..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Kent > Raþit Cumhur ÇAKIN




15 Kasým 2003
Klavyeye Dokunan Parmaklar...  
sanaldaki mi gerçeklik,gerçek yaþammý sanal bir sahtekarlýk?

Raþit Cumhur ÇAKIN


int.de binlerce insanýn yaþadýðý yoðun duygular üzerine bir öykü...


:BBJA:
“KLAVYE YE DOKUNAN PARMAKLAR:
Ergeç  bitecek bunlar: Size yýllardýr ölümsüz bir mutluluðun iksirini bulduðunu vaad edenlerin  hayatýnýzdan çaldýðý nice sevgileri yeniden kazanacaksýnýz. Bir sahipsiz radyo kanalýnýn yaptýðý çaresiz , kendi haline býrakýlmýþ gökyüzüne renklerden yoksun sinyaller savuran anonslarý birinin öylesine açýlmýþ radyosunda aniden duyulacak, yardýmsever bir insanýn amaçsýz ve beklentisizce verdiði kanlar gibi tekrar hayata baðlýyacak sizi.
    Tanýmýyorsunuz onu, görmediniz ,konuþmadýnýz daha!Oysa ateþli ve ölümcül hastalýklarýnýzda baþucunuzda nice saatler geçirdi de farkýna varamadýnýz. Bazen içinizde sebebini bilmediðiniz sevinçler oldu. Hatýrlýyormusunuz içinizin içinize sýðmadýðý o anlarý?Ýþte o anlarda içinde sizin sevginiz alevlenmiþti. Bir yerde yürürken göz göze geldiniz yada belediye otobüslerinde yanýnýzdan geçerken varlýðýný hissetmeniz için size çarptýda özür dilerken sesini duydunuz!Ýçinizde kýpýrdanmayan bu ateþ çoktan bütün bedenini sarmýþtý bile! Çýlgýnca bir aþkýn tam ortasýnda iken bir þeylerin eksikliðini duydunuz mu hiç?
   Yada herþeyi tattýðýnýz ayak üstü bir öpüþmede baþka bir teni hayal ettiðiniz oldumu hiç? Tedirginlikler içinde hiç bilmediðiniz bir numarayý çevirip o hiç aranmamýþ numarada hep konuþmak istediðiniz sýcaklýkta bir sesle karþýlaþtýnýzmý ?Bazen rüyanýzda daha daha önce hiç konuþmadýðýnýz , dokunmadýðýnýz ve görmediðiniz bir yüze aþýk olup uyandýðýnýzda bu yüzü unutmamak için her gün ayný yüzü gözünüzün önüne getirdinizmi hiç?
          Böyle bir his uzun zamandýr benide sarmalamýþtý. Bu düþler içindeki kiþiyi tanýmadýðýma görmediðime emindim. Yüzeysel olan bütün duygulardan uzaktým .Uzun zamandýr içimdeki bu derin boþluk duygusu  beni teslim alýyor, içinden çýkmak isteyeceðim iliþkilere sürüklüyordu. Yanlýþ adýmlardan korkmazdýmda.Ýnsanlarýn yanyana gelerek oluþturduðu toplumun ve bu katmanlarýn yarattýðý kurallarýn çoðunun safsata olduðunu biliyordum. Benim tek kuralým kuralsýzlýktý . Bana göre hatalarým þimdiye kadar yaptýðým en doðru þeylerdi. Sakin bir denizdim. Ne rüzgar vardý, nede fýrtýnalarýn oluþturduðu dev dalgalar. En küçük bir taþ parçasýnýn kalbimde büyük fýrtýnalar yaratacaðýný biliyordum. Geride kalanlara býrakmak için ne bir hatýram nede fotoðraflarým vardý. Bütün mutluluk dolu resimlerimi yakmýþtým .Onlara bakýp teselli olmaktansa mutsuzluðun derin acýlarýný tadýp yeni yaþamlara yelken açmak için hazýrlýklar yapýyordum .Yanýma hiçbir þey almayacaktým .Çünkü yaþamýmýzý daha kolay hale getiren bu eþyalar , objeler ve hayaller böyle uzun ve sonu olmayan yolculuklar için hýzýmýzý kesen aðýrlýklara dönüþüyorlardý.
