..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her insanda insanlýðýn tüm durumlarý vardýr. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Gültekin BAYIR




14 Eylül 2003
Bir ocak gecesinin kederinden arta kalanlar.  
n-e-d-e-n ki beee ?

Gültekin BAYIR


Sanýrým onun dýþýnda baþka hiç ama hiç kimseyi ,ölene dek ve her sigara yakýþýmda hatýrlamayacaðým.


:CCFI:
AÞK OLSUN

Gülmeye güldürmeye sevdalý uzun boylu ve alçak gönüllüydü. Uyku ile kadýnlar arasýndaki tek farkýn "Uykunun sabahlarý da güzel olduðunu söylerdi ( ee haklýda bence ). Mükemmel þiirler yazar ,mizahý ise sadece yazmaz yaþardý bence. En büyük özelliði geç kalkmasý ve tüm randevularýna istinasýz geç gitmesiydi. En klasik bahanesi "Esenleri Kazmýþlar baba yaa "idi. Arabasýný götürdüðü bir oto tamircisi abi bu arabanýn klimasý bozuk deyince "Nasý yaani þindi bu arabanýn klimasý da mý var ?" diye sormuþtu o adama. Tam bir Barýþ MANÇO ve Star Wars hayraný idi. Uður' un ona doðum gününde aldýðý r2d2 figürü anahtarlýða nasýl çocuk gibi sevinmiþti görmeliydiniz. Heyecanýný saklamaz ve asla öðrenmekten ar etmezdi. Ýki yaþýndaki bir çocuktan bile bir þeyler öðrenebilir ve o çocuða bu nedenle duyduðu saygýyý çekinmeden belirtebilirdi. Hep gülerdi þayet o an etrafýndakileri güldürmekle meþgul deðilse. Ben Gökhan'ý kaybettikten sonra insanlarýn onu neden sevdiklerini anladým. Zira ben ona yaþamý boyunca haksýzlýk edip onu kuzenim olduðu için sevmiþim. Oysa onu asýl iyi bir insan olduðu için sevmeliymiþim. En taze ve zekice fýkralarý bulup anlatýrdý. Bu konuda tamamen rakipsizdi. Hayatýmda tanýdýðým en içten adamdý. Hiç bir zaman yapmacýk olmazdý. Onu kaybettiðimiz günlerde aðýr alkol altýnda oturduðumuz bir barda çalan Güven "þimdiye dek tanýdýðým en mütevazý insan için söylüyorum bu þarkýyý " dediðinde hepimiz aðlamýþtýk.
Sanýrým onun dýþýnda baþka hiç ama hiç kimseyi ,ölene dek ve her sigara yakýþýmda hatýrlamayacaðým.
Bira ve kýsa camel müptelasý idi. Sýký içer asla yýkýlmazdý. Otuz yaþýnýn beþinci gününe kadar hiç bir kötü espri yaptýðýný duyan , gören olmamýþtýr. Ama o gece hayatýndaki ilk ve son kötü esprisini yaptý. Son numarasý hepimize acý verdi. Bütün arkadaþlarýnýn ve ailesinin yaný sýra koca bir memleket onun için üzüldü ve gözyaþý döktü. Eminim , o bütün bunlarýn farkýnda ve bizi izliyor. Emin olduðum diðer bir konuda arkasýndan bu kadar güzel ve deðerli þeyler söyleten birini daha tanýmýyor olduðumdur

ESENLERÝ KAZMIÞLAR

Giriþte de bahsettiðimiz gibi babanýn en büyük bahanesi "Esenleri Kazmýþlar " olurdu Tiyatro yaptýðý dönemlerin daha baþýydý E.S.E.K i Uður' la birlikte yeni kurmuþlar ya ilk yahut da ikinci oyunlarýydý. Oyunun bir yerinde Gökhan (yani oyundaki adýyla Oktay) mahalleden hasta olduðu kýzcaðýzý (iþyerine )yani kýzýn çalýþtýðý doktor Jivago ' nun muayenehanesine kadar takip etmiþ oyunun bir yerinde pat diye ortaya çýkmýþ kýzda durumu doktora açýklamaya cesaret edemediðinden " efendim hastaymýþ ondan gelmiþ " deyiveriyordu. Doktor Jivago Hýmm peki ben hemen geliyorum odama al beklet deyiverince , kýzcaðýz Gökhan'a dönüp usulca doktora duyurmamaya çalýþarak "Sen nereden geldin buraya bee ..." diye çýkýþýverir. Oktay ise ( Yani Gökhan). "Hiiiç Baðcýlardan minibüsle" deyiverir. Hep hatýrlardým bu ani bana her esenleri kazmýþlar be baba dediðinde Gökhan' ýmýn. Sembollerinde gizli bir yaný vardý.

