..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > A. Ceyda Öz




3 Aralýk 2003
Hoþ Geldin Yüreðim...  
A. Ceyda Öz
Güneþ çizdiðin günleri hatýrlýyorum kendine, kapkaranlýk kozanýn içinde. Yetmedi mi artýk demiþtin bir gün bana, daha ne kadar sürecek bu hayal?


:BGDA:

Her gün yeni bir yüzle çýkmak zorunda mýsýn karþýma? Ýçim acýyor  artýk yaralarýna merhem sürmekten, kapanmadý ki hiç biri, sadece acýmýyor eskisi gibi. Ýnce bir sýzýdýr onlar içine her nefesle dolup bana ulaþan. 

Çok mu seviyorsun kendini yoksa? Kýzgýnlýðýn sevgisizliklerinden dolayý mý  insanlara? Çok verip karþýlýk istemem dediðinde yanýlýyor olma sakýn. Beklediðin yalýn bir sevgi galiba. Bunu bulamýyorsun deðil mi? Hatta artýk aramýyorsun da sanki. Ýnancýný yitirmiþsin görüyorum, ama öyle mutluyum ki, bu defa cidden çok kararlý bir halin var kozana dönmek için. 

Güneþ çizdiðin günleri hatýrlýyorum kendine, kapkaranlýk kozanýn içinde. Yetmedi mi artýk demiþtin bir gün bana, daha ne kadar sürecek bu hayal? Hayalleri gerçek yapacaðýna inanýp çýkmýþtýn sonra aniden, týpký kaç kere deneyip, sonra  solmuþ yüzünle karþýma çýktýðýn günleri unutmadýk ikimizde. Sen gülmelere layýksýn demiþtim sana, ama güldürmek için ben yetemedim, beni dýþarýlarda  aramaya her gidiþinde söylemeye cesaret edemedim, ben hiç bir yerde deðilim, sadece senin içinde sen yaþadýðýn, yaþattýðýn sürece varým diyemedim...

Ne zor deðil mi, karþýna çýkan insanlara kendin gibi güvenip sevgi ile sarýlmak, inanmak, her þeyini vermek için sürekli çabalamak, sonra da herhangi biri olduðunu görmek gözlerinde, sözlerinde, davranýþlarýnda... Tüm yalanlarý toplatýp, kullaným tarihi dolmuþ diye tedahülden kaldýrmak istiyorsun deðil mi? Oysa söylenmiþ her yalandan sonra mutlaka bir sebebi vardýr diye hoþ görürdün.  Ama seni sevdiðini, onun için tek olduðunu, hep seni beklediðini, en özel olduðu söyleyen birisinin bu sözlerinin sadece kirli bir yalan olduðunu görünce içine sindiremiyorsun deðil mi?

Ýçin öyle acýyor ki benim canýmý da çok yakýyorsun. 

Lütfen bana inancýný yitirme evine dönerken. Hoþ gel yine gittiðin gibi. Yerin benim yaným yüreðinin içindeyim. Git desen, duymasan, anlamasan bile beni yine burada olacaðým... O sende bulduðum sonsuz sevgi burada tutuyor beni. Yüreðinde besleniyorum. Hiç yaþlanmýyorum her daim biraz daha küçük bir çocuk oluyorum ufacýk sevinçlerinle. 

Ben sana her kendini yalnýz hissediþinde elimi uzatýyorum, çok üþüyorsun keþke ýsýtabilseydim seni, oysa sen üþürken ben de çok üþüyorum...  Hani demiþ ya þair " Kapama gözlerini üþüyorum" diye, kapama bana yüreðini içinde öldürme beni, üþütme sensiz...

Bak ne güzel buluþtuk iþte bugün, hoþ geldin evine, hep burada kal,  yýpratmasýn dýþarýda artýk seni kurtlar. Sen, sen olduðun için buradayým ben, senden baþka yoktur bir dileðim nefesinle nefes alýrken...Yok baþka bir yürek aradýðým, bir baþkasý yok caným diye seslendiðim senden baþka... O canýmdýr ki yüreðimizden kopan bir ses, o canýmdýr ki  canýmýzdan koparak kulaklarýna ulaþan... 

Kaybetme korkusu yok bizim evimizde...Yüreðimiz durursa nereye gideriz nasýl olur bunu ben de bilmiyorum ama, eðer  bir gün yüreðinin dýþýnda bulursam kendimi kalbimiz durduðunda, eðer hala varlýðýmýzýn olduðunu fark edersem, sonsuz bir yaþamsa süreceðimiz bir boþlukta, þayet hareket edebiliyorsam, yapacaðým çaðrýlarýmý duyurabiliyorsam sana, gene yüreðindir yüreðimin yeri. Bulamazsam seni kaybedersem bir boþlukta, yalnýzlýðýmda yüreðini çizip gene seni var ederim, yeni senin yanýndýr yüreðimin yeri. Hoþ geldin yüreðim...Hoþ geldin...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Hüzünlerime Geri Dönüyorum...
Bir Sabah, Öyle Bir Sabah Gel ki...
Ateþ Böcekleri
Yalnýzlar Kahvesi
Bir Lokma Ekmek Bir Hýrka mýdýr Hayat?
Kalemimin Ucu Titriyor Bu Akþam...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþkýn Yalancýsý [Þiir]
Saçmalýklar Diyarý [Þiir]
Benim de Umutlarým Vardý... [Þiir]
Gidiyorum Ýþte Ey Sevgili! [Þiir]
Iþýðým [Þiir]
Öðreneceksin... [Þiir]
Benden Býkmýþsýn Demek... [Þiir]
Adýn Gülbahar Olsun... [Þiir]
Sana Bir Sýr Vereceðim! [Þiir]
Yaðmursam [Þiir]


A. Ceyda Öz kimdir?

Hani öyle üþürsün ki, artýk hiç bir þey hissetmez uzuvlarýn, uyuþur kalýrsýn, manasýz bir donukluðun çizgileri oluþur, ardýndan bir kabuk içindeki parçalanmayý döker, ezip de geçer tüm bedenini, acýsý en derinden gelir de yakar her yerini. . . Ýþte ben de öyle üþüdüm gece yarýsýný beþ geçe. . . Artýk kurþun kalemle yazmak istiyorum yüreðime insanlarýn adýný. . . Silgisi olmayan kalemlerle yazdýklarýmý kazýrken oluþan yaralardan yer kalmadý silinmeyecek izlere. . . Dost dediklerim, arkadaþým dediklerim, sevgilim dediklerim. . . Hepinizi kazýmak öyle zor oldu ki yüreðimden. . Hepiniz birer parça alýp gittiniz hatta, bense býraktýðýnýz izlerin silinmesini izledim kenardan, týpký býraktýðým izlerin silinmesini izlediðim gibi. . . Sonra hepinizi tekrar sevdim, bildim ki kim bilir hangi girdaptý sizi alýp götüren. . . Hepinizi sevdim, hepinizi affettim. . . Ama artýk yüreðimde koyabileceðim bir yer kalmadý hiçbirinizi, bir bir yaraladýðýnýz, o masum yüreðimde. . .

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © A. Ceyda Öz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.