..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Demirhan Ocak




22 Ekim 2003
Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim!  
Demirhan Ocak
Sizce ülkemiz sorunlarýnýn temelindeki yatan sorun nedir?” konulu her hangi bir televizyonda bir tartýþma programýnda yada herhangi bir yerde yapýlan seminer, konferans vs,vb... gibi ortamlarda futbol fanatiði beyinsizleri ve magazin programlarýnýn


:CIIG:
Merhaba dostlar,

Bu gün sizlerle basit bir toplama çýkarma iþlemi yapacaðýz. Bu iþlem için ilk okulu mezunu olmanýz yeterlidir.

Buyrun baþlýyalým;

Sizce ülkemiz sorunlarýnýn temelindeki yatan sorun nedir?” konulu her hangi bir televizyonda bir tartýþma programýnda yada herhangi bir yerde yapýlan seminer, konferans vs,vb... gibi ortamlarda futbol fanatiði beyinsizleri ve magazin programlarýnýn sadýk izleyicisi denyolarý saymaz isek? Zannýmca aklý baþýndaki! Diðer kesimlerin yüzde yüze yakýný “En büyük sorun eðitimsizliktir” diyeceklerdir. Gayet yerinde ama, eksik bir tesbittir.

Ýlk veri olarak elimizde ne var þimdi?.... Valla bravo “Eðitimsizlik” olduðunu hemen bildiniz! Ýkinci veri olarakta “Erkeklik” kavramý olsun. Yoo hemen telaþa kapýlmayýnýz yani þimdi oturup bilimsel açýdan erkekliðin kitabýný! filan yazacak deðiliz sadece hayatýmýzda geliþen erkeksil! Olaylarý azzýcýýk ele alacaðýz.

Yani neymiþ?

Eðitimsizlik + Erkeklik = ?

1. Haber: Su getirmedi diye eþinin boðazýný kesti

Çorlu'da tekstil iþçisi Ýsmail Gündüz (38), önceki gece yatakta eþinden bir bardak su istedi. Eþi Fatma Gündüz'ün (28) duymazlýktan gelmesine sinirlenen koca mutfaða giderek suyu içti ve ekmek býçaðýný alarak yatak odasýna döndü. Eþine 6 kez sapladýðý býçak kýrýlan Ýsmail Gündüz, ikinci bir býçak ile eþinin boðazýný kesti ve kanlý elbiselerle polise giderek teslim oldu.(Hürriyet)

Haberin yorumu;

Heyyt be analar ne yiðitler! Doðururmuþ...Ýsmail kardaþým! Burada erkekliðin namusunu kurtartarak! Her vurduðu býçak darbesiyle biz erkek milletinin gurununu okþamýþtýr!....Þimdi bu Ýsmail denen erkek parçasý cinayet suçundan gireceði cezaevinde “Kardaþ Allah kurtarsýn, suçun neydi?” diye soranlara karþý göðsünü gere gere “Namus cinayeti” diyecek.....Belli bir süre sonra içerde parasý bitip dýþardakilerin para gönderecek mecali kalmayýnca Ýsmail kardaþým! Kim parayý bastýrýrsa onun boklu donunu yýkayacak ama olsun çünkü o erkekliðine bok sürdürmemiþtir!!! En aazýndan kendi bokunu.....


2.Haber : Tecavüz suçundan düþük kurtardý

Ýzmir'de, B.Ö.'ye (14) tecavüz ederek hamile býraktýðý iddiasýyla yargýlanan ve alacaðý hapis cezasýnýn süresi, maðdurenin doðum sýrasýnda bekâretinin bozulup bozulmamasýna baðlý olan Yusuf Serter (24), tahliye edildi...(Milliyet)

Haberin Yorumu;

-Kenan þu bizim evin karþýsýndaki çicekciden þöyle baba bir buket yaptýrýp gel.

-Hayýrdýr abi þimdi nerden icap etti çicek filan ha?

-Yaa amma çok konuþuyon yaa... sen öðrenipte ne yapcan boþver, sen sana denileni yap gerisine karýþma.