BÝR “A” DESEM YETER

Gökhan ,kendisini arayarak, çekeceði klip de oynamasý için rica eden Barýþ MANÇO' ya Barýþ Abi ben senin klibinde bir "A" desem torunlarýma anlatýrým demiþti. Ve Barýþ Abisi fazla bekletmedi Gökhan kardeþini. Herkesin kaybýna çok üzüldüðü Barýþ MANÇO' nun aramýzdan ayrýlmasýna sevinen tek kiþi belki de Gökhan' dýr. Barýþ MANÇO hayranlýðý daha bebeklik döneminde baþladý Gökhan'ýn .Daha konuþmayý bilmezken Barýþ abisinin Daðlar, Daðlarýný "Day-Day-Day-Daaaaaay" diye söylermiþ. Ve yine bir bebekken o plaðý resminden tanýyýp pikaba koyabilirdi. Sýkýlmadan yüzlere kere bile dinleyebilirdi. Koca bir adam olduðunda baþka müzikleri de dinledi ,sevdi, hatta üretti ama bana bir gün Barýþ MANÇO için "Tek Doðru Adam" demiþti. Etkilenmiþtim. Onu kaybediþimizin birinci yýldönümünde sahneye çýkan Barýþ Abisine gidip söyleyiverdim bunu. Aðladý bende üzüldüm ama nedendir bilinmez söylemem gerekli diye düþünüp durmuþtum bunu.

BLCAK JACK KEMAL

Günler sýkýcý geçiyor ve ben azýcýk aþk acýsý çekiyordum Telleþtik ve geldi. Klasik þikayet geldi peþi sýra oðlum burayý bir türlü öðrenemedim gitti yaa. Güldüm gene aradýn dimi burayý dedim. Her geldiðinde sorarak bulurdu , her yeri öyle bulurdu zaten. Son derece zeki bir adam olmasýna karþýn adres ve tarif konularýnda son derece yeteneksizdi. Evet dedi gülerek aradým ama karþý ki bakkala sorunca hemen tarif etti elini uzattý ve su karþý pencere dedi bakkal eee bende geldim tabii. Anlat bakalým canin neden sýkkýn .Boþ veer dedim sustuk bir müddet. Sandalyesini sandalyemin çaprazýna gelecek fakat ters bir þekilde yerleþtirip oturdu ve onu iyi tanýyanlarýn iyi bileceði tamamen kendisine ait olan bir üslupta sað elini yavaþ bir hareketle kaldýrýp sol omzuma koydu ve konuya giriverdi. " Oðlum biliyorsun bütün kadýnlar aptal ama biz erkekler onlarýn bizden çok...."

Gülüþtük epey ,fýkralar anlatýlýrken aklýma aniden beni terk eden sevgilimin býraktýðý piyango bileti geldi. Bileti elime alýp ,simdi internet ten bu bilete para çýkýp çýkmadýðýna bakalým þayet büyük ikramiye çýkmýþsa sana sýfýr kilometrede bir BMW alacaðým ama bir þartla dedim. Durdu bir þart nedir diye ekledi. Plakasý G S olmalý dedim yani Gökhan ve SEMIZ' in bas harfleri . Olmaz dedi hemen bir an bile düþünmeden Bana tüm arkadaþlarým Black Jack Kemal derler BJK plakalý olsun. O çok iyi bir Beþiktaþ Taraftarýydý ayni zamanda da çok hazýr cevap ve zeki.

KAÇIN KURRAASI

Gecenin saat dördü gibi telefon çaldý alýþkýndým buna zaten , zira yalnýz yaþayanlarý insanlar istedikleri her saatte arayabilirlerdi . Arayan Gökhan'dý yanýnda Uður vardý oyuna gel yarin aksam saat dokuzda taksim Muammer Karaca Sahnesinde dediler. Hemen yanýtladým güldü ...Beni oyuna getirebileceðinizi mi sanýyorsunuz siz dedim ben kaçýn kurrasýyým bilmiyor musunuz ? En az 15 defa gittim o oyunu görmeye Bizi Baðlamaz ...&..Behzat Kumpir...(Tabancanýn kýlýfý için hala üzgünüm Uður)..&...GöthFather (Namýk).


ASLINDA YÝNE GEÇ KALDI

Gökhan'ý kaybettiðimizin ilk günleriydi sanýrým. Mesut'un bürosunda oturmuþ konuþuyorduk. Tavla muhabbeti aklýmýza Gökhan'ý getirince sanýrým Uður dedi ki aslýnda Gökhan On yedi yaþýnda ayrýlacaktý aramýzdan ama bir türlü gidemedi ki. Ekledi ee tabiatýyla sordular oradakiler oðlum on yedi yaþýndan beri seni bekliyoruz burada biz neden geciktin. Eee haliyle cevap klasik ve basit "ESENLERÝ KAZMISLAR BABA YAAAA"

