..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu insanlar tatlý þeylerden söz ederler. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Yeþim




26 Kasým 2003
Aþka Dair Monolog  
Yeþim
Hayatta varolan her duygu yaþanmasý gerektiði için vardýr. Duygular iyi ya da kötü diye ayrýlamazlar. Her duygu ayrý bir taddýr, ayrý bir heyecandýr.Aþk da bu duygularýn en güzellerinden biridir kanýmca..Mazoizmdir, sadizmdir belki de..Tadý damaðýmýzda ka


:BIHC:
Bu dünya üzerindeki en güzel, en yüce duygu aþk deðil mi? Aþk deðil mi midemde kelebekleri uçuþturan, delilikler yaptýran, beni en çok mutlu kýlabilen, aþk deðil mi beni acýdan acýya sürükleyen, hiçbir þeyin gücü buna yetmezken, buna gücü yeten?
Niye o zaman iðrenç bir ayran gönüllü olmakla suçlanýyorum ben? Biliyorum sorun þu, siz bir kez yaþayabiliyorsunuz bunu, bense pek çok defa...Off Tanrým ne kadar da þanslýyým... Bu yüce duyguyu, bu içimi yakan ama beni zevkten çýldýrtan acýyý bana defalarca kere yaþattýðýn için ve bana bunun farkýna varabilecek kapasiteyi bahþettiðin için sana nasýl teþekkür etsem?

Canýný yaktýklarým bana nasýl teþekkür edeceklerini þaþýracaklarýna, niye hala lanet okuyorlar ki arkamdan? Oysa hepsini ayrý ayrý sevdim ben... O lanet yaðdýrdýklarý, beddua ettikleri beni çýkarsalar hayatlarýndan çok mu keyifli olcaktý sanki herþey? Ya bir de utanmadan hayatlarýnda ilk kez bunu yaþadýðýný itiraf edenler... Siz niye beddua ediyosunuz peki, minnettar olmanýz gerekirken? Ömür boyu beraber olsak çok mu mutlu olcaktýnýz? Þaka gibi belki ama gerçekten minnet borçlusunuz bana... Aþkýn en güzel, en tatlý, en acý verici yerinde sizi hayatýmdan çýkardýðým için... Sizi dünya üzerindeki bu muhteþem duygudan mahrum býrakmadýðým için... Sizi bu kadar sevdim iþte ben... Sizin beni asla sevemediðiniz kadar.... Sizse beni karalayacak, arkamdan bir ton laf söyleyecek, bana acý çektirdi, ortada býraktý diyecek kadar sevdiniz. Aramýzdaki fark bu!

Ya sen... ya sen Allah’ýn cezasý, beni en çok anladýðýný düþündüðüm sen? Sen de mi? Sen de mi keyif almaktan acizsin bu acýdan? Seni öyle çok, öyle çok sevdim ki... Kendim en çok acý çekeceðim noktada, beynime henüz hükmetmeye vaktim olmadan, en savunmasýz olduðum noktada terkettim seni... Bu zevki en çok sana yaþatabilmek ve seninle yaþayabilmek için... ama bildin mi bunun deðerini? Seni senle evlenmeyi istemeyecek kadar sevdiðimi? Seni terkettim, sonsuza kadar beni içine hapset, beni yaþa, beni sev diye... Seni terkettim, kalbimdeki en temiz, en güzel yerde sen olasýn diye... ama deðil keyfini çýkarmak,en güzel aþkýn, tadý damaðýnda kalmýþ ve ulaþýlmaz olanýn, bunu farketmiyorsun bile?

Þu an anlamasan da bunu, hayatýnýn geri kalanýnda aþýk olduðunu sandýðýn her kadýn, hatta hayatýmýn aþký diye evlendiðin karýn bunu öðretecek sana... Her geçen gün en çok beni, aslýnda yalnýzca beni sevdiðini anlayacaksýn... Ýþte o zaman aþka dair bir umut olacaðým kalbinde. Yaþadýkça aþký arayacaksýn, aradýkça beni bulacaksýn... beni yücelteceksin... iþte o zaman yeniden bir damla gözyaþý oluvereceðim gözlerinden süzülen, iþte o zaman seviþtiðin her beden ben oluvereceðim yeniden, iþte o zaman her rüyana gireceðim yeniden, kabusun olarak deðil, en çok sevdiðin kadýnýn olarak... ve sen gerçek aþký bulmuþ, tatmýþ olacaksýn...


- Great Expectations ve The fountainhead (Ayn Rand) ilhamlarý...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tebrikler...
Gönderen: A.Latif ÝRVEN / izmir
7 Mart 2004
sevgili Yeþim... bir kadýnýn, aþkýn acýtan, daðlatan, etini yakarcasýna alevler içine sürükleten duygu selini yakalamýþ olacaðýný düþünemiyordum.. ta ki, bu yazýyý okuyana kadar. tebrikler.. düþüncemi kliþe olmaktan kurtardýn.. evet.. acý varsa, adý aþktýr.. ve sen bunu hem yaþamýþ, hem öðretmiþsin... sen, sol yanýna saplý bir hançerin.. adý aþk olan o hançerin, acýsýný seven kadýn... sakýn çýkarma onu yüreðinden.. býrak, var olduðun sürece kanatsýn dursun.. kutsal olaný keþfetmiþsin sen... kal güzelliðinde...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mesih
Savunma Mekanizmasý
Film Þeridi
Terk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayaletperest [Þiir]
20 Aralýk 2012* [Öykü]
Gölge [Öykü]
Welcome To Kay-ýp-bedenler Kulubü [Öykü]
Beyoðlu ve Ben [Öykü]
Ýntihar [Öykü]
P - Lastik [Öykü]
Tez [Öykü]
Dedem [Öykü]
Randevu [Öykü]


Yeþim kimdir?

Okuyucularýmý þaþýrtmak ve yüzeysel olmayan tarzda düþünmeye yönlendirmek en büyük hedefim. Güneþin muhteþem batýþý, kuþ, böcek tasvirleri, sevgi pýtýrcýklarý bana göre deðil… Güneþ gökyüzünde, kuþlar aðaç dallarýnda zaten yeterince güzel… Ben dünya üzerindeki en karmaþýk þeyi insan psikolojisini eþelemekten ve bunu yazýlarýma aksettirmekten büyük keyif alýyorum. Üzerinde çok fazla yazýlmýþ, çizilmiþ, fazla tartýþýlmýþ konular bana göre deðil. Yazarken edebiyat yapma kaygým yok. Soyut olan düþüncelerimi, karakterler vasýtasýyla somutlaþtýrmak amacým. Yazdýklarýmý anlaþýlmasý zor bulanlar var. . . Çünkü ben yazarken kendi hayal gücümü ya da kurgu yeteneðimi ispatlamak adýna yazmýyorum; -kendi hayalgücüm bana yetiyor, fazla bile geliyor! -Okuyucuya hayal gücünü zorlatmayý hedef alýyorum. "Eðer Leonardo, Mona Lisa tablosunun altýna þöyle yazsaydý ona nasýl deðer verebilirdik ?: 'Hanýmefendi gülümsüyor çünkü sevgilisinden sakladýðý bir sýr var' bu izleyiciyi gerçeðe zincirlerdi ve ben bunun 2001'e (Space Odyssey) olmasýný istemiyorum" (Stanley Kubrick)

Etkilendiði Yazarlar:
Ayn Rand, Dostoyevski, Sarah Kane, Annem, Bent, Smoke City, Beyoðlu, desteðini hep hissettiren Ýzzet Harun Akçay


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yeþim, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.