..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam baþlangýcý olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BELGÝN ERYAVUZ




2 Ocak 2004
Müziðin Ýçimizi Ürperten Nameleri  
BELGÝN ERYAVUZ
Hislerimizin tercümaný, duygularýmýzýn aynasý..MÜZÝK!


:ACFC:
Ruhumuzu besleyen, kulaklarýmýzdan kalbimize akarken duygularýmýzý okþayan o güzel melodiler. Müziðin vazgeçilmez tadý. Hislerimizin tercümaný, duygularýmýzýn aynasý. Taþýdýðý derin anlam yüklü sözleri ile bütünleþtiðinde bazen içimizi titreten, bazen gözlerimizi yaþartan, bazen de bize enerjilerin en çoþkununu yaþatan müzik. Türü, ezgisi, melodisi, sözleri her ne olursa olsun müzik ruhumuzun yegane gýdasý. Onsuz bir yaþam düþünülemez bile. Her yerde, her koþulda kulaklarýmýzýn aradýðý ezgiler yaþantýmýzýn birer parçasýdýr adeta. Güzel bir melodi ile yeni güne merhaba demenin, bize yüklediði pozitif enerjinin gücü tartýþmasýz çok büyüktür. Her anýmýzda, yalnýzlýðý yaþarken, özlerken, düþünürken, araba sürerken, ders çalýþýrken, kitap okurken, yemek yerken, ev iþi yaparken, bilgisayarýmýzýn baþýndayken, banyo keyfimizde, sahilde deniz kenarýnda veya ormanda yeþillikler arasýnda yürürken, gece yýldýzlarýn altýndayken, hatta uyumaya hazýrlanýrken kurduðumuz düþlerde hep müzik yanýbaþýmýzdadýr. Müzikle doðar, müzikle yaþar ve müzikle hayata veda ederiz bir anlamda.
Gün olur bir ezgi alýr götürür sizi bambaþka dünyalara, bambaþka bir yaþama belki de. Gün olur bir melodi ile hýçkýrarak aðlarsýnýz, size hatýrlattýðý bir sevgi, bir özlem, çok görmek istediðiniz dostunuz ya da kaybettiklerinizdir. Gün gelir bir melodiye, sözlerine eþlik edersiniz ve içinizden gelen tüm enerji ile haykýrýrsýnýz evrene. Öyle melodiler vardýr ki size, sadece size ve sevdiðinize özeldir. Belki bir armaðan, belki bir aný hatýrlatma, belki dile gelemeyenlerin tercümaný olan. Dinlediðiniz anda içinizi kýpýr kýpýr eden bu melodiler, yüreðinizin anlayamadýðý gizemli tutkularýnýzý, o tarifi zor heyecanlarýnýzý gün ýþýðýna çýkarýr aniden. Aþýksanýz ve delicesine seviyorsanýz, ruh ikizinizi yakaladýðýnýza inanýyorsanýz eðer; dinlediðiniz her melodi sizin þansýnýza çýkmýþ, size özeldir adeta. Sanki sevdiðinizin dilinden en güzel sözler, en güzel melodiler eþliðinde kulaklarýnýzdan kalbinize akar yavaþ yavaþ. Böylesi bir büyü sizi sarýp sarmalarken; duygularýnýz derin maviliklerde altüst olacak, bir yandan gülümsetirken diðer yandan da yüreðinizde ince sýzýlar oluþturacaktýr. Hele birde ayrýysanýz, özlüyorsanýz ve sonunda kavuþamayacaðýnýz biliyorsanýz...
Müzik dünyadaki tek evrensel dildir aslýnda. Bir müziðin sözleri anlaþýlmasa da, melodileri kalbinizin tam ortasýndan  vurmaya yetecektir. Bestesi, sözleri her kime ait olursa olsun  fark etmeyecek, ayný ölçüde sevilecektir kuþkusuz.
Müzikle dansýn birlikteliði ise muhteþemdir. En güzel ezgiler, en ritmik hareketlerle vücudumuzun  her bir kasýna hükmeder adeta. Tangonun, valsin o büyülü atmosferi sizi dünyanýn en güzel yerlerine götürür; içinizde yeþerttiði yeni lezzetlerin tarifi mümkün deðildir, ancak yaþanmalýdýr.Diðer yandan; güçlü bir davul sesi ile grup halinde oynanan yöresel oyunlar ise birbirine sýmsýký kenetlenen oyunculardan seyredenlere akar göremediðimiz bir titreþimle müzik sayesinde.
Bebekler henüz anne rahmindeyken dýþarýdan algýladýklarý melodilerle yaþama hazýrlanýr, doðduklarý andan itibaren duyduklarý müziðin güzel ritmi ile rüyalar alemine dalarlar, ruh zenginliðine sahip, sevecen bireyler olarak geliþirler. Müziðin insan ruhuna verdiði huzur ve dinginlik tüm yaþantýmýzý olumlu yönde etkiler. Hayallerimiz müzikle daha bir anlam kazanýrken, acý ve üzüntülerimiz müzikle dinginliðe ulaþýr, mutluluk ve sevinçlerimiz ise müzikle öylesine çoþar ki, adeta kabýna sýðamaz. Bu nedenle her ne koþul altýnda olursa olsun müzik aranmalý, dinlenmeli ve dinletilmelidir.
Tüm dünya insanlarýný barýþ ortamýna davet eden, savaþlarý, çatýþmalarý, kýrgýnlýklarý unutturan, ayný dilden anlaþmayý saðlayan müziðin hiç susmamasý ve dinlendikçe içimize verdiði huzurun, dinginliðin, yaþama sevincinin katlanarak artmasý dileði ile...Müziksiz kalmayýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Sýr Dolu Papuçlar
Özlemek!
Hayatýmýzdaki "Özel" Ler
Gizemli Damlacýklarýn Mucizesi
Yeni Yýl, Yeni Umutlar...
Kýsacýk Ama Çilek Tadýnda
Mutluluðu Yakalamak Kolay Deðil
Dört Duvarýmýn Sýcaklýðý
Mutluyum Diyebilmenin Keyfi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
Engellere Çarpa Çarpa…
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.