-Þey Faruk abi yanlýþ anlama ben öylesine þey ettimm...

- Tamam caným hadi uzatma da git getir þu çiceði... haa! Birde unutmadan gelirken de köþedeki çerçiden 250gr kýna al.

-Buyur Faruk abi hepsini getirdim.

-Güzel, þimdi bu çiceði al þu çocuk yaþtaki kýzýn ýrzýna geçerek erkekliðini ispatlamýþ! Yusuf Serter denilen yaratýða ver, ve benden de selam söyle... sonra þu kýnayý da Yusuf Serter’in tahliye edilmesini saðlayan TCK 418'inci maddesi hazýrlayan Zati muhteremler arasýnda eþit bir þekilde daðýt.

-Tamam abi



4.Haber: Tuvalet Sýrasý yüzünden 3 kiþi öldü

Dolu tuvaletin kapýsýnýn ýsrarla çalýnmasý sonrasý iki esnaf kavga etti. Silahlar çekildi, atölye basýldý. 3 kardeþ öldü, 3 kiþi de yaralandý (Hürriyet)

Haberin yorumu;

Belki siz bu olayý okuyunca aklýnýza gelen ilk “Ne þehit oldu ne gazi bok yoluna gitti Niyazi” espirisini! Yaparak olayýn kendi içerisindeki anlamsýzlýðýndan dem vurdunuz.. Ama “kazýn ayaðý öyle deðil” yani Türkiye þartlarýnda tuvalet sýrasý için adam öldürmek doðal olup ve gülünecek bir tarafý yoktur.

Çünkü Türkiye’de bu erkeklik onuru (gururu) denilen olay yüzünden

-Bana niye baktýn lan?...

-Þýþtt bilader o konserve kutusuna niye vuruyon?

-Sen nasýl böyle önemli bir derbiden önce karþý takýmýn renklerine yakýn bir renge sahip çorap giyersin ha?...

-Büyük oðlunun düðününde hava kurþun sýkarak küçük oðlunu öldüren..

-Ohaa ayý! Önüne baksana, omuzuma çarptýn...

-Olum Osman senin bu yeni ayakkabý homo ayakkabýsýna benziyo lan...

-Abi sen AIDS’limisin?....

-Ahmet lan! þu sizin balkonda asýlý duran kadýn donun rengi pempemi? Yoksa banamý öyle geliyor?....

-Korkma evladým git istediðin kadar kopar, eðer portakal bahçesinin sahibi gelirse, ben onunla insan gibi konuþurum, hadi sen korkmadan git topla portakallarý. Hem üç beþ portakal için birbirimizi öldürecek!! halimiz yok ya.....

-Öküze bak ya durduk yere benim gibi bir delikanlýyý solladý, þimdi ben sana gösteririm beni sollmak ne demekmiþ.....

-Ertuðrul kardaþ Jenifýr Lopez hakkýnda öyle ileri geri konuþma ayýp oluyor, hem o senin bu güne bugün yengen sayýlýr...

-Senin dalaðýný ...ikim lan...

-Olum sizin þu tavuk neden öyle kýrýtarak yürüyor? Yoksam sizin tavuk ibnemi(!)?

-Dursuuuun ne yapýyon lan bizim karakaçanýn arkasýnda?...

....diye baþlayan diyaloglar ve olaylar sonunda her gün ya öldüðümüz yada öldürdüðümüz bir Türkiye’de tuvalet sýrasý yüzünden adam öldürmenin Türk hukukundaki en baba tarifi “Aðýr tahrik ve baský altýnda” iþlenmiþ bir namus cinayetidir. Yani neymiþ öyle ...gitti niyazi filan deðilmiþ.

