..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Demirhan Ocak




26 Ekim 2003
Satýyoruuuuum... Saaaaaattým  
Aslan medyam benim. Ye beni yavrum! Bitir beni anam!

Demirhan Ocak


Hadi diyelimki, bu yukarýda adý geçen ülke ve kýtanýn insanlarý varlarýný yoklarýný satýp, üstünü borç, harçla yirmi bin dolarý tamamladýlar ve ayrýca ayný gün, ayný saatte topluca yaptýklarý kokain partisinin etkisiyle þuursuz bir þekilde Türk vatandaþlý


:AIID:
"Baþbakan Abdullah Gül, Dünya Ekonomik Forumu nedeniyle bulunduðu Davos'ta, iþadamý ve gazetecilerden oluþan küçük bir grupla yaptýðý sohbette, ilginç projelerinden söz etti. Bu sohbet sýrasýnda Gül'ün çok fazla yüksek sesle dillendirmeye cesaret edemediði bir projesi de ortaya çýktý: ‘‘20 bin dolara T.C. vatandaþlýðý satmak.’’
Gül, bir iþadamýnýn kendisine ‘‘Türk vatandaþlýðý satalým’’ önerisini getirdiðini, Türk vatandaþý olmak isteyenlere bu hakkýn, örneðin 20 bin dolar karþýlýðý verilebileceði ve bununla milyarlarca dolarlýk bir gelir saðlanabileceðini de anlattý. Gül, daha sonra gülerek, ‘‘Bu proje bana sýcak geldi ama, görüyorum ki, tepkiler daha fazla’’ dedi. Bunun üzerine masada bulunan iþadamý Akfen Holding'in patronu Hamdi Akýn, ‘‘Green Card almak için bizim vatandaþýmýz 70-80 bin dolar veriyor’’ dedi.” Kaynak: Hürriyet Gazetesi, 26.01.2003 (internet baskýsý)