   Yanýmda güçlü rüzgarlar yani duygularým , arkamda ise uzaklaþýlmaya hazýr bir deniz kýyýsý kasabasý vardý.Amacým tenini , yüzünü ,sesini, hiç bilmediðim bu insaný bulmaktý; o kadar!         Bir dost yada sevgili olmasý önemli deðildi. Hammaddesi sevgi olan þekilsiz bir kaya vardý içimde. Bütün heykeller gibi zamanla güzel bir bedene dönüþecekti.Yalnýz bu heykelin diðerlerinden tek farký: kendisini kendisinin oluþturacak olmasýydý. Bana kalan ;onu sevip ,ilgimle heyecanýmla seyretmekti!
    Bu heykeltraþ sevmek için nice heykeller yapmýþtý fakat arkasýný döndüðü boþ bir anýnda tekrar heykellere döndüðünde o güzel heykellerin tekrar þekilsiz ,soðuk ve hiçbir deðeri olmayan kayalara dönüþtüðüne þahit olmuþtu.
        Sevmek bir tür sanattýr. Derinlik ve tümden teslim olmayý ister .
Bizler ne kadar deriniz ve ne kadar teslim oluyoruz birilerine?
“BÝZE HER ZAMAN TEK BAÞIMIZA DÝMDÝK AYAKTA DURMAMIZI ÖÐÜTLEYENLER NEDEN YANIMIZDA BÝZÝ SEVEN BÝRÝNÝN DE OLMASI GEREKTÝÐÝNÝ SÖYLEMÝYORLAR?”
    Ama bu dünyanýn sýnýrlarý içinde böyle bir insanýn olduðunu ve þimdiye kadar onu tanýmamanýn bir þanssýzlýk olduðunu bilmek çok güzel bir duyguydu.
   Þu anda nefes alýyordu. Belki yemek yiyor yada arkadaþlarý ile geziniyordu .Onu hayal ediyordum. Çevresindeki her eþya , þekil ,renk ve obje bir fotoðraf kadar netti hayallerimde. Fakat o sisler içindeki bir peri gibiydi. Bu haliyle bile böylesine güzel bir varlýk, kimbilir ortaya çýktýðýnda nasýl hayran edecekti kendine.
       Günlerce , haftalarca ,aylarca onu hiçbir þey düþünmeden aradým.
Baþka hiçbir þeyle ilgilenmeden birini aradýðýnýz oldumu hiç?Oturup ölesiye sevdiðiniz birini kalabalýklarýn arasýndan ve çok uzaklardan gelirken görüp ne kadar sevindiniz deðilmi?Öyle çok sevdiðiniz birisi varsa ne kadar þanslýsýnýz bilemezssiniz. Oda bir zamanlar hayatýnýzda yoktu...Sizin için yabancý bir ülke kadar uzak ve soðuktu. Oysa hayatýnýza girdiðinde ne kadar yakýn ve sýcaktý size deðilmi?
  Bende bu insanýn rüyalarýmdan çýkýp bana koþmasýný istiyordum. Evde tek baþýma uyurken birden kapýmýn israrla  ve dafalarca çalýnmasýný ve açtýðýmda bana sarýlmasýný istiyordum.
  Kapým çalýnýyordu  ama gelen komþum oluyordu. Sarýlmýyordu bana...
   Bir yol lazýmdý ikimizi birleþtirecek.Bunu bulmam gerekiyordu.
Onu o kadar özlemiþim ki bana aslýnda geldiðini aylarca anlayamadýðýmý anladým.Onunla konuþmuþum , tanýmýþým da haberim yokmuþ.
    Bir gün arkadaþlarýn çok sýk gittikleri , benim yaptýklarýna sürekli güldüðüm internet kafe ye gitmiþtim. Yeni çýkan bu iletiþim ve bilgi aðýna sadece eðlenmek ve gülmek için giriyorlardý. Merak edip bende girdim.
   Bizim eskilerden sevgililerimize ve yakýnlarýmýza yazdýðýmýz mektuplara , yazýþmalara benzer bir þeydi bu.