FÝKRÝNÝN ÝNCE GÜLÜ

Gökhan’ýn uðruna þarký yapacak kadar çok sevdiði biri vardý "Gerçekten sevdiðim tek kadýn belki de " dediði tek kadýn. Gene bilenler bilir adini ama þarkýsý þöyleydi ..." Bir kýz gördüm aaaa aaaacayiiiiiip ablasý tanýýdýýýýkk çýktýýýýý......." Onu düþünürdü ,bazen anlatýrdý bile ; genelde anlatmazdý böyle þeyleri halbuki Ona taktýðý bir isim yoktu , belki vardý ama ben bilmiyorum ... Neyse iste artýk onun adi bu "FÝKRÝNÝN ÝNCE GÜLÜ"


TUTU CONÝ TUT

Gene çocukluk günlerimize dayanýr benim köpek sevgimin Gökhan'ýn ise köpek korkusunun nedenleri. Ýkisi de çok ironik tir bir tek nedenden kaynaklanýr. Ýri siyah çok ama çok akýllý ve bir o kadar da tatlý CONÝ Mahallemizin köpeði CONÝ. Hala kulaklarýmda benim Tutu CONÝ tut deyiþlerim çocukça bir þovenlikle .Onunsa yalvarýþ ve küfürleri.

Bir uzun boylu hüzün oldu sen gittikten sonra yaþam kuzen. Zor oldu gidiþini kabullenmek be …Keþke yapmasaydýn bunu.

Gültekin.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Hepimızden daha sanslısınız
Gönderen: serkan bukulmezer / Eskiþehir/Türkiye
28 Þubat 2005
sevgılı gultekın bayır bende eskı bır vıtamın hayranıyım ve yazılarınızı buyuk bır begenıyle okudum ancak ozellıkle sıteyı uzun zamandır guncellemenız benı uzdu E mın olun belkı bızden daha cok acı cektınız ama bızden daha sanslısınız cunku bız o sevdıgımız ınsanı hıc tanıyamadan bu dunyadan gocup gıdecegız ama sız en azından onunla bırlıkte dolu dolu 28 yıl gecırdınız buda tanrının sıze bır lutfu olsa gerek

:: Hüzünlü ve güzel......
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
20 Þubat 2005
Merhaba Sevgili Gültekin Bayýr; Ýnsanýn çok sevdiði birini kaybetmesinin nasýl acý verdiðini çok iyi bilirim.Kaybedenin acýsýný anlamak için, kaybeden olmak gerek.Ýþte bu sýfatla, ikinci kez okudum yazýnýzý.Hüzünlendim...Anlatýmýnýz çok akýcý.Gerekli detaylarý hiç atlamamýþsýnýz....Sabýrlar diliyorum........Ancak arkadaþýnýzýn; "Uykunun kadýnlardan tek farkýnýn, sabahlarý da güzel olduðu," düþüncesine katýlmýyorum....Sizin de onaylamanýza, birazcýk "buruldum" diyeyim...Bunu, kendim için deðil, hemcinslerim için yazdým.....:)...........O kadar güzeldi ki yazýnýz, bu cümleye kýzamadým bile, hatta unuttum gitti............Sevgiyle kalýn...Kâmuran Esen

:: gidenin ardýndan....
Gönderen: pelin karcý / Ankara/Türkiye
17 Þubat 2005
yaktýðýn her sigara da onu hatýrladýðýný hissedecek... sen gül boþluða, o seni görecek... sevgiler gültekin...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mektup
Baþarýsýz Olmanýn Altýn Kuralý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sahiden Var mýyým? Yoksa Bu Bir Ýhtiyaçtan Yanýlsama mý?
Öylesine
Repertuar Çalýþmasý... Devam...
Karanlýðýn Küçük Kahverengi Lekeleri.
Siz Hiç Bir Kat Yukarýda Öldünüz Mü?
Repertuar Çalýþmasý...
Yapabileceðinin En Ýyisini Yapmamak...
Yaþam Denilen Ve Kaç Bilinmeyeni Olduðu Bilinmeyen Denklem.
Sanýrým birden fazla ben varým !!!
Bu aralar ne mi yapýyorum ?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýki Hece [Þiir]
Þiirimsi. [Þiir]
Soru [Öykü]
Deðiþmeli [Öykü]
Koþma Süreyya ! [Eleþtiri]
Komplo Teorilerinin En Teorik Olaný. [Ýnceleme]
“Tanrý’nýn Eli” ve panik halinde üç beþ surat. [Ýnceleme]
Bir Garip Aþkýn Mektubu [Bilimsel]


Gültekin BAYIR kimdir?

Zaman daralýyordu, adeta demir sertliðindeki grimsi akþam karartýlarý etrafýmýzdaki yerlerini alýrken eksik olan metal seslerini bilinçaltýmýz tedarik etmekteydi. Aman tanrým buda mý olacaktý dedi Elophis. . .

Etkilendiði Yazarlar:
T-H-O-S-H-U-N


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gültekin BAYIR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.