Gazetede bu haberi okuyunca neremle gülsem diye ilk önce tereddüt ettim ama sonra aðzýmla gülmedim....
Bu olayda merakýmý cezbeden konulardan birincisi: Kim bu deðerli (!) iþadamýmýz?
Ahh!!! Keþke imkan dahilinde olsa da bu üstün (!) zekalý iþadamýmýzla tanýþsam. Valla kötü bir niyetim yok. Ticarete atýlmayý düþündüðüm için sadece onun bu engin (!) ve derin ticari zekasýndan (!) faydalanmak istiyorum..
Bu öneriyi baþbakana ileten üstün zekalý (!) iþadamýmýz, eðer Ankara esnaflarýndan bakkal Memet efendi deðilse (bence deðildir) eminimki kendi alanýnda oldukça baþarýlý birisi (?). Hatta bunu bir adým öne götürüp ülkemizin en çok kazananlar listesinde rahatlýkla ilk 10 girebilecek bir muhterem þahýs olduðuna 100 € bahse girerim (baþýmýzda bu kriz olmasa 1000 € ).
Ve hatta Taksim Meydaný'nda çýrýl çýplak soyunmasýna da iddiaya girerim (kýþýn olmaz ama). Çünkü eðer bu öneriyi yapan Memet efendi olsaydý, abuk sabuk detaylar ve her türlü konuyu magazinleþtirmede konusunda uzman olan ülkemizin medyasý, zaman zaman:
...Bilmem filanca bakan eþiyle beraber akþam yemeði için geldiði ünlü lokantada yemek arasýndan eþine “tuzu uzatýr mýsýn?” dedi buna karþýlýk eþi ilk önce sol elindeki 5000 dolar deðerindeki 12 kiþilik çatal býçak takýmýna ait olan 925 ayar gümüþ çatalý 700 dolarlýk halis çin ipeðinden yapýlma peçetenin yanýna býraktýktan sonra sað elinde bulunan yine 925 ayar olan býçaðý tanesi 1250 Euro’luk hakiki dökme Ýtalyan stili el iþlemeli kristal þarap bardaðýnýn yanýna býraktýktan sonra, asil bir biçimde gülümseyerek tuzu uzattý. Bu arada gülümseme anýnda hanýmefendinin geçen hafta yaptýrdýðý 15.000 dolarlýk porselen diþlerinin muhteþem parladýðýný belirmekte yarar var, sayýn seyirciler ve bu pahalý gülümsemeden sonra hanýmefendi holivud satrý Demii Muur! gibi iç gýdýklyan seksi bir ses tonu ile “tabii caným” dedi...
diye haber yapýp, bu yetmezmiþ gibi bir de uzatýlan tuzluðu kýrmýzý daire içine alaraktan hayatýnda hiç tuzluk görmemiþ biz angut (!!!) seyircileri aydýnlatmayý kendisine görev saymýþ deðerli medyamýz....
Eminimki, eðer imkanlarý dahilinde olsa:
Nerdeyse sabah Baþbakan’nýn evinden canlý yayýna geçerek, nýnýn.. nýnýn... nýnýn... Bekleyin: Azzz sonnnraaa canlý yayýnda....
Baþbakan sabah tuvalette kaç dakika kaldý?
Kakasýnýn rengi ne?
Kakasýndan bir parmak tadýmlýk alan yarým akýllý muhabirimiz... tadý hakkýnda ne dedi? Kakasýný inceleyen filanca üniversitenin Prof. Dr. Medya Kazým, Baþbakanýn ait kakanýn kalitesinin dünyada ender görülen çok kaliteli kaka çeþidi olduðunu nasýl tesbit ettiðini, canlý yayýnda anlatacak.
Nýnnýn ..nýnýn.nýýn azz sonnnraaa.... canlý olarak ve sadece Kanal Kaka’da.....bizden ayrýlmayýn
diye yayýn yapacaðýna göre bu öneriyi getiren bakkal Memet efendi olsaydý, kesin olarak haberimiz olurdu. Eh! Bugün ayýn 27’si ve böyle bir haber olmadýðýna göre Memet efendi bu konuda masum. Umarým yakýn bir zamanda bu önerinin sahibi ticaret dehasýný hep beraber tanýrýz.
Soru iki: 20 bin Dolar verecek kadar saf, hem de milyarlarca Dolar gelir getirecek sayýdaki kiþiyi nasýl bulanacak?
Milyarlarca Dolar demekle dikkatinizi çekerim birden fazla milyar Dolar'dan bahsediyoruz Türk Lirasý’ndan deðil. Ama biz iyi niyetle bu rakamý bir milyar olarak kabul edelim ve hesaplýyalým 1,000,000,000, $ ¸20,000 $ = 50,000, (elli bin) kiþi.
Zannýmca bu iþadamýmýz, milyarlarca dolar dediðine göre gözüne Çin Halk Cumhuriyeti’ni kestirmiþ olmalý. Belki de Afrika kýtasýný, eðer olmazsa? Hindistan, Pakistan.........
Soru üç: Hadi diyelimki, bu yukarýda adý geçen ülke ve kýtanýn insanlarý varlarýný yoklarýný satýp, üstünü borç, harçla yirmi bin dolarý tamamladýlar ve ayrýca ayný gün, ayný saatte topluca yaptýklarý kokain partisinin etkisiyle þuursuz bir þekilde Türk vatandaþlýðýna geçmeye karar verdiler. Daha sonra yollara düþüp Ankara’nýn Gölbaþý giriþine kadar geldiler ve paþa, paþa baþvuru sýrasýna girdiler, sýrasý gelen görevli memurun karþýsýna oturdu....
Eeee! Ondan sonra ne olacak?
Yani insanlara nasýl aþ,iþ, ev, bark verilecek?
