..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BELGÝN ERYAVUZ




2 Ocak 2004
Mutluluðu Yakalamak Kolay Deðil  
BELGÝN ERYAVUZ
Mutluluk fark etmektir, etraftaki güzellikleri görebilmek ve hemen her þeyin tadýný çýkarabilmektir.


:AIDH:
Mutluluk nedir yada nasýl olmalýdýr diye zaman zaman düþünürüm.Oysaki standart bir tarifi olmadýðýný biliyorum. Asýl olan mutluluðu fark etmemizde yatýyor aslýnda.
Neden mi,çünkü etrafýmýza dikkatlice bakarsak aslýnda bizi mutlu edecek o kadar çok þey var ki hayatýmýzda. Öncelikle saðlýklýyýz,nefes alýyoruz,her bir nefeste içimizi dolduran tertemiz hava bile bizi mutlu etmeye yetmeli aslýnda. Çünkü bizler dünya üzerinde yaþayan ölümlüleriz. Nerede ,ne zaman, hangi konumda ve hangi sebepten öleceðimizi bilmeden , bilemeden yaþýyoruz. Hoþ zaten ne zaman öleceðimizi bilsek nasýl olurdu acaba diye , oturup þöyle bir düþünmek lazým. Önümüzde çok kýsa bir süremiz varsa ona göre dolu dolu yaþar, uzun senelerimiz varsa daha mý yavaþtan alýrdýk hayatý ve yaþamayý? Asýl olan yarýn ölecekmiþiz gibi hayatýn her dakikasýndan zevk alabilmek. Ama nerdeeeee....bizde o þevk. Öyle olmalýyýz diyoruz da, iþ uygulamaya gelince iþte orada sýnýfta kalýyoruz aslýnda.
Mutluluk fark etmektir, etraftaki güzellikleri görebilmek ve hemen her þeyin tadýný çýkarabilmektir.Ýnsan nasýl susuz kaldýðýnda bir bardak suyu kana kana içiyorsa,hayatý
öylesine kana kana yaþamalý,týpký aðzýmýza aldýðýmýz lezzetli bir yiyeceðin tadýný çýkara çýkara yemek gibi,týpký sýcak yaz güneþi altýnda serin masmavi denize daldýðýmýzda hissettiðimiz o enginlik gibi ...Dolu dolu mutluluðun tadýna varmalý.
Yaþýyoruz, her gece yataðýmýza yatarken ki iç huzuru ile sabahlarý uyanabiliyorsak eðer, hayat güzel ve yaþanýlasý demektir. Ýnsanýn her an , her dakika nefes alýþýnda bile belki de þükretmesi gerekiyor yaþadýðýna. Neden mi? Çünkü hayata, sadece evet sadece bir pamuk ipliði ile baðlýyýz. Gece yatýp, sabaha uyanamamak, evden dýþarý çýkýp geri dönmemekte var aslýnda. O halde her saniyenin tadýný çýkarmalýyýz. Çünkü zaman öylesine hýzla geçip gidiyor ki hayatýmýzdan. Zamaný durdurmak yada geri getirebilmek ne yazýk ki mümkün deðil. O nedenle en iyi þeylerimizi yarýna saklamanýn, en güzel eþyalarýmýzý kullanmadan sadece seyretmenin, ya da en basitinden aldýðýmýz keyifli bir yiyeceði yarýna, sonraya saklamanýn hiç mi hiç gereði ve nedeni yok. Yarýn yiyemeyebilir, giyemeyebilir, ya da hiç kullanamayabilirsiniz.
Yaþayýn dolu, dolu ve yaþarken sanki yarýn hiç yokmuþçasýna keyif alýn yaptýklarýnýzdan, keyiflerinizi ertelemeyin. Keyiflerinize sevdiklerinizi de ortak edin, ayný tadý,ayný hazzý onlarýn da almasý için yardým edin.
Öncelikle kendinizle barýþýk olun,hayatla barýþýk olmak için ilk þart bu. Kendinizi sevin, en güzel özelliklerinizi ortaya çýkarýp kendinizi çok sevin,þýmartýn arada bir de olsa. Sizi sizden baþkasý daha iyi anlayamaz,sevemez buna inanýn. Çýkýn evinizden dýþarýya ve etrafýnýzdaki güzellikleri görmeye çalýþýn. Sadece bakmayýn geliþigüzel, baktýðýnýzý görmeye çalýþýn.Sevin çevrenizi,çiçekleri,kuþlarý ,insanlarý,herkesi,herþeyi.
Siz sevdikçe, bir ayna misali sevginizin, neþe ve mutluluðunuzun size doðru geriye yansýyacaðýný göreceksiniz.
Mutlulukla Mutlu kalýn.


 



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Sýr Dolu Papuçlar
Özlemek!
Hayatýmýzdaki "Özel" Ler
Gizemli Damlacýklarýn Mucizesi
Yeni Yýl, Yeni Umutlar...
Kýsacýk Ama Çilek Tadýnda
Dört Duvarýmýn Sýcaklýðý
Mutluyum Diyebilmenin Keyfi
Paylaþabilseydik Herþeyi...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
Engellere Çarpa Çarpa…
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.