..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Kâmuran Esen




4 Aralýk 2001
Bu Da Benim Ekonomik Önlemler Paketim  
Ýçinde bulunduðumuz ekonomik kriz nedeniyle, EKONOMÝK ÖNLEMLER PAKETÝ hazýrladým kendi

Kâmuran Esen


Aslýnda herkesin böyle bir paket hazýrlamasý ve uygulamasý gerekiyor diye düþünüyorum. Paketi -þimdilik -çok güzel uyguluyorum. ”Sarmýsaðý gelin etmiþler, kýrk gün kokusu çýkmamýþ.” Derler ya, onun gibi iþte. Bakalým ne kadar devam edecek.


:BJHG:
Ýçinde bulunduðumuz ekonomik kriz nedeniyle, EKONOMÝK ÖNLEMLER PAKETÝ hazýrladým kendime. Aslýnda herkesin böyle bir paket hazýrlamasý ve uygulamasý gerekiyor diye düþünüyorum. Paketi -þimdilik- çok güzel uyguluyorum. ”Sarmýsaðý gelin etmiþler, kýrk gün kokusu çýkmamýþ.” Derler ya, onun gibi iþte. Bakalým ne kadar devam edecek.

Neler mi içeriyor bu paket? Bakýn size yazayým. Ama sakýn gülmeyin. Hatta bu konuda bana yeni fikirler verebilir, benim paketimi geliþtirebilirsiniz. Ýþte yazýyorum: (Kemal Derviþ “Destek verin.” deyip duruyor ya! Alsýn iþte destek. Kazancý kýsýtlý bir devlet memurunun desteði bu kadar olur.)

1-Telefonu çok daha az kullanacaðým.(Bu maddeden en az 20-25 milyon liralýk bir tasarruf bekliyorum.)

2-Ýnternete daha az gireceðim.(En az 15 milyon liralýk bir tasarruf da bu maddeden bekliyorum. Hatta, interneti her gün saatlerce kullanabileceðimi varsayarsam ve kullanmazsam(!), 25-30 milyonluk bir tasarruf bile saðlamýþ olurum.)

3-Þofbeni mutfak iþlerinde kullanmayacaðým . (Bu maddeden ne kadarlýk tasarruf edeceðimi bilemiyorum. Olsun. ”Akmasa da damlar.” demiþler.)

4-Deterjanlarý biraz fazla kullanýyorum galiba. Biliyorsun, deterjanlar çok pahalý.Öyle silkivermek yok artýk.Ý dareli kullanacaðým. (Birkaç milyonluk tasarrufu da bu madde getirecek.)

5-Salondaki lâmbalarýn birini de söndüreceðim.Hatta söndürdüm bile.Gergef iþlemiyoruz ya geceleri. Loþ ýþýk bize yeter. Zaten gözlerim fazla ýþýktan rahatsýz oluyor.Gördünüzüz mü?Hem gözlerimi koruyacaðým, hem kesemi. Bu madde çok kârlý. Göz doktoruna vereceðim paradan da kurtulacaðým böylece.Þaka falan yaptýðýmý sanmayýn sakýn.Son derece ciddiyim.

6- Gündüz çayýna gelen misafirlere, biz hanýmlarýn nasýl gereksiz þeyler hazýrladýðýmýzý, ipin ucunu nasýl kaçýrdýðýmýzý bilirsin. Arkadaþlara da söyledim geçen gün.”Biz hanýmlar, bu ekonomik krizi çoktan hak etmiþtik. Artýk öyle beþ-altý çeþit pasta yapmak yok. Ýki en fazla üç çeþit yeter.” dedim. Buradan da biraz tasarruf saðlanýr. Hem elektrikten, hem pasta malzemesinden tasarruf. Katmerli yani.

Bir de þu var : Yiyoruz yiyoruz pastalarý börekleri;ondan sonra da jimnastik yap bakalým, yürü bakalým, yediklerimizi yakacaðýz diye. Ne gerek var?Yine yürüyelim de, kilo vermek için deðil, saðlýklý olmak için .

Þimdilik bu kadar.Ama paketin üzerinde düþünüyorum.Birkaç madde daha tedbir bulacaðýmý ümit ediyorum.Bulmaya mecburum.Hepimiz bulmaya mecburuz. Yoksa gemi batacak. Çoktandýr su
alýyor.

Eðer bu tedbirlerden bir sonuç alamazsam.............Neyse o zaman düþünürüz.Ben yazarým size sonucunu. Þimdilik hoþçakalýn. Artýk netten çýkmama gerek.Çok yazýyor da.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Enflasyon Düþüyor (Muþ)
Sinir Olduðum Tipler - 5
Perþembenin Geleceði Çarþambadan Belli Olur
Fatma Nine'nin Günlüðü - 6
Fatma Nine'nin Günlüðü - 7
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 16
Sinir Olduðum Tipler - 4
Sinir Olduðum Tipler - 5
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Yine Paralel Bir Ürya Gördüm
Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüðü - Diþ Aðrýsý Deðil Kabir Azabý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.