..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tanrý insaný yarattý, insan da sanat yapýtýný. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Seda Ýlke KILIÇ




14 Aralýk 2003
Bana Kalan  
(kaçýrdýðýma ithafen... tüm aþkýmla!..)

Seda Ýlke KILIÇ


Al iþte yine yaptým. Yine koptum gerçek benden. Sanki kapýmý çalsa açýcam da aþka. Korkaðým ben. Yeryüzündeki en büyük korkak...


:BDHB:


Önümde boþ bir sayfa duruyor. Ve ben ona bakiyorum. Boþ boþ... Yazacak binlerce þeyim varken o hala boþ duruyor...

Ýnsanlar neden kendilerini zor durumlara sokuyor? Bunun böyle olacaðýný biliyordum. Ama asiyim ya illa yapýcam. Annem hep der 'aklýnýza mukayyet olun' diye. Bazen büyük sözü de dinlemek gerekirmiþ meðer.

Yine kendimi çýkmaza soktum. Aslýnda çýkmaz demiyelim de çok dar bir sokakta ilerlemeye çalýþýyorum. Ýki yanýmda arabalar dizili. Onlara sürtünmeden geçemiyorum. Sokaðýn sonunu istiyorum. Orda olmayý, orayý görmeyi... Ama gidemiyorum! Sýkýþtýrmýþ beni sokaðýn darlýðý...

Birini istiyorum. Ama elde edemiyorum. Birini ise istemesem bile elde edebiliyorum. Ama onu istemiyorum. Elde edemediðimden belki de ben hala ilkini istiyorum. Belki de edemediðimden... Olsa istemeyeceðim belki de... Ama yaþamadan da bilemiyorum...

Baþkalarina 'hayatinizda ne istediginize karar verin' derken kararsizlik kuyularinin dibinde dolaniyorum. Onlara 'çocuk' derken asil çocuk ben oluveriyorum.

'istemek elde etmenin yarýsýdýr' sözünü bir daha duymak istemiyorum! 'baþlamak bitirmeye eþtir'... Saçmalamayýn ya... Yapabildiklerinizi söyleyin bana. Benim gibi hayatýnýza uygulayamadýðýnýz reçeteler sunmayýn önüme. Bende hocayým yerine göre. Ama ne halta yarýyor?..

Hayatýnýzý planlarým, yönetirim, çökertirim, düzeltirim... Her þeyi yapabilirim. Ama kendime yapamýyorum iþte.

Boþanmak üzere olan bir Aile Daniþmanina benziyor hayattaki yerim. Her bi boku biliyorum; ama gel gör ki ben yapamiyorum.

Dinleyin beni! Sonsuz mutluluða kavuþursunuz! Sýnýrsýz huzura!

Ama birinizde demezsiniz sen de þunu yap diye...

Kimseden kimseye hayýr yok kardeþim. Bir yýl öncesine kadar düzenli olmasa da ahlaki (!) özel hayatý olan ben bile bir yýlda çýktýysam rayýmdan kimseye de güvenmeyin! Herkes herþeyi yapabilir.

Babanýz sizi satar. Karýnýz dolandýrýr. Kýzýnýz sokak kadýný olur. Anneniz sizi vurur.

Sonuç?

Siz size kalýrsýnýz...

Olacaðý bu. Ýnsanlar üzülmesin diye kendinizi sýnýrlandýrmaktansa onlarý sýnýrlandýrýn.

Bak ne güzel konuþuyorum. Ama bi sor bakalim kimi sinirlandirabilmiþim þimdiye kadar. Hep kendimi.. Hep kendimi.. Budaya budaya kollarimi köke indim. Ya kesecegim bitecek ya da birakacagim budananlar kendilerine gelecek. Bir daldan on dal çikacak.

Hayat ne garip diyorum ya hep. Aslýnda sýradan. Garip olan biziz. Ya da ben mi demeliydim?

Tavsiye edilen 'kendi ile barýþýk olma' olayýna girdim gireli daha beter çatýþtým kendimle. Býrak ya... Kalsýn olduðu gibi...

Ama olmaz. Deliyim ya! Bi de normalden zeki olduðunu düþünen halbuki þu dünyada bi bok olamayan çoðu insan gibi illa karýþtýrýcam ya iþleri...

Þarki söylerken hep çok duygulu okudugumu söyler insanlar. Sanki bir aþk yaþamiþ ya da yarasi varmiþ gibi söylüyormuþum. Alakasi yok. 'yanginlar yaraladi ruhumu, çok gördüm çok aci biriktirdim' derken boþa diyorum. Yaþadigim biþi yok. Hava civa. Ama yaþamiþ olmayi istemek bitiriyor beni...

Sevmek deðil istemek uygun bana. Madem sevme yetisi yok bende. Daha önce de söyledim. Herkes aþktan bahsederken ben aþka inanmamam bile. Belki de görmedim ondan. Ne kadar beklersen aþký o kadar yaya kalýrsýn gönül yolunda. Gecenin bi vakti kapýný çalan tanrý misafiri gibi olmalý aþk. Usulca sokulmalý, hissettirmeden...

Al iþte yine yaptim. Yine koptum gerçek benden. Sanki kapimi çalsa açicam da aþka. Korkagim ben. Yeryüzündeki en büyük korkak...

Annem izin vermiyor diye barlarda þarkicilik yapamiyorum dememeliyim. Bir yerinden tutsam, baþlasam gerisi gelir diye düþünmeliyim.

Ýnsanoðlunun en büyük özelliði yapamadýklarýna mazeretler bulmak bence. 'o engel oldu' 'þu problem çýktý'... izin vermeseydin engel olmasýna! Problem çýksa bile halletseydin! Ama yok! Mazeret mazerettir... Biz onun öyle olduðunu kabul etmesekte.

Ben yalnýzým. Sen yalnýzsýn. En sonunda sana kalan sadece ve sadece sen oluyorsun! Bunu kabul et, gerçekleri gör, huzuru da bul... Olay budur!..

Ben yalnýzým... Size de iyi aramalar dilemekten baþka çarem yok.

S.Ýlke KILIÇ

03,12,2003-01:20

Ýstanbul

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Dipsiz Istek
Gönderen: Sami Guzel / Konya
21 Aralýk 2003
Yazinizda guzel bir noktayi acik yureklilikle ifade etmissiniz. Ama bunun sonu malesef yok. Insanlar her zaman ellerinde olmayanlari isterler. Koyluler kentlere tasinmayi, kentliler koye gitmeyi. Unutmadan, gercek korkaklik, korkakligini ve yuregindekileri dile getirememektir.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ufaklýk...
Gitmek - Gelmek (Ve Diðerleri)
Hiç Bir Þey...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özleminin Aðýtý (Sen!)
Yeni Bir Gün Doðuyor...
Bir Çiçek Aldým
26' Ncı Gün!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Benim Derdim... [Þiir]
Ahh! Bir Gelsen... [Þiir]
Paris [Öykü]
Erkek Kuyusu [Öykü]


Seda Ýlke KILIÇ kimdir?

Size en yakýn olan camdan kafanýzý uzatýp sokaktan geçen on kiþinin ortalamasýný aldýðýnýzda beni bulacaksýnýz. . . Sýradaným. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Mina Urgan, Paulo Coelho, Wilbur Smith, Ayþe Arman ve onlarcasý...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seda Ýlke KILIÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.