Bu insanlardan nüfus kaðýdý sureti isteyen hatta bu konuda ýsrar eden devlet memuru hakkýnda DGM savcýsý devletin gelirini engellemeye teþebbüsten kaç yýl mahkum edilmesi isteyecek?
Doðma büyüme 30 milyon Türkiyeli açlýk sýnýrýnýn altýnda yaþar iken hangi akýllý bu öneriyi ortaya attý, diyenlere nasýl bir cevap verilecek?
Faili meçhulerden, faili maganda þoförlerden, faili akýlsýz politikacýlardan, kaka medya kuruluþlarýndan...
Diye ben kaptýrmýþ koþar adým misali yazarken, bir mola verdiðim sýrada (sabaha karþý) internetten okuduðum gazetede (28 ocak) bu teklifi yapanýn, dediðim gibi ülkemizin önde gelen kodamanlarýndan birine ait olduðu olduðu ortaya çýktý ve bu üstün zekalý (!) iþadamýmýz yaptýðý açýklamada, Türki Cumhuriyetlerinin, Afganistan'ýn, Pakistan'ýn (her iki ülke de dünya uyuþturu pazarýnýn can damarý. D.O.) zenginlerinin elinde bulunan kayýt dýþý (kara paranýn) memlektimize gelmesinin iyi olacaðýný ve de ‘‘Yarýn öbür gün Irak'tan bir göçle karþýlaþýrsak, bu 20 bin dolar tarifesi elimizde bir koz da olacak. 200 bin kiþi mi geldi. ABD'ye, Birleþmiþ Milletler'e bakýn kardeþim bu kadar adam geldi tarife bu diyebileceðiz. Yýllardýr Türkiye göçmen alýr, vatandaþ alýr. Bari bunu paraya çevirelim.’’ diyor ve benim tok gözlü hesabýma karþýn, zatý muhterem 1,000,000 (bir milyon) kiþiden yaklaþýk 20 milyar dolar gelir geleceðini hesaplýyormuþ.
Hadi þu önerilerde benden kýyak olsun.
Oldu olacak, bombalardan kaçan...
1.      Iraklý bebekli annelere verilen her 500 gr. süt tozuna karþýlýk 50 dolar isteyelim.
2.      Yeteri kadar parasý olmayan Iraklýlarý oracýkça kurþuna dizelim kurþun parasýný BM isteyelim, cesetlerin yaðlarýndan Hamido marka sabun yapýp iç ve dýþ piyasaya sunalým, geriye kalan kemiklerinden elbise düðmeleri yapýp anaokullarýna bedava daðýtalým.
3.      Güzel Iraklý kadýnlarý dünyanýn dört bir yanýna hayat kadýný olarak ihraç edip paraya para demiyelim.
Afganistan ve Pakistandan gelecek olan uyuþturucu aðalarýna.....
1.      Zahmet olmasýn diye memleketimizin muhtelif þehirlerine uyuþturucu hammaddesi ekelim.
2.      Türki Cumhuriyetinden gelecek olan mayfanýn adamlarýndan koruma ordularý kuralým, hatta para karþýlýðýnda onlara askeri eðitim verelim.
3.      Küçük yaþtaki Iraklý kýz çocuklarýný fahiþ fiyatla satalým. Ülke olarak köþeyi dönelim ama, içlerinden en güzellerini Uludað ve Kuþadasý'ndaki Hotellerde iç piyasaya sunalým.......
...Silifkenin yooðuurdu kýz seni kimler doðuurdu................
..Býzztt dýzzzttt hobala hobala yandan yavrum yandan
....Babaa! Babaaa!!
...Anneee!!! koþ babam çýldýrdý yine...
...Demirhan, hayatým ne oldu? Kýzým çok çabuk bir ambulans çaðýr bak babanýn aðzýndan yine köpükler gelmeye baþladý ...Demirhan ?????
...hübülü hübülü hüblühübülü hübülü hübülü
Vah vah tüh!!! gitti gül gibi adam gördün mü? Demirhan hadi caným gayret et biraz kalk.....
...Onlarý uff yap, uff
...Tamam caným onlarýn hepsini ben uff yapacam, hadi sen þimdi kalk!
...Demirhan caným, yeme gazeteyi bak sonra zehirleneceksin!
Yazýiþlerinden önemli not: Demirhan arkadaþýmýz yazýsýnýn sonunu göremeden Böblingen Devlet hastanesi psikiyatri bölümünde tedavi altýna alýnmýþtýr (ziyaretine giden lütfen Demirhan’a fýndýk fýstýk atmasýnlar ayýp oluyor)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim!
Bir kadýnýn el çantasýnýn anatomisi
Bak Postacý Geliyor Selam Veriyor...
Dandini dandini dastana
Tü Rtük Ýye
Truk Bakan
Olabülür
Yaylalar Yaylalar Sen Git de Aplan Gelsin
En Goddik
Medyatör

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yobaz! Arkadaþým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýna Yakýn [Þiir]
Anamýn Sihirli Adana Þalvarý [Þiir]
Bize Edebiyat Yapma Lan! [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Caným Ýstiyooo... [Þiir]
Sex Sex Sex [Deneme]
Çotadanak Pide Salonu ve Mustafa Kemal Katilleri [Deneme]
"Köþeci" Geldiiiii Hanýýmmm! [Deneme]
Tecavüzcüler [Deneme]
Hindi Cumhuriyeti Antalyaski [Deneme]


Demirhan Ocak kimdir?

Almanya'lý bir Asabi Veled

Etkilendiði Yazarlar:
Hangi birini anlatsam ki?


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Demirhan Ocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.