  Adýna da “chat” diyorlardý. Bense hýzlý mektuplaþma koydum adýný.
  Ýnsanlar ayný gerçek hayatta olduklarý gibi burda da doðallýktan yoksundular . Kendileri deðilde , olmak istedikleri bir çizgi film kahramaný gibiydiler.
   Zayýflýklarýný deðilde güçlülüklerini anlatýyorlardý. Sevgilerini deðilde nefretlerini kusuyorlardý . Gerçeklerden uzak fantazilerle dolu yalanlar söylüyorlardý. Ýç dünyaný yada hayallerini anlat dediðimde :”__Burasý sanal dünya ,saçma dediklerin !!” diyorlardý.
Oysa oradaki tüm rümuzlarýn bir hayatý, sevdikleri , nefret ettikleri , umutlarý , umutsuzluklarý , ve herþeyden önemlisi yaþayan bir bedenleri vardý.
  Sanallýk anlamsýzdý bana göre. Çünkü bazen yaþadýðým hayatýn bile bir rüya yada kabus olduðunu düþünür, gerçeðin ne olduðunu bulmaya çalýþýrdým.
   Orada vakit geçirirken birisi ile tanýþtým. O kadar samimi ve cana yakýndý ki ; konuþurken yanýna gitmek istiyordum. Onunla günlerce günlük hayatýn en deðerli zamanlarýný geçirmeye baþladým.
Bir ekranýn karþýsýnda , ellerim klavyenin üstünde gülüyordum. Bazen öyle duygulu þeyler söylüyordu ki tüylerimin ürperdiðini hissediyordum.  Çok benziyorduk birbirimize ve çoðu zaman kendi kendime konuþtuðum hissine kapýlýyordum. Ona hislerim aþk-sevgi yada dostluk deðildi. Garip  bir duyguydu . Netten birbirine aþýk olanlarý ve hatta daha ileri gidip evlenenleri dahi duymuþtum ama gerçekçi yanýmda vardý. Dokunmaya ,hissetmeye inanýrdým.
  Artýk istediðim bir þey vardý: Konuþtuðum  ve yaþamýný merak ettiðim bu insaný tam manasý ve ruhuyla birlikte tanýmak.
     Baþka caddelerde , baþka bir yaþamýn kucaðýnda idi. Ama saatimiz geldiðinde kýrk yýllýk dostlar yada sevgililer gibi ekranlarýmýzýn ve klavyelerimizin karþýsýna geçiyorduk. Bana kendi ile ilgili herþeyini anlatýyor herþeyini benimle paylaþýyordu. Bazen ellerinin klavyeye dokunduðunu ve o klavyenin sanki benim klavyem olduðunu hissedip daha bir þevkatle dokunuyordum tuþlara: Ýncitmekten korktuðumuz narin bir kuþ gibi yani.
     Bir gün beni hiç merak etmiyormusun diye sorduðunda tüm samimiyetimle çok merak ettiðimi söyledim. Bana nasýl göründüðünü anlattý..
   Dediðim heykel gibi onu þekillendiremiyordum. Kendi kendini oluþturuyordu.Ýçimde bir çok soru vardý.Acaba düþlerimdeki o insanmýydý?Ýçimdeki yýkýcý fýrtýnalarý oda hissediyordu.Onun benden etkilendiðinden çok daha fazla etkilenmiþtim.
