..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Seda Ýlke KILIÇ




5 Aralýk 2003
Erkek Kuyusu  
Seda Ýlke KILIÇ
2003 ekim 25' inde yazýlan bu mektup asla sahibine ulaþmadý. Makþuka Eylül ayýnda ölmüþ ancak kasabada kimsesi kalmadýðýndan haberi olmamýþtýr Aliyoþlam' ýn.


:BDGI:

Bir gün elbet birinden inersin diye trenleri gözlemeye baþlayalý ne kadar oldu acaba? Bilirsin Kari kentine tek ulaþým yolu tren hala. Sen giderken olduðu gibi gelirken de trenle gelirsin.
Hep indiðin treni hayal ederim düþlerimde. Ne renk olacak acaba diye. Bizim buranýn seferini yapan tren baya bi eski olduðundan yakýþtýramam dönüþünü o trenle yapmayý sana.
Pembeler içindeki gidiþin gözlerimde hala Makþuka. En son gördüðümde en yakýþan rengi giyerek o zaman, her geçen gün daha fazla üzdün beni. Gerçi seni iyi halinle hatýrlamak da güzel ama keþke o kadar güzel olmasaydýn merdivenleri çýkarken pembelerle.
Artýk günde bir kere uðrar oldu þehrime tren. O bile bana yetiyor ya neyse. Kaçýrmayayým diye treni hep þehrin merkezinde hallediyorum iþlerimi. Seni bekliyorum her gün. Sabah kalktýðýmda omzumdaki kuþa sorum benim ölüþüm deðil de senin dönüþün oldu zamanla; "bu gün mü küçük kuþ büyük gün" diye. O da alýþtý bana artýk. Burdaki insanlar gibi.
Gelince þaþýrma. Aliyoþ diyorlar bana artýk. Aliyoþlam' ý kýsaltarak kullanýyor burdakiler. Ama sen kýsaltma güzelim, dudaklarýndan çýkan adýmý duymak güzeldi.
Baþbaþa kalmak için tek sýðýnaðýmýz olan otelin bahçesi artýk cezaevi havalandýrma koðuþu oldu. Kýsa süre öncesine kadar haftada bir ziyaret eder seni düþünürdüm o bahçede. Artýk bu lüksümde kalmadý elimde.
Saçlarýn hala ayný kokuyor mu Makþuka' m. Kuzenimin torunu oldu geçen hafta, onun saçlarý koktu bana bir an sen gibi. Bir bilsen nasýl özledim seni, içim cýz etti.
Artýk evimde eletrik yok. Þehre uzak yerlere vermiyorlar. Hem mum ýþýðýnda yazmak da okumak da daha güzelmiþ. Çok kýzardým sana okurken ýþýk kullanmadýðýndan gözlerini bozacaksýn korkusuyla ama o zamanlarda farkedememiþim yazýk ki; mumun verdiði ferahlýðý, hoþluðu. Sen zaten hep benden daha iyi bildin yaþamayý.
Ayýn onyedisinde gelme sakýn. O gün görüþ olduðundan istasyon çok dolu oluyor. Seni göremem, kaçýrýrým, bulamayýz birbirimizi diye korkarým.
Bu yýl gel artýk Ekim' de. Giderken söylediðin gibi yirmisekizinde. Gerçi bir yýl sonra demiþtin ama ben hala beklerim seni. Geçen hafta 47' me girdim Makþuka' m. On üç yýllýk hayat yetmedi bana, seninle üç ay bi yaþasam artar bile ama.
Gençler bize benzemiyor. Ne gideni bekliyorlar ne de giden geri geliyor. Ama sen söz verdin yirmisekizine, ben de bekleyeceðime.
Fazla vaktim kalmadý galiba. Sen gel ecelle anlaþýrým bir ara.
Son iki mektubum geri geldi. Yoksa taþýndýn mý haber vermeden? Gerçi yeni adresin bu gün yarýn elime geçer; yoðunsundur ondan haber verememiþsindir. Yeni adresini bildirene kadar eskisine gidecek yazdýklarým. Belki uðrar alýrsýn diye. Olmazsa da haber ver nereye gönderilecekse.
Tren gelir birazdan Makþuka' m. Gidip bakayým içinden pembeli güzel inmiþ mi diye.

