..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Raþit Cumhur ÇAKIN




20 Ocak 2004
Aile Fotoðraflarý  
Raþit Cumhur ÇAKIN
korkunç bir hikaye!


:BHBD:
"AÝLE FOTOÐRAFLARI"
Kýþýn en güçlü soðuklarý mahalledeki baca dumanlarýný bile donduracak kadar acýmasýzdý o gece...Elektrik direklerinin etrafýnda her gece gördüðüm yarasalarý göremiyordum.
            Ayak sesleri ürkekti.Adýmlardan donan sularýn korkunç parçalanmalarý bir silah sesi gibi beynimde yankýlanýyordu.Kentin manzarasýnýn daha önce hiç bu kadar umutsuz olduðunu görmemiþtim.Baþýmda öyle büyük bir aðýrlýk vardý ki ;ne yapsamda titremekten kurtulamýyordum.Ellerim bacaklarýmýn arasýnda ýsýnmayý özlüyorlardý .Ama nafile...
         Böylesine bir soðuk insana cehennemin sýcaklýðýný merak ettiriyordu.Kafam yorganýn içine gömülmüþ,iki büklüm olmuþtum üþümekten.Odamýn ýþýklarý kapalý olduðu halde elekrik direklerindeki ýþýðý hissedebiliyordum.Birden ýþýðýn kesildiðini fark ettim.Bir süre her yer simsiyahtý.Kafamý kaldýrýp dýþarýya baktým.Kentin üzerinde bir damla bile ýþýk yoktu.Bu görüntü beni çok korkutmuþtu.Tekrar yataðýma girip yorganý üstüme çektim.Sanki bir kaç saniye sonra bir felaket olacak gibiydi.Tekrar ýþýðýn geldiðini farkedince sevindim.Yorgan üstümde idi ama ýþýðýn odaya girdiðini fark ediyordum.Fakat bu ýþýk hareket ediyordu!Camýn kenarýna geliyor ,bir süre sonra tekrar uzaklaþýyordu.Elimin ayaðýmýn bu sefer korkudan titrediðini hissediyordum.Bir süre geldi ve tekrar gitti.Sonra o tanýmsýz ýþýðýn odamdan içeri süzüldüðünü fark ettim.Hiç bir güç beni yorganýmdan dýþarý çýkmaya ikna edemezdi...
      Odanýn içinde daireler çizerek gezindi ve tekrar gitti.Gittiðine emin olunca kafamý çýkarýp dýþarý bakmaya baþladým.Bu cesaretim ancak bir kaç saniye sürdü ve tekrar yorganýmýn altýna girdim.Kentte hala ýþýklar elektirkler yoktu ve ne olduðunu bilemediðim bir þey odamýn içinde geziniyordu.Bu ýþýðýn ne olduðunu ve evimde neden gezindiðini  düþünüyor ,bir türlü bu korkuyla karýþýk düþüncelerimden kurtulamýyordum.
        Bir hayalet yada bir cinmiydi? Yoksa hep hikayelerini duyduðumuz o uzaylýlardan birimiydi? Bu garip þeyin ne olduðunu öðrenmek isteyecek kadar cesur deðildim.Sabah yataktan kalktýðýmda bütün bunlarýn soðuktan gördüðüm kabuslar olduðuna inandým.Çünkü insan uyku ile yarý  uyanýklýk arasýnda  böyle halisilasyonlar görebiliyordu.Bu durumu kimseye anlatmadým.Ama içimi yiyip bitiren sorulardanda kurtulamadým.Ya rüya deðilde gerçekse o þey? Uyanýk olduðuma emin olduðum bir zamanda aniden karþýma çýkarsa ne yapardým?Bütün gün çalýþýp ,akþam yemeðini yiyip dýþarý çýktým.Arkadaþlarýmla gülüp eðlenip biraz kafamý daðýttým.
  Bir ara her arkadaþ toplantýsýnda anlatýlan korkunç hikayeler anlatýlