..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Hira Selma Kalkan




7 Aralýk 2003
Yedi Kalpli Kýz  
Hira Selma Kalkan
tek kalpli insanlarýn dünyasýnda yedi kalbiyle seven birinin arayýþ öyküsü.


:BGFJ:
 YEDÝ KALPLÝ KIZ
      Kasabaya günün ilk ýþýklarý vururken, kýrmýzý kapýlý evin lambalarý , geceden beri yanan ýþýðýný bir bebek ýngalamasýyla söndürür. Sevimli, tatlý, tonton mu tonton bir kýz çocuðu gelir dünyaya . Anne baba kýzlarýný sever, ilgilenir. Kýpýr kýpýr bir bebektir.  Okul önlüðünün mavisini çalmýþ gözleri ilgi ve sevgiye doyumsuz, hep bir þeyler arýyor gibidir. Öðretmenlerinin ve arkadaþlarýnýn sevgisi de onun kocaman yüreðine yetmez. Ne ailesinde görünür bir sorun vardýr, ne okulda ne arkadaþlarý arsýnda. Her þey insanlarýn sürdürülmesini istediði ölçülerde ve uygunluktadýr. Arkadaþlarý öðretmenleri herkes onu sever, ailesi eksiðini býrakmaz, lakin tek kalpli insanlar içindir bu sevgiler, kimsenin bilmediði birþey vardýr ki o yedi kalplidir. Tek kalplilere  yetecek olan sevgi ona kifayet etmez. Onlarýn sýradan, belirli yaþantýsý onda hep eksiklik duygusu yaratýr. Bazen gördüðü dilenci hissettirir bu boþluðu, bazen kimsesiz bir çocuk, bazen açlýk çeken insanlar, bazen kanadý kýrýk bir serçe bazen üzerine basýlmýþ çiçekler...
       Büyüyüp serpilir güzel, sempatik bir genç haným olur. Üniversite için þehre gelmiþler ,ailesi biricik kýzýný yalnýz býrakmamýþtýr. Küçük kasabalarýn yalnýzlýðý da küçük olur diye düþünür. Büyük þehre gelmiþ yalnýzlýðý da büyümüþtür. Herkesi sevip birini sevemediðini, her þeyi yapýp bekleneni yapmadýðýný görür. Ýsteyeni çoktur. Þehirden makul biriyle evlenir. Ýyidir kocasý, üzmez sever onu , ama iyi olmak tek baþýna bir þey ifade etmez. Çok seveceði ve sevgisine doyacaðý tek þeyin bir çocuk olduðunu düþünür. Ýki yýl sonra doðan kýzý da  boþ kalan diðer kalplerini örtemez. Çevresinde insan çoðaldýkça onun boþ kalpleri daha da sýzlar. Böyle daha fazla yaþayamayacaðýndan küçük bir çanta ve yedi kalbiyle ayrýlýr evden  bir sabah erken . Arar içindeki boþluðu yok edecek ne varsa, arar. Her geçen gün eksikliðini daha çok hissettiði boþluðu onu boðmadan o, boþluðu boðmaya yola çýkar. Baþýný ve sonunu bilmediði bir yola...Ayaklarýnýn izdüþümüne býrakýr kendini . Bir gün bir çiçek tarlasýnda  aldýðý derin nefeste hisseder boþluðu , bir gün bir köyün yamacýnda, bir gün hoyrat esen yelde,  durgun akan ýrmakta hisseder. Þehrin gürültüsünde, koca binalarýn acýnasý ürkütücülüðünde, akýp giden insan selinde, hiçbir yerde hiçbir durumda hiçbir kimsede yoktur aradýðý. Onca zaman sonra yorgun ve býkkýn ruhunu yorgun ve býkkýn bedeni taþýyamazken sadece mini minnacýk bir pýrýltý kalmýþtý gözlerinde .Zor görünür nitelikte bir kör nokta. Yüreðinin üzerindeki koca taþ yer deðiþtirmiþti sadece hepsi o kadar. Annemin dediði gibi ben  kendim mi yaratýyorum bu mutsuzluðu.” Güzelsin , akýllýsýn, kocan ve çocuðun var hatta  bir iþin var daha ne istiyorsun” demiþti annesi.” Þýmarýksýn sen” demiþti. Oysa yaþamý güzelleþtirmek için gücü yoktu.. Annesinin arkasýndan bir damla yaþ düþmüþtü gözlerinden. Kendini o yaþýn içine býraktý,  bir dereye vardý dere aktý aktý önce denizle sonra okyanusla kucaklaþtý. Kadýn yorgun bedenini bir aðacýn gölgesinde dinlendirdi. Gözlerinde çoðalan okyanusla karþýsýnda uzanan dingin denize baktý. Biraz dinlendikten sonra, spor ayakkabýlarýný çorabýný çýkarýp, denize yürüdü. Bileklerine kadar suya girdi. Kulaðýnýn altýndaki kumral saçlarýný ýslattý, baþýný kaldýrýp güneþe baktý, orda birbirinin içinden geçerek dans eden renkler gördü. Sonra  aðacýn yanýnda ona gülümseyen bal gözlü adamý...Adam biraz önce oturduðu aðacýn yanýndaki aðacýn altýnda oturuyor, elinde kaðýt kalem tutuyordu. Ne zaman gelmiþti oraya yoksa oradaydý da kendisi mi görmemiþti. Kadýn, adamýn bal rengi gözlerinde biraz önce ördüðü güneþi ve yedi rengi gördü.
---Sizi fark etmedim dedi
---Evet çok yorgun ve dalgýndýnýz.
Kadýn eski yerine geçti, rahat bir oh çekti. Adam konuþmaya baþlamaya  hazýrlanýr gibi bir iki kez boðazýný temizledi.
--Burada ne yapýyorsunuz?
Kadýn sorar gözlerle bakýnca
--Yani buralara pek kimse gelmez de
--Denizi temel  alarak dolaþýyorum. Ya siz?
--Þiir yazýyorum
--Aaa ne hoþ bana okuru musunuz?
 kazýr iþkenceci
                   yüreðimizdeki acýnýn kabuðunu
                   kana bulanýr          
                   zehire bulanýr bedeni
çýkmaya çalýþtýkça
                   daha da batar
                          hüznün derinliðine   
dayanamaz hergün iþkenceci
                   boðar bir gün kendini...
 