        Bu duygular kesinlikle boþluktaki bir geminin gördüðü herþeyi bir liman sanmasý deðildi.Ona olan ilgimi bilmek istediðim iç dünyasýndan kaynaklanýyordu.Yaþadýðým derin karmaþa yavaþ yavaþ azalmaya baþlamýþtý.Kendimi uzun zamandýr bu kadar huzurlu hissetmemiþtim.Günden güne onun sislerin içindeki insan olduðuna inanmaya baþlamýþtým.Ruh bütün güzelliklerini sunmak için üç boyutlu bir görüntüye ihtiyaç duymuyordu.Nerde olursa olsun ekranýn üzerinde yanyana gelen kelimelerle bile sergiliyordu kendisini.Onun klavyeye dokunan parmaklarý benim için artýk yepyeni bir hayatýn ýþýklar içindeki kapýsý olmuþtu.Bilgisayarýn bizlere getirdiði kolaycýlýðý ilk defa sevmeye baþlamýþtým.Ama o ekran benim için sadece konuþmaya ve paylaþmaya ihtiyacý olan iki insanýn buluþtuðu herhangi bir yerden baþka bir yer deðildi.Elimde olsaydý ve elinde olsaydý yüzyüze ve yanyana olmayý tercih edeceðimizi ikimizde biliyorduk.Ýnanýlmazdý ama yanýmda hissediyordum onu.Bir çok alternatif eðlence biçimini sadece onunla konuþmak pahasýna reddediyordum.Çünkü hiçbir eðlence onun sýcak kelimeleri kadar insanýn içine iþleyemezdi.Benim için bir eðlence deðildi ve kimseninde o ekranýn karþýsýna eðlenmek için oturduðumu düþünmesine izin vermezdim.Onu tanýmak nasýl büyük bir þans ise ayrý hayatlarda olmak da bir o kadar þanssýzlýktý.Güzel olan güne baþlarken uzaklardaki varlýðýndan mutlu olduðum bu insana :”__Günaydýn ! iyiki varsýn...” diyebilmekti.Öyle derin nefes alýyordum ki yaþadýðýmý hissediyordum.Ýçimde nice þelaleler özgürce akýyorlardý.Bendeki bu tanýmsýz deðiþikliklerden çevremdekilerde haberdardýlar fakat olanlarý açýklamak daha doðrusu bunlara bir isim koyabilmek çok zordu.Olduðuna emin olduðunuz bir duyguya þekil vermek ve ona bir kalýp uydurabilmek gerçektende güç bir iþti.
   Bir þey düþünmeden herþeyin kendiliðinden oluþmasýna taraftardým.Beni sýkan yaþamýn içinde dolaþýrken  herþey anlamsýz ve sonu  olmayan günlerden ibaretken ;yaþam birden büyü yapýlmýþcasýna güzelleþmiþti.Gerçek buydu aslýnda:bizi mutlu eden bir þey yada birisi varsa herhangi bir bunalýma teslim olmuyorduk.Öyle bir mutluluk anýtýmýz yoksa ne olursa olsun günler bize sadece mutsuzluk veriyordu.Katýr yükü ile paramýz ve deðerli mücevherlerimiz olsa onu paylaþacak yakýn birisi olmadýktan sonra neye yararki?Neþeyi ,dostluðu ,aþký ve sevgiyi paylaþtýðýmý sandýðým  nice sýcak bakýþlar bir gün geldiðinde bana bir yýlan kadar soðuk bakmýþlardý.Bunun burukluðu kalbimin çok gizli köþelerinde barýnýyordu.Bu acýlý yenilgilerin beni önyargýlý biri yapmasýna izin vermiyordum.Geçmiþte kalanlarýn verdiði acýlar bir kapýnýn önünde bekliyorlar ve onlara el sallamamý istiyorlardý.
   Bir çoðu bu acýlarý uðurlayamýyor ve yine içeri davet ediyor.Hiçbir iþe yaramayan bu batýcý dikenlerin israrla kendilerine bir elbise kadar yakýn olmasýna izin veriyorlar.
  Acýlarým kararlýlýkla gözümün içine bakarak”kalalým”deselerde onlarý göndermiþtim.Böyle kararlarý alýrken ceza hakimleri kadar soðukkanlý bir tavýrla kaleminizi kýrabilmelisiniz.Çünkü bu ölüm fermanýný vermezsseniz yosun tutmuþ bu acýlar sizi yavaþ yavaþ yok eder.Dönemeyeceðiniz yollara girerken farkýnda bile olmazssýnýz.
   Ama evimdeki acýlarý uðurladýðým halde yaþamýma bir þekil verip yeniden inþaa etmek için bana yardýmcý olabilecek biride yoktu.
Bu çok acý bir þey:Ekrandaki bu insana klavyemden :kendimize daha önce hiç görmediðimiz renklerde bir yaþam kuralým diyememek...
   Sadece acýlarýmý ,sevinçlerimi paylaþýyordu.Sislerin içinden çýkýp gelmiyordu.Bize çarklarý harekete geçirmek için bir kývýlvým lazýmdý.
