..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Barýþý bulacaðýz. Melekleri duyacaðýz, göðün elmaslarla parladýðýný göreceðiz. -Çehov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > sabiha




19 Ekim 2003
Arka Bahçeler  
sabiha
Sorular, sorgular, inatla gasp eder yaþamýný, yeni bir düne ulaþýr her gün yeni sorularla; günler dünlerde kaybeder adýmlarýný...


:AIDF:
ARKA BAHÇELER
Sessizlik sýmsýký sarmaladý gecemi, yine tavanla buluþtu, görüntülerden yorgun gözlerim. Tuzla buz oldu bütün aynalar; dokunuþlardan, kokulardan, seslerden ulaþtý görmelerine benliðim.
Yaþama mý, ölüme mi koþacaðýný seçmeli kararsýz adýmlarým.  Boþluklarla, yokluklarla seviþmemeli fahiþe yaþamým.
Bitmeli artýk gözlerimin ihaneti, yaþamak; dokundukça buharlaþýp yok olan bir düþ olmamalý.
Þþþþþþþþþþþþt
Susmalýsýn. Susmalý ve geceyi okþamalýsýn.
Biliyorum, çýldýrmaktan korkarsýn; bulamazsýn bir belirti çýldýrmaya dair, hiç korkmazlar ama çoktan çýldýrmýþlardýr sanki, korktuðun çýldýrmak deðil de onlardan biri olmaktýr belki...
Doðduðun gün alýrlar elinden çýplaklýðýný, dualarýyla kirletip, inançlarýyla gasp ederler yarýnlarýný, kullarý deðil öfkesi gibidirler tanrýnýn; yok etme arzusuyla kývranýþlarý bundandýr.
Lanetlenmiþ bir geçmiþin zulmüyle tehdit altýndadýr yaþamýn; tenini okþayan her esintiden kasýrgalar doðurup, rotasýný kaybetmiþ bir rüzgar gibi mevsimsiz topraklarda esiþin bundandýr.
Ulaþabildiði her este bestesini çaðýran, tiz bir ýslýktýr sesin. Notasýný kaybetmiþ enstürmanlar yankýlanýr içinde; zifiri karanlýðý kucaklayan siren seslerine eþlik ediþin bundandýr.
Fýrtýnalý geceleri bile ürperten, ensende hissettiðin o nefes, yakarýþlarýna sýrtýný döndüðün uðultulardýr.
El ayak çekilip de sokaklardan, karanlýklar yaðmalayýnca vitrinleri, yayýlmaya baþlar iniltiler arka bahçelerinden. Her biri  bir ‘ben’ olabilecek, her biri bir yaþam sunabilecek enerjiyken; zorunluluklarýn, gerekliliklerin, doðrularýn, yaptýrýmlarýn zulmüyle susturulmuþ bu sesler, var ederler kendilerini terk edilmiþliklerinden.
Karþýtýnda bulur besinini her olgu; yaratýlar hiçliklerden beslenir, susulmuþ zamanlardan kopar en güçlü çýðlýklar, varoluþu adýna kendini adadýðý yolda benliðini yok eder aydýnlar, ölüm korkusundan dokunur yaþamýn anlamýna insancýklar, dozlarý þiddetinde yok eder yöneltilen sevgiler, yaþamýn köklerine dokunanlardýr ölümle kucak kucaða yaþayanlar, en yoðun duyarlýlýklar doðurur en þiddetli nefretleri, can verdiði köklerde tükenir topraklarýn besini...
Ölüme katýlmak için yaþama sunulur her olgu ve kendi besinini bulur gömüldükleri topraklardan engellendikçe varoluþ yolu; yok edilme çabasýnca güçlenip tutkuya dönüþür her duygu...
Varlýðýný yok sayan katmanlarý paramparça daðýtacaðý ve sesini bastýrmaya çalýþan gürültüyü alt edeceði yaþama hýrsýný, yok edici çabalardan besler tüm uðultular.
Üstüne kat kat sýr çekilmiþ bir aynanýn, tüm görüntülerini kaybediþinin öfkesiyle kendine bakan gözleri siyaha boyamasý gibi, uðultular da ruhunun arka bahçelerini zifire bular.
Siyaha boyadýðý beden kaybedince tüm adýmlarýný, uðultular bulur karanlýklardan yollarýný. Oltasýnýn ucuna takar açlýða mahkum edilmiþ bedenin en sevdiði tadý ve avuçlarýna alýr her tada susamýþ yaþamý. Ardýndan dev bir kütleye dönüþüp asýlýr bileklerine, kaybolana kadar tüm ýþýltýlar gömer bedeni; daha soðuða, daha yokluða, daha derine. Battýkça batarlar karanlýklara; yankýlar kayboldukça ulaþýrlar uðultulara ...
Her biri bir uçurum gibi açýlýr susuzluðun çatlaklarý; bir gök gürültüsü ardýndan kana kana içmek istercesine üstüne yaðacak olaný. Ancak kuraklýktýr uðultular evreninde tek mevsim; üzerine yaðan yokluklar, yoksunluklardýr, kurumuþ bu topraklarýn...
Tükense bile; katman katman derinlerden, fersah fersah doruklara ulaþacaðý yollar, uðultular; engeller zorluðuca büyüttüðü öfkeyle tünellerini açar. Hapsedildiði kabuslardan varlýðýný kurtarýp, boþlukta salýnan avuçlarýna dolar . Ýþte o gün, ellerin; güneþi kendi ýþýðýyla boðar, karanlýða mahkum olur dünyan sonsuza kadar.
Çýrýlçýplaklýðýn özlemidir; içinde inleyen, sýzlayan, uðuldayan. Gizlenmek zorunda kalýþýndýr; dev bir dikene dönüþüp tenini parçalayan.
Yýrtýldýkça tenin, uçurumlara açýlýr yarýnlar; her düþüþ bir giysiden arýndýrýr, arýnmýþlýðýný yalnýzlýðýn kucaklar.
Yalnýzlýðýn kutsallýðý ele geçirince evreni, her beden kendi enerjisiyle var edecek benliðini.
Sorular, sorgular, inatla gasp eder yaþamýný, yeni bir düne ulaþýr her gün yeni sorularla; günler dünlerde kaybeder adýmlarýný...
Çýrýlçýplaklýk sürüklerken peþinden çarpa çarpa; her duyuþ bir dokunuþa, her dokunuþ kavrayýþa, her kavrayýþ bir farkýndalýða, her fark ettiðin seni sen yapmaya dönüþecekken ve yeniden yeniden can katacakken varlýðýna, katledilmiþ duygularýn yapýþýnca yakana; yaþayacak toprak, soluyacak mevsim, düþleyecek yarýn, anacak dün bulamazsýn.
Ürkütmemeli karanlýklarýn öyküleri. Notalar, düþler, bir de sen hep uyanýk kalmalýsýnýz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanrýlarýn Çocuklarý
Ses
Erdemler ve Pembe Çiçekler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýmza [Deneme]


sabiha kimdir?

kendinden yola çýkmalý herkes, kendinden etkilenip kendini aþmalý ve kendine ulaþmalý yeniden. . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
sartre, kafka, nietzche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © sabiha, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.