..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karþýsýnda zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Ýnci Çiçekoðlu




5 Ekim 2003
Güle Güle Anneanne  
Ýnci Çiçekoðlu
Bir kanat takýp omzuna uçtun sen anneanne!Þimdi eþyalarda izin,sen yeni yerinde,ben uykusuz..Seni yataðýna bakýp özlemek de varmýþ!


:BAGD:

 
     
             Yaþlanýnca insan çocuklaþýr,geriye sayar yaþý derler..Alýngan,söz dinlemeyen biraz da yaramaz bir küçük kýzdýn sen de anneanne.Hani biraz daha dökülmemiþ olsaydý saçlarýn,iki yandan kuyruk ne de yakýþýrdý sana.Yaþlý küçük kýz,belki de bu yüzden seninle hep iyi geçinirdik.Ne sen bana çok uzaktýn,ne de ben sana..Ortada buluþmuþtuk iþte!
   Senin suç ortaðýn bile olmuþtum.Sen benim ders çalýþmak yerine bilgisayarla uðraþtýðýmý,ben de senin gizliden gizliye börekleri yediðini anneme söylemezdik.Gizli bir anlaþma gibi..Sessiz,sakin..Zaman oyunumuza ortak,guguklu kuþ her ötüþünde göz kýpardý bize.Sen sayardýn..Bir..Ýki..Üç...Dört..Saat tam dört kere vurdu mu camdan kafaný uzatýr meraklý meraklý beklerdin.Acaba ben geç kalacak mýyým,üstüm baþým düzgün mü olacak diye yollarýmý beklerdin.Ah anneanne,bacaklarýndan þikayet ederken sen ablam arkadaþlarýyla çýkacaðý zaman o bacaklarla nasýl da koþardýn cama!Ben büyürdüm o zaman,içimde sýcacýk bir hisle gülümserdim..
    Okuldan gelince çantamý bir kenara çoðunlukla fýrlatýr,yanýna otururdum. “Eee,n’aptýn bugün anneanne?”Sen,bütün gün baþýný kaldýrmadan ördüðün dantellerin modelini anlatarak baþlar,sonra da tanýmayý býrak adlarýný bile duymadýðým,çoðunun yeni adresi cennet olan insanlarý anlatýrak devam ederdin.Kim bilir kaç kez dinlemiþimdir ya da kaç kez dinler gibi yapýp da sadece senin anlatýrkenki heyecanýný izlemiþimdir.Bugünü unutur,geçmiþi ezbere bilirdin anneanne!
  Bütün kardeþlerini okutup,seni okutmadýlar diye üzülür yine de kötü söz söylemezdin.Ben kýzdýkça,sen dindirirdin.Öyle ya ben çoþkun bir akarsu,sense durgun bir yaz akþamý gibiydin.Aðustos böcekleri cývýldardý sesinde,yýldýzlar pýrýl pýrýl parlardý.Kýz kardeþinin sana yanlýþ öðrettiði duayý okur, “kim bilir ben senelerce okurken neler söyledim?sevap yapalým derken günaha girmeyelim..”derdin.Gülerdik birlikte..Gülerdik,aðlamazdýk anneanne!
   Sen salýna salýna yürürken ben koluna girerdim.Hatýrlar mýsýn,sana “birlikte evlenelim,çifte düðün yaparýz”dedikçe,senin yüzün kýzarýrdý.Utanýp,sýkýlýrdýn,benim de çok hoþuma giderdi o halin!Nerede yaþlý amca görsem,göz koyardým hemen.Hatýrladýn mý?Yoksa dün gibi,bugün gibi,beni de mi unuttun anneanne?
  Ah,anneanne!Bugün ne de çok canýmý yaktýn!Kaç düðüm yutkundum da týkadým boðazýmý!Kaç kez dudaklarýmý titrettim de aðlamadým,sustum!Ben anlaþmamýzý bozmadým anneanne!Ben aðlamadým,senin sakinleþip yeniden geçmiþi anlatmaný bekledim.Bekledim..Oysa sen gittin anneanne!Haber vermeden çektin gittin..Ben senin öðrettiðin melekli duayý unuttum,sen melek olup gittin..Ben uyurken..Biz birlikte uyurduk anneanne..Dün gece sen yataðýna yattýn anneanne,yanýna sokulmama izin vermedin.Kim bilir belki de benim unuttuðum o melekli duayý okuduktan sonra..Bak!Bir düðüm daha týkandý boðazýma,soluk boruma kaçtý,nefessiz kaldým.
  
 
  

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Tebrikler...
Gönderen: serpil / Ýstanbul
11 Ekim 2003
Merhabalar, Anneannenize duyduðunuz yoðun sevginin yansýmasý olarak çok içten, çok güzel bir yazý olmuþ. Tebrik ederim. Bu arada seçmiþ olduðunuz yazý fontunun okumayý güçleþtirdiðini belirtmek isterim. Baþarýlý çalýþmalarýnýzýn devamý dileðiyle...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yýldýzýn Hikayesi
Fotoðraftaki Mutluluk
Sonsuzluk

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Sen"in Sözlük Anlamý
Soyut Tablonun Renkleri
Ayçiçek Tarlasý
Küçüktük
Yollar Büyüdü
Yoldaþým Ol Gökyüzü
Göklerde Ýþlenen Suç
Soðuk Rüzgar
Oyun
Kahraman

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Cennetin Ötesinde [Þiir]
Bir Rüya Ömür Boyu Sürer mi? [Öykü]
Ben Bir Pinokyoyum [Öykü]
Söz Etmeye Kýyamýyorum [Öykü]
Nerde Kaybolmuþum [Öykü]
Düþtü Bir Yaprak [Eleþtiri]
Yazýk Çocuklara! [Ýnceleme]


Ýnci Çiçekoðlu kimdir?

tek bir tarif vermek mümkün mü?

Etkilendiði Yazarlar:
Balzac Paulo Coelho


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Çiçekoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.