  Þekillenen bu canlý heykel içimde güzel bahçeler yaratmaya baþlamýþtý.
  Duygularýmý anlayabilmek ve kendi kabuðuma çekilmek için bir süre ekranýn ve klavyenin baþýna geçmedim.O birkaç gün içinde ona ne kadar ihtiyacým olduðunun farkýna vardým.
  Zaman sanki durmuþtu.Duvarlar ve insanlar tekrar bana boþ boþ bakmaya baþladýlar.Ekrandaki sisler kraliçesinin sesini duymak ,yüzünü görmek istiyordum..Fakat bunu ona söyleyememiþtim.Daha doðrusu ;beni sýradan bir insan sanmasýný istemiyordum.Bu gizem kalkmalýydý...Belkide aramýzdaki bu derin iliþkinin güzelliðide gizemden kaynaklanýyordu.
  Bu durumun çözümlenmesini istiyordum ve daha fazla dayanamayýp tekrar ekranýn karþýna geçtim.Girer girmezde karþýlaþtýk zaten....
    Beni çok özlediðini ve çok merak ettiðini söyledi.Hayalimde de olsa ona sarýldým.Saatlerce konuþtuk.O gece dahada yakýnlaþtýk.Benim söyleyemediðim þeyleri söyledi.Beni görmek ve sesimi duymak istediðini söyledi .Ýyi geceler dileyip sonuna bir telefon numarasý yazdý.Öyle sevindim ki :numarayý bir kaðýda ne kadar dikkatli yazdýðýmý anlatamam.
  ....
     Bedenim üzerinde yýllardýr herhangi bir bitkinin yetiþmediði topraklardan farksýzdý .Ara sýra içime bir tohumun rüzgarlarýn etkisiyle girdiðini hissediyor,fakat zaman geçtiðinde dev bir diken örtüsüne karþý  savaþ açmak zorunda kalýyordum.Onlardan kurtulmaya çalýþtýkça silkiniyor ,silkelendikce de  bu daha köklü kan çiçeklerine boyun eðmek kaderini yaþýyordum.Ne kadar zordur bilemezsiniz:Hareket edemeyen bir korkuluk gibi size atýlan taþlarýn yüzünüzü kan içinde býrakmasý.
    Sizin güçsüzlüðünüzü anlarlar;Ne yaparsanýz yapýn,ava çýkmýþ vahþi hayvanlarýn yemeði gibi bedeninizin parçalanmasýný beklersiniz.
        Bu  bedende hayalleriniz,masumane istekleriniz vardýr.Zaman size sadece erime  hakkýný verir.Adýnýzý verimsiz toprak koyarlar....
   Kim istemez ki herkesin sevdiði bir insan olmayý?
Yada insanlara umut ve sevgi daðýtan biri olmayý?
Bir þeyleri alýnmýþ ve sonsuz kaybetme duygularýndan insanlara olan güvenini yitirmiþ birinden ne istenebilir?
  Ýçine rüzgarlarýn getirdiði  acý çiçekleri ve dikenleri haricinde hiçbir güzel tohum girmemiþ ,çorak bir araziden lezzetli meyveler beklenebilirmi?
    Üstümde ne kadar kanatan sevgi varsa kurtulmayý baþarmýþtým.Gelecekten bir beklentimde yoktu.Gelecek benim için üstünde hiçbir numara ve vaadi olmayan bir piyango bileti idi.
Cebimde biletim vardý ama üstünde numara yoktu.
    Yýllardýr üstümde taþýdýðým bu bilette baktýðýmda artýk bir numara görebiliyordum.Binlerce ihtimal vardý ama koca bir boþluktan daha teselli vericiydi.Zaten hayat bize güzel vaadler veren bir rulet oyunu deðil mi?
            Nedense her þansýmýzý denediðimizde farkýnda olmadan kurþunu namlusuna yaklaþan toplu bir silahýn soðuk nefesinin beynimizde olduðunu fark edemiyoruz.
   Bazýlarý mücadeleden vazgeçip rutinde olsa yaþama hakkýný kazanýyor.Benim gibiler ölümden ve yaþarken yok olmaktan korkmayýp tetiði israrla ard arda çekiyor.
