..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Nilay Aksu




4 Aralýk 2003
Gerçek Hayaller  
Nilay Aksu
1994`ün son günleri... Ýstanbul - Ankara arasý yoðun bir mektup trafiði... Aþk var, özlemek var. Var ama, öðrencilik baðlamýþ ellerimi. Ha desem çýkýp gidecek gücüm var da, ha desem çýkýp gidecek param yok, o günlerde. Mektuplar... Derslerden çalýnan daki


:BDEB:
1994`ün son günleri... Ýstanbul - Ankara arasý yoðun bir mektup trafiði... Aþk var, özlemek var. Var ama, öðrencilik baðlamýþ ellerimi. Ha desem çýkýp gidecek gücüm var da, ha desem çýkýp gidecek param yok, o günlerde. Mektuplar... Derslerden çalýnan dakikalarda, herkesin uyuduðu saatlerde yazýlmýþ mektuplar. Uyutmuyor ki sevda!

Bir mektup yazmýþým ona. Demiþim ki;
"Gecenin bir yarýsý geleceðim sana... Uykundan uyandýrmaya kýyamayacak yüreðim. Elimi deðdirmeden seveceðim uykularýný. Dudaðýmý dokundurmadan öpeceðim özlemini. Saçlarýný bakýþlarým okþayacak, irkiltmeden seni. Sabaha dek sesim çýkmadan söyleyeceðim seni sevdiðimi. Sen uyanmamýþken henüz çocuk uykularýndan; sessiz bir hýçkýrýk olacak vedalarým. Bilmeyeceksin bütün gece seni sevdiðimi ya sen; yine de bir demet gül bulacaksýn yastýðýna uzanmýþ... Onlara dün gece ellerim deðdi benim. Ben dün gece yanýndaydým sevdiðim..."

Yanýtý gecikmiyor mektubun;
"Mektubunu aldýðým andan beri, kýpýr kýpýr içim. Odamý hep tertemiz tutuyorum. Mutfakta hep yemek hazýr. Arkadaþlarý ayakkabýlarýyla sokmuyorum eve. Diyorum ki; "kirletmeyin, Nilay gelir belki bu gece." Hepsinin gözünde bir divaneyim artýk. Dün gece mektubun cebimde, bir sigara yakýp bahçeye çýktým. Aklýmda sen. Seni mi içtim, sigarayý mý, bilemedim. Bir iki adým atacak oldum bahçe kapýsýna... O da ne? Gördüðüm þey gerçek mi? Yüreðim çýkacak oldu göðsümden neredeyse. Bahçe kapýsýnýn önüne býrakýlmýþ bir sürü gül! Demedi açýlýp býrakýlmýþ karlarýn üstüne. Yanýna gidip dokunmaya kýyamadým; hani bu bir düþse, hiç bitmesin diye! Bir sigara daha yakýp mektubunu okudum yeniden. Sonra eve döndüm, kucaðýmda gül demeti. Ýbrahim karþýladý beni kapýda. "O güller de ne?" Yunus koþtu Ýbrahim`in sesine. Ýkisi de þaþkýn... Ben gururlu, "Görüyorsunuz deðil mi? Siz de görüyorsunuz gülleri, hayal deðil. O buradaydý... Buradaydý bu gece!"

Mektubu tutan ellerim titredi. Yüreðim kopacak yerinden sanki. Olabilir miydi? Bu nasýl bir tesadüftü? Aþk her þeye kadirdi de, bu kadar mý kadirdi? Sevgimiz gözümde büyüdü... büyüdü.

Ertesi sabah fakülteye giderken, otobüsten indiðimde; her zaman yürüdüðüm anayolu terk edip anayola paralel giden, iki yani çalýlýklarla uzayan patikaya götürdü beni ayaklarým. Yerler karla kaplý, yer yer çalýlarda tutunup kalmýþ kar öbekleri... Az ilerde yol kýzýllaþtý. Yaklaþtým. Yüreðim yine deli gibi. Patika boyunca tek tek býrakýlmýþ, kýrmýzý bir gülün koparýlmýþ yapraklarý... "Seviyor-sevmiyor", demiyorum. Seviyor, öyle iyi biliyorum ki! "Olabilir mi?" demiyorum bu kez. Gülümsüyorum... Eðilip bir bir topluyorum yapraklarý. Aklýmda mektubuna yazdýðý son cümle: " Seninle olduðumdan beri, artýk düþle gerçek iç içe!"

O sabah topladýðým gül yapraklarý, hala "bizim þairimizin" kitabýnýn sayfalarý arasýndadýr. Daha sonra Ankara`ya gittiðimde, arkadaþlarý da þaþkýnlýkla anlattýlar, o geceki gül demetini... Ve ben, o gün bu gündür hala düþünüyorum, "O gece, o gülleri bahçe kapýsýna býrakan ben miydim, gerçekten?", diye...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: merhaba
Gönderen: deniz / kanada
8 Aralýk 2003
O gece o gulleri birakan senmiydin yoksa biraktigin benim sari gullerimmiydi... Yuregine saglik..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Caným Halam ve Atilla

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
- Aþka Ýnat - Evlenin!
Taciz..Tecavüzcük..
Kadýnlar Ne Ýster?
Sahi Siz Kimsiniz?
Aþk "Sensin"!
Hemen!
Ilk Bakista Ask

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Frezya [Þiir]
Sorgu [Þiir]
Aforizmalar [Þiir]
Anne Beni Bi' Daha! [Þiir]
Son Ek [Þiir]
Enkaz [Þiir]
Yüreksiz [Þiir]
Sen Bana Bir Dil Sürçmesi [Þiir]
Çoksesli [Þiir]
Tanýk Ýstemem Yalnýzlýðýma [Þiir]


Nilay Aksu kimdir?

Düsüncelerin, imgelerin, cagrisimlarin savasi. . . Ve galip gelmesi kimi sözcüklerin digerlerine. . .


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nilay Aksu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.