlâ bu sevdayý dahasý mý? Sen söyle yok ki daha ötesi . . . . . . . .
Geçenlerde döndüm eski sevgilime, derdim sevgimi acep dedim döndüm. Bulamadým sende ki hiçi onda ki her þeyde. Yok olmuyor yapamýyorum emanetin miyim? ben senin beni kimselere veremiyorum.
Hayal adam sana bitmek bilmez cümleler kurardým ya.. Zan altýnda kalmaný istemem Görsen halimi yarý yanýmýn katilini sende merak ederdin. Unut hatýrladýðýn kadýný ellerimi kana buladým kýzýl saçlarýmý hani o çok sevdiðin kýzýl saçlarýmý kestim dün.
Bu bir mektuptu, baþýna intiharý sen koydun. yazdýkça yazdým noktalarýmý sevdan, gözümü sel aldý. Sicimin ucu kaçtý þimdi sökülürüm, sökülürüm, bir deli dereyim belki bir gün gönlüne dökülürüm.
Hiç eksik kalmam hep fazla vermeyi kimden öðrendim bilmiyorum da öðrenmiþim ki bir yerlerden, hep fazladan gitti benden giden.

Hayal Adam bu bir çaðrý deðil, bozma sakýn hayallerimi ...! Dur öyle gönlümün þahikasýnda inme atýndan.
Hayal ülkemin umutlarý bitmez, zembereði kurulur bana seni bulutlar içinde yaþatýr. Bol ümitli ülkemin saatleri der ki daha var, hayal bu ya biraz daha bekle..
Ve nasýl mý biter bu Hayal, Ýþte böyle..

Sabretmeyi en iyi ben bilirdim
Sabýr taþým döne, döne yok etmeseydi kendini
geç kalýnmýþ bir baharý olsaydý da
bitmeyen þu kýþý olmasaydý yüreðimin
ve beklemek güzeldi seni geleceksin ümidi olsaydý eðer
ve seni beklemek mecazi anlamda bir ömür olsaydý keþke
bu sabah uyanmasaydým ölüme
bekliyordum hâlâ seni bir yerlerde Azrail ile sözlenmeseydim eðer.

Elçin Orhan
11/09/2003


















.Eleþtiriler & Yorumlar

:: .....
Gönderen: demet / kuþadasý
6 Ekim 2003
bende uyandýrdýðýn duygu selini sana ifade etmek istiyorum ama ben,sen gibi duygularý kelimelere dökme ustalýðýný beceremiyorum iþte. ama þuna inanýyorum ki,benim senin yüreðini bildiðim gibi sen de benim yüreðimi biliyorsun. þimdi yüreðim yeni doðan bir kuþ gibi uçmak istiyor ama korkuyor ve beceremiyor.ve sen benim kuþ yüreðimi her defasýnda cesaretlendiriyorsun. sen benim can dostumsun...

:: Bende
Gönderen: Þule Aydemir / Ýstanbul
17 Eylül 2003
Yazýlarýný okuduðum zaman hep içim baðýyor; - bende - benimde - bende de keyifle okuyorum ve devamlý yazmalý diyorum... herþey gönlün kadar güzel olsun. sevgiyle kal daima

:: Bende
Gönderen: Þule Aydemir / Ýstanbul
17 Eylül 2003
Þöyle düþündüm birde; Bir Hayal bir yalana eþit olabilir mi?... Hayal belki de bir yalandýr mý denmeli?. Yoksa benim Hayal Adamým, Yalan Adama mý denkti?.... hep düþündüðümde güzelleþtiðimi ve yaþamýn anlam kazandýðýný fark ediyorum, ve bir yerlerde soðan gibi filizi bile olsa bir þeylerin filizlendiðini hissediyorum... Oysa diyorum gönlüm soðan filizi olmadan önce hunharca soyulmuþtu ve yeniden yen filizleniyor, hemde inatla bir kýzýl sonbaharda ki Elçin sen bunu saçlarýnda bile canlandýrabildin gönlümde.... kocaman teþekkürler.... sevgiyle kal daima

:: Dost'a
Gönderen: Arzu MUMCU / Istanbul
12 Eylül 2003
Caným arkadaþým yine baþýmý döndürdün sýmsýký sarýldýðýn sevdanla, sahip olduðun kalb nasýl da kocaman ve mangal gibi..hayallerini bozmasýn hiç bir söz ve sen hep bu eþsiz sevdayý yaþa..bize de yazdýklarýnda yaþat..öpüyorum..

:: merak iþte
Gönderen: semra bakan / istanbul
12 Eylül 2003
elçinciðim her zaman olduðu gibi yine çok güzeldi... de benim merak ettiðim saçlarýný gerçekten de kestirdin mi???

:: Ýnanýlmaz...
Gönderen: Ö.Hakan / Van
12 Eylül 2003
Ne demeli buna? Týkandým,nefesimi kesti bu yazý,gerçek anlamda tüylerim diken diken oldu... yazýnýn güzelliðini mi övmeli,yaþanan aþkýn derinliðini mi? Tek kelimeyle Mükemmel bir yazý,yazarý gibi...Son zamanlarda okuduðum en güzel ve en etkileyici yazý.Tebrikler vee.... Sevgi ve þiirin dostluðuyla




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sonbahar Sükütu
Neden
Sadece Ben Sevdim Sevim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kırlangıçlar Aynı Değilmiş [Þiir]
Ne ister neyi özler bilemediðim yar [Þiir]
Ýmkansýzým [Þiir]
Ah Yollar Yok musunuz [Þiir]
Aðlamayacaktým [Þiir]
Artýk Hiçbir Þey Bildiðimiz Gibi Deðil [Þiir]
Bana Beni Anlattýðýn Özgür Bir Cümle Kur [Þiir]
Acý Rüzgarýn Ayazý [Þiir]
Gelmedin [Þiir]
Aldýrma Sen [Þiir]


ELCiN ORHAN kimdir?

ben ne zaman beyaz pabuçlarýmý giysem yaðmur yaðar sonra, ben bahtiyar pabuçlarým periþan olur. ben ne zaman ele yar desem baþkasýnýn olur sonra, ben periþan eller bahtiyar olur ben ne zaman aþký savunsam aþk beni ele verir ne zaman özlediðimi inkar etsem vesikasý karþýmda durur ben ne zaman ölmek istesem umut beni bulur ne zaman umut arasam ölüm umudum olur ben ne zaman yýldýz avýna çýksam hepsi göðe tutunur ne zaman sabretsem Ben ne zaman. . . . . ? Elçin ORHAN 2004


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ELCiN ORHAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.