  Son bir þansým kalýp kalmadýðýný bilemezdim ama aþkýn korkulacak kadar acý vereceðine inanmýyordum.
         Bu tetiði çekeceðimden emindim .Çünkü içime ne olduðunu bilemediðim bir tohumun yerleþtiðini hissediyordum.Ve  bu tohuma öyle bir umut besliyordum ki yaþamam için gerekli olan tüm þeyleri ona veriyordum.Hayale ihtiyacým vardý,onu hayal ediyordum,konuþmaya ihtiyacým vardý,onunla konuþuyordum.Daha önce hiç etmediðim iltifatlarý ona baðýrarak ediyordum.Her þeye layýktý.
  Daha önce görmediðim birine böylesine heyecanla ilgi duymamý kimse anlamýyordu ama bir anne hamileyken hiç görmediði  çocuðuna sevgi beslemek için onu görmeye ihtiyaç duyar mý?Varlýðýný tüm bedeninde hissediyordur zaten.Bir kadýn olmadýðým halde birisine deðil ,insan sevgisine hamileydim.
   Keþke tüm insanlar birini sevmeyi benim kadar isteyebilseler...
Dünyada en büyük savaþ sevgisizliðe açýlan savaþtýr.Bir þeye yada birine sevgi beslemek istediðinizde hayatýnýzýn en zor dönemine girdiðinizi bilirsiniz.Her þey dev taþlar gibi önünüzde set olur.
   Oysa birinden yada bir þeyden nefret etmek istediðinizde yada sevmemek istediðinizde tüm yollar ve kapýlar size açýlýr.
             Bu garip bir çeliþkidir!
Galiba hayatýn insanlara garip bir cilvesidir bu durum.Bir çok kez sevmekle ,sevmeyi istediðimi karýþtýrdýðýmý anladým.Bir çok sevgi zamanla içimde yok oldu.O zamanlarda bu çabamýn yarým kaldýðýný yada eksik býrakýldýðýný düþündüm.Bazen kendi zayýflýðým beni vazgeçirdi,bazen çok yol almama raðmen engellerin gittikçe yükseltildiðini gördüm.
          Aslýnda bu soðuk duvarlar insanlarý ortasýna tel örgü çekilmiþ bir þehir gibi birbirinden uzaklaþtýrdý.
    “SIRTLARINI DÖNÜP AYRI YÖNLERE GÝTTÝLER...”
Keþke hepsi o duvarlarý yýkmak için savaþsaydýlar.Hala acý çektikçe ve yalnýzlýða isyan bayraklarý açtýkça o görünmez duvarlara saldýrýyorum...
         Þehrin yada ülkenin  öbür tarafýnda sevmek istediðim birinin olduðunu bilmek bana her geçen gün güç veriyor.Çevrenizi dikkatlice incelediðinizde birilerini baðlýlýkla sevenlerin örnek alýnmadýðýný hatta bundan vazgeçirilmeye çalýþýldýðýný görürsünüz.Yel deðirmenlerine savaþ açan don kiþotlardýr...Alay edilirler,ortalarýndan ikiye bölünmeye çalýþýlýrlar.
        “Gerçek hayalperestler sevgisiz yaþanabileceðini söyleyenlerdir.”
Artýk çevremizde saldýrabileceðimiz yel deðirmenleri kalmadý.Hala þehrin ortasýnda insanlarý ikiye bölen bir duvar ve iki tarafta da sonsuz bir heyecanla bu duvara saldýrmak isteyen don kiþotlar var.
     Bunu hissediyorum ve azda olsa bana umut veriyor.
Ýnsanlarýn uyuduðu saatlerde týrnaðýmla kazdým  bu duvarý.Ve küçücük bir delik açýldý.Oradan her sabah karþý tarafý izliyorum.Ýnsanlar ayný  bu taraftakiler gibiler...
   Saða sola ne yaptýklarýný bilmeden bir maratondaymýþcasýna koþturuyorlar.Ýkimizde hissedip ayný anda o delikten birbirimize bakýyoruz.
   Þimdilik el ele deðiliz ama parmaklarýmýzýn uçlarý birbirine deðiyor.