Evet geldik sona, ee peki siz “Eðitimsizlik + Erkeklik =” iþleminin sonucunu buldunuzmu?.. Hadi size bir ipucu vereyim, cevabýn ilk üç harfi TÜR... eee bundan sonrasýnýda bulamazsanýz yuh olsun! size

Mýsmýl olun

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ýðneyi kendinize, çuvaldýzý baþkasýna...
Gönderen: Mehmet Ali Özler / Türkiye/Türkiye
10 Ocak 2008
Sayýn Demirhan, bir daha "Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim" türünden bir yazý yazmadan önce sizden bir ricam olacak: Þöyle "iþte odur" der gibi veya birini iþaret eder gibi elinizle bir hareket yapar mýsýnýz,lütfen! Þimdi iþaret ettiðiniz elinizin þekline bir bakýn! Görüyor musunuz? Ýnsan bir parmaðý ile baþka birini iþaret ederken, alttaki diðer 3 parmak insanýn kendine yöneliyor. Bu yazýnýz bir roman olsaydý eyvallah diyecektim. Ama gazete manþetlerinden yola çýkarak birilerinin üzerine yazmak gerçekten yakýþýr bir durum deðil. Kaldý ki, gazete haberlerinin ne kadar doðru, ne kadar hakikiyi yansýtdýðýný da bilmiyorsunuz. Ýnsanlarýn yaþamýnda biriken bir tomar sorunlarý ve bunun etkilerini, lütfen sadece bir gazete haberinden yola çýkarak deðerlendirmeyin. O yazýlarýnýza yazýk olur. Saygýlar

:: Biraz daha dikkat
Gönderen: Salih Doruk / Diðer/Almanya
12 Temmuz 2004
Sevgili Demirhan, öykünü büyük bir beðeni ile okudum. Bi güzel güldüm.Yakaladýðýn ayrýntýlara þüphesiz bir kaç özel husus eklemek mümkün ama bu kadarý da yeter. Senden ricam yazýlarýný siteye göndermeden önce lütfen biraz dikkat et. Gene hatalarýn var.(Balkondaki kadýn(ýn) donu, oðlunun düðününde hava(ya) kurþun sýkan) Bir öykü yazdým diye ne oldum delisi olma. Bak ben hiç seni eleþtiriyorum, eksiklerini buluyorum diye havalara giriyormuyum? Hani bir söz var 'Görmediðin bir oðlu olmuþ çekmiþ ...künü koparmýþ'. Eylelerden olma tamam mý? Selam ve sevgiyle kal.

:: :)))))))))))))))))))))))))))))))):))))))))))))))))
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
25 Ekim 2003
...KÝ+YE!..Kömürcüye kömür almaya giden apartman yöneticisi,kömürcü tarafýndan öldürülmüþtür.Yer:Bolu,tarih:Cumhuriyet Ekimi!..Galiba burada çalýnan davulun ne çeþit sesler çýkardýðýný yurt dýþýnda yaþayanlar daha iyi duyup,görebiliyor sayýn Ocak!Selam ile,sevgi ile...sýlanýn ters dönen deðirmen taþlarýndan saygý ile...Öldüm gülmekten ve erkekleri neden sevmediðimi þimdi daha iyi anladým efendim!AAAA!..siz hariçsiniz ya:))))))pardon yanim!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir kadýnýn el çantasýnýn anatomisi
Bak Postacý Geliyor Selam Veriyor...
Dandini dandini dastana
Tü Rtük Ýye
Truk Bakan
Olabülür
Yaylalar Yaylalar Sen Git de Aplan Gelsin
En Goddik
Medyatör
Ne Kadar... ?

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yobaz! Arkadaþým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýna Yakýn [Þiir]
Anamýn Sihirli Adana Þalvarý [Þiir]
Bize Edebiyat Yapma Lan! [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Caným Ýstiyooo... [Þiir]
Sex Sex Sex [Deneme]
Çotadanak Pide Salonu ve Mustafa Kemal Katilleri [Deneme]
"Köþeci" Geldiiiii Hanýýmmm! [Deneme]
Tecavüzcüler [Deneme]
Hindi Cumhuriyeti Antalyaski [Deneme]


Demirhan Ocak kimdir?

Almanya'lý bir Asabi Veled

Etkilendiði Yazarlar:
Hangi birini anlatsam ki?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Demirhan Ocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.