..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Popüler Kültür > HASAN MAHÝR




14 Ocak 2004
Türk Erkekleri Kadýnlaþtýrýyor  
HASAN MAHÝR
Bazý kanallarda özellikle kadýn tavýrlý erkek olarak adlandýrýlan kiþiler program yapýyor yada programlara konuk oluyor. Bu programlar her geçen gün biraz daha artmaktadýr. Görünüþte erkek gibi görünen bu kiþilerin giyimleri kadýnýmsý. Kaþlarýný almýþ kad


:CCIF:










Televizyonlar hayatýmýzýn ayrýlmaz bir parçasý oldu. Televizyondaki programlarla, bilgileniyor, onlarla eðleniyoruz. Televizyonun özellikle çocuklarýmýzýn kiþiliklerinin geliþmesinde de büyük etkisi var. Bu etki bazen olumlu yolda olmasýna raðmen çoðu zaman olumsuz yönde çocuklarýmýzýn geliþimine etki ediyor.
Evde aðlayan çocuðumuza televizyondan bir kanal açýyoruz. O televizyonu seyrederken bizde gönül rahatlýðý ile iþlerimizi yapýyoruz. Çocuk neyin iyi neyin kötü hangi programýn kendisine yararlý hangisinin zararlý olduðunu ayýrt edemeyecek düzeyde olduðu için açýlan kanalda ne çýkarsa seyrediyor.
Bugün asýl deðinmek istediðim özellikle erkek çocuklarýn cinsel geliþimini etkileyen program ve program sorumlularý.
Medyada erkeklerin meþhur olmasýnýn yolu ya yakýþýklý olmasýndan yada kadýnýmsý bir yapýya sahip olmasýndan geçiyor.

Bazý kanallarda özellikle kadýn tavýrlý erkek olarak adlandýrýlan kiþiler program yapýyor yada programlara konuk oluyor. Bu programlar her geçen gün biraz daha artmaktadýr. Görünüþte erkek gibi görünen bu kiþilerin giyimleri kadýnýmsý. Kaþlarýný almýþ kadýn gibi makyaj yaparak programa çýkmýþ durumdalar. Davranýþlarýna hal ve hareketlerine baktýðýnýz zaman kadýn gibi kývýrtýyorlar. Konuþmalarý sokaka kadýnlarýnýn þivesinde. Ne erkek ne kadýnlar.
Bu kiþilerin tercihleri olduðunu yada doðuþtan bu þekilde bir yapýya sahip olduklarýný tartýþmayacaðým. Ama tartýþýlmasý gereken bunlarý izleyen erkek çocuklarýn, bunlarý model aldýðýný düþünürsek bizi büyük bir tehlike beklemektedir. Bu baðlamda diyebilirim ki geleceðin Türk erkeði cinsel bozukluk ve sapmalarýn tehdidi altýnda.
Çocuk kendini erkek olarak görmesine raðmen kadýnsý tavýrlý kiþileri izleyip onlarla özdeþim kurmaya kalkarsa, çocuklarda cinsel sapkýnlýklar olacaktýr.
Çocuk kadýn kimliðini kendinde bulamayacak, erkek kimliði ise deforme edildiði için kadýn tavýrlý erkekler ortaya çýkacak. Çocuk cinsel kimliðini ön plana çýkaramayacak. Kadaýn ve erkek olma arasýnda bocalayacaktýr.
Bilerek yada bilmeyerek bazý kanalar ve programlar bu kimlikli insanlara yer vererek Türkiye’de ki gelecek neslin erkek kimliðini tehdit etmektedirler.
Öyle ki bu kadýnsý tavýrlý kiþiler televizyonlarda her geçen gün çoðalmakta. Her geçen gün kameralar bu insanlarýn üzerine zum edilmekte.Flaþlar bu adamlarýn üzerinde patlamakta. Bu yanlýþ uygulamadan bir an önce dönülmeli. Bu tarz programlar yayýndan kaldýrýlmalý yada gece yarýsýndan sonra yayýnlanmalý.
Görülen o ki özellikle çocuklarýn evde anneleri ile tek baþýna kaldýðý. Annenin ev iþlerine bakarken çocuðunu televizyonun karþýsýna býraktýðý sabah saatlerinde bu programlar ve kiþiler televizyona çýkýyor. Bu saatlerde programlar yapýyorlar.
Bu kadýnýmsý kiþiler genelde kadýnlara hitap eden programlar yapýyorlar. Belki bu programa izleyici olarak katýlan kadýnlarýn eþleri bu program sunucularýnýn cinsel kimliklerinden dolayý eþlerini kýskanma gereði duymuyor. Belki sadece bu sebeple bu programlara göz yumuluyor olabilirler. Ancak yarýn erkek delikanlý olarak yetiþtirmek istedikleri çocuklarý karþýlarýna kadýn tavýrlý erkek olarak çýkarsa þaþýrmamalýlar.
Gelin Türk erkeðinin kadýnlaþmasýna göz yumamayalým. Gelin çocuklarýmýzýn cinsel yapýsýný bozan bu programlarýn kaldýrýlmasý için kanallara baský yapalým.
Çocuklarýnýzýn, Fatih Ürek yada Kuþum Aydýn olmasýný istemiyorsunuzdur umarým.
Yarýn çocuðunuz için geç olabilir



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Medya Gençleri Önce Ýlah Yapýyor Sonra Pazarlýyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin Sonu Geliyor

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ele Benzemezdin Sen [Þiir]
Garibanýn Parkesi [Þiir]
Ben Aslýnda Buralý Deðilim Hemþerim [Þiir]
Ýz [Þiir]
Minyatür Yüzlü Kýz [Þiir]
Sýrtý Yere Gelmeyen Pehlivan [Öykü]
Yalancý Bahar [Öykü]
Töre [Öykü]
Daðsýz Kentlerin Dramý [Deneme]
Bazen Çekilmeliyiz Ýçimizdeki Hira’ya [Deneme]


HASAN MAHÝR kimdir?

Hiç kimse

Etkilendiði Yazarlar:
Nfk


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HASAN MAHÝR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.