 Uzun hasatsýzlýklardan sonra koskoca arazimizde kocaman iki çiçek açtý.
            Büyük bir sopanýn ucuna kýrmýzý savaþ bayraðýný baðlayýp duvarýn dibinde sallamaya baþladýk.Bu iþareti karþý tarafýn sevmeyenleri ile bu tarafýn robot bakýþlý insanlarý görmeye baþladýlar.
Þimdilik yürüyüp geçseler de kafalarýnda soru iþaretleri oluþmaya baþladý...
          Biz soru iþaretlerini geçip sakinde olsak yavaþ yavaþ bu sevgisizlik duvarýnda ki küçük  deliði geniþletmeye baþladýk.
Ellerimiz öylesine hazýrki o taraftan bakanlar her an ellerini ellerimde görebilirler..
            Bu dokunuþ öylesine güçlü ki elektronik bir klavye bile hislerimi azaltmýyor.Hiçbir þey düþünmüyorum.Tek amacým bir gün güçlenip görünmez duvarlarý yýkarak tüm çekingen aþýklarýn birbirine kavuþmasý...
         Bu bir ütopya!
Ütopyalarýmýz olmasa hayallerimizde sýnýrlandýrýlmýþ olmaz mý?
Sevgisizlik bir veba virüsü gibi kanýmýza ve hayatýmýza yayýldý.Ondan kurtulmak yaþamaktan da zor!
     Artýk tetiði çekip kendimi öldürdüm.Zaten yaþamaya çalýþan bir felçliydim.Bu son kurþun beni deðil,içimdeki uslanmaz virüsü yok etti.Bu rus ruleti beni deðil ,içimdeki uslanmaz þeytaný yok etti.Ve sevebileceðimin farkýna vardým.
       Bilmediðim gizli þey ;ayný cesareti  karþýmdakinin de gösterip gösteremeyeceði...
      Umut ediyorum ki duvarlarý kazýmaktan ve yel deðirmenlerine savaþ açmaktan vazgeçmez ve þehrin diðer tarafýndan bana gelir.
Eminim: gel dese bir çýrpýda koþarým ona.
      Çünkü daha önce anlamsýz kelimelerin bana bu kadar anlamlý geldiðini hissetmemiþtim.Artýk öðrenmek istediðim bir dil vardý:Onun gizemli dili.
   Çözmek ve ruhunun kapýlarýndan geçmek istiyorum.
Eve bir þeyler sipariþ etmek için kullandýðým telefon ilk defa iþime yarayacaktý.
       Numarasýz piyango biletimde zamanla beliren numarasýný çevirip ona tüm kalbimle “gel” diyecektim.
  Ya görünmez duvar ? diyecekti
“o duvar bizim için yok artýk ! diyecektim.
Korkuyorum sen gel ! dediðinde de duvarlardan geçerek ona gidecektim...
  Yola çýktýðýmda onu þehrin  tam ortasýnda belki sevgisizlikten üþürken bulacaktým.Isýnmasý için o duvarý ve tüm þehri ateþe vermem gerekse de yapacaktým bunu.
        Onu aradýðýmda belki sesinde engeller olacaktý ama býkmadan bu tedirginlik bitene kadar devam edecektim.
   Kýrmýzý bayraðý açmýþ bir adama kim engel olabilir?
              Bu adam zaten yýllardýr diken bulutlarý ile ve kan çiçekleri ile savaþmadý mý?
      Yarýn yapacaðým  ilk iþ yarýn onu aramak ve sesinde duvarlar kalmayana kadar sevgisini hayal etmek...
  Yenilebilirimde ...
    Belki aþamayacaðým duvarlar beni bekliyor...
Denemeye deðer...