Aliyoþlam' ýn...

****
2003 ekim 25' inde yazýlan bu mektup asla sahibine ulaþmadý. Makþuka Eylül ayýnda ölmüþ ancak kasabada kimsesi kalmadýðýndan haberi olmamýþtýr Aliyoþlam' ýn. Bir müddet daha ayný adrese mektup atmaya devam eden Aliyoþlam 4 yýl boyunca hepsi geri gelince yazdýklarýnýn sevgilisinin onu terkettiðine inanýp Erkek Kuyusuna atmýþtýr kendini.
Hemen hemen her yüzyýlda bir erkeðin içine düþtüðü bu kuyu kasabalýlarca kaderinden dolayý Erkek Kuyusu olarak adlandýrýlmýþtýr yüzyýllar önce.
2100' lü yýllarda kaderini deðiþtirmesi beklenen Kuyuya ithafen...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: bak bu güzel iþte
Gönderen: örsan / istanbul
29 Ocak 2004
Sanýrým sen kendin dýþýnda hayal gücünü iyi kullanýyorsun..Dokunaklý..Baþarýlar..

:: Yorumuna cevaben
Gönderen: Bahar / Almanya
23 Aralýk 2003
Merhaba Seda, ben bahar.Öykünü okudum biraz sonra digerlerini de okuyacagim. Cok hos bir anlatim. Benden cok farkli bir sekil gibi geldi ama sanirim özde yine ayni. Hikayeme yaptigin yorum beni mutlu etti ve bana devamini getirme sevki verdi . Aslinda okudugun bir baslangicti, devami tabiki var ve bilki bu seni cok sasirtacak. Ama kötü olan ne zaman yazmaya kalksam sanki kelimeler basitlesiyor. Hikaye siradanlasiyor yada ben yazmaktan yoruluyorum belkide sebebi uzun zamandir eve tikali kalmam, yada yazmayi beceremiyorum kimbilir. Ama suan icime bir istek dogdu. Bana sans dile.

:: kimler gelmiþþþþ:))
Gönderen: Meryem Uçar Kayalý / izmir
9 Aralýk 2003
Hoþgeldin Ýlke:)) demek artýk manevi kardeþim ve ben ayný sitede yazacaðýz:)) güzel güzel.. þimdi gelelim yazýna.. bu yazýný ilk okuduðumda çok gerçek gibi gelmiþti bana.. böylesine engin bir hayalgücün olmasý ve yaratýcýlýðýn çok takdir edilecek birþey.. baþarýlarýnýn devamýný bekliyorum.. ama biraz daha az karamsar ol emi:)) sevgilerimle meryem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Paris

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Benim Derdim... [Þiir]
Ahh! Bir Gelsen... [Þiir]
Ufaklýk... [Deneme]
Gitmek - Gelmek (Ve Diðerleri) [Deneme]
Özleminin Aðýtý (Sen!) [Deneme]
Yeni Bir Gün Doðuyor... [Deneme]
Bana Kalan [Deneme]
Hiç Bir Þey... [Deneme]
Bir Çiçek Aldým [Deneme]
26' Ncı Gün! [Deneme]


Seda Ýlke KILIÇ kimdir?

Size en yakýn olan camdan kafanýzý uzatýp sokaktan geçen on kiþinin ortalamasýný aldýðýnýzda beni bulacaksýnýz. . . Sýradaným. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Mina Urgan, Paulo Coelho, Wilbur Smith, Ayþe Arman ve onlarcasý...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seda Ýlke KILIÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.