yazar þair
                   yüreðimizdeki umudun þiirini
bir martý havalanýr
                    seviler üstüne                  
                    alýr çýðlýðýný martýnýn     
                    bölüþtürür önce
                                            dirence
                     onura ve aþka bölüþtürür
 
dayanýr þair
                    dayanabildiðince
omzundaki aðýrlýðýn altýnda ezilmeden
                    yüreðinin rengini taþýr
                                                    geleceðe
ve bir gün
               doðar...
                     
  Kadýn “gelecek” diye mýrýldandý.
--Evet ... Gelecek güzel günler...Sizin denize ve güneþe bakýþýnýzý gördüm. Gelecek güzel günlerin yolu oydu iþte.
--Bilmiyorum, arýyorum
    Bütün gün birlikte geçirdiler. Adam kadýna yeni bir dünya yaratmaktan söz etti, serçelerin öttüðü, çiçeklerin boynunu bükmediði, çocuklarýn aç kalamadýðý, silahlarýn ordularýn olmadýðý bir dünya. Ýnsanýn insaný çoðalttýðý, sofralara güneþin konduðu bir dünya. Denizlerin bir olup okyanusa gidiþinin zorluðunu,  mücadele etmek gerektiðini anlattý. Bazen konuþan deðiþiyordu ama konuþmalarda ritm ve melodi aynýydý. Tüm gece boyunca konuþtular, þu uzun yolculuðu hatta þu uzun hayatý boyunca konuþmadýðý kadar. Kýpýrtýlar baþladý yorgun ruhunda, renklendi gözlerindeki kör nokta. Kadýnýn içinden bir serçe havalandý umuda. Tatlý bir coþku örtüþtü bütünüyle . Ertesi gün birlikteliðin günüydü, yalnýz olmadýðýný duyumsatan  bir insan vardý, o bir insan bütün insanlarý kapsadý. Günün ve gecenin soðuðu  dokunamadý sýcak vücutlarýna,   sarýlýrken birbirini hisseden yakýcýlýða . Genç kadýn içinden dolup taþana  ad vermek istemedi,  onu böylece tüketmek istemedi.Dingin, huzurlu bir rüya gibi koydu baþýný adamýn göðsüne ve tam on dört kalp sesi duydu.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýronik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yeni Bir Aile
Mor Mayýs
Yolculuk

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Frances Farmer'ýn Hüzünlü ve Direngen Öyküsü
Yakýnma
Dönüþüm
Böbrekte Buluþma

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþ Ýzleri [Þiir]
Ýllüzyon [Þiir]
Ýþkence ve Hekim [Deneme]
Hem Yargýç Hem Suçlu [Deneme]


Hira Selma Kalkan kimdir?

. . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hira Selma Kalkan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.