 
   PASLI DUYGULARDI
   ÞEHRÝN BÝR YARISINI KÝRLETEN
   YAÐMURLA ISLATAN
   BÝTMÝÞ BÝR AÞKIN GÖZYAÞLARIYDI
   ÞEHRÝN BÝR YARISINDA ARADIÐIM
   O YAKICI MENEVÝÞLÝ BAKIÞLARDI
   YÜREÐÝMDE SAKLI KALAN AÞKTI TÜRKÜSÜ
   ÇIÐIRTKAN  
    KANATLANAN ATEÞÝME SÜRGÜNÜMDÜ
   BELKÝDE SÝSLÝ VE YANILTGAN
   ÞEHRÝN BÝR YARISINDAYIM  YORGUNUM
   SANA OLAN HASRETÝME VURGUNUM ÞÝMDÝ
    ACI SAKLI KALDIRIMLARINDAYIM
   PUSLU SEVDALARIN
    AYRILIK KOKAN RÜZGARIDA HÝSSEDÝYORUM
   ÞEHRÝN  BÝR YARISINDAYIM ÜÞÜYORUM
   HAYALÝMDEKÝ RESMÝNE BAKA BAKA ÝÇÝYORUM
    BEN YAÞAMIÞIM SANKÝ
  GÖZLERÝNDEKÝ DERÝN HÜZNÜ
   DELÝCE ÖZLETEN SADECE BÝR BÝLÝNMEZÝN DÜRTÜSÜYDÜ
   HANÝ ADIN YAZILI GÖKYÜZÜ?
  HANÝ YÜREÐÝMDEKÝ FERYATLARIN SÜRGÜSÜ?
 ÞEHRÝN BÝR YARISINDAYIM
  AÐLIYORUM
 YANAÐIMI TERK EDÝYOR GÖZYAÞI
 ÝSMÝNÝN SON HECESÝYLE
 BÝN ACIYI HÝSSETTÝÐÝM GÝBÝ KENDÝ ELLERÝMLE
 ÇARESÝDE YOK BULAMADIM ÞEHRÝN IÞIKLARI ALTINDA
  ÇARESÝ YOK BULAMADIM SESSÝZ ÞEHRÝN ALTINDA
  ÇARESÝ OLSA BULMAZMIYIM?
 TÝTRETMEZMÝYÝM HASRETÝ
  KININDAN ÇIKAN ÖLÜM GÝBÝ
 ...
 PASLI DUYGULARDI
 ÞEHRÝN BÝR YARISINI KÝRLETEN
 YAÐMURLA ISLATAN BÝTMÝÞ BÝR AÞKIN GÖZYAÞLARIYDI...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: SELAM
Gönderen: CANAN / ÝSTANBUL /TURKIYE
23 Kasým 2003
MERHABA, YAÞADIGIMIZ YADA HAYALÝNÝ KURDUÐUMUZ BIR YASAM.MUTLU OLMAK ICIN SUREKLI ARAYISLAR ICERISINDEYIZ YADA YASAMI DAHADA RENKLENDIRMEK ADINA, RASÝT CUMHUR'UN KALEMI GUZEL FAKAT BÝRAZ FAZLA DUYGUSAL VE SEVGI YUKLU BU DUYGUSALLIGI ZAMAN ZAMAN ONU KARAMSARLIGA ITIYOR.NACÝZANE FÝKRÝM HAYATI CIDDIYE ALIP AYNI ZAMANDA OYUN OLARAK GORMESI.HAYATTA MUTLU VE UMUTLU OLMANIN YOLU BUDUR DIYE DUSUNUYORUM.IYI AKSAMLAR




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Romeo ve Julietler Ölmez...
Aile Fotoðraflarý
Terk Edildiðimde...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Silikon Vadisi [Þiir]
Hamile Köpek ve Sahibi [Þiir]
Vampir Kitabeleri [Þiir]
Aþk Gelecekti..? [Þiir]
Hiçtanbul Anýlarý... [Þiir]
Lisenin Son Cumasý... [Þiir]
Bir Adam Deliriyor! [Þiir]
Anlamsýzdýr Yola Devam Etmek [Þiir]
Sevdiðim Kadýn Bugün Öldü... [Þiir]
Aþk'ýn Küçük Kadýnlarý! [Þiir]


Raþit Cumhur ÇAKIN kimdir?

beni anlamak; yaþamýn karanlýk sularýndan üþüyerek te olsa, umuda açýlmýþ yelkenlere öfke ve hýnç ile üfleyerek rüzgarýn yaratýlabileceðine inanmaktýr.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Raþit Cumhur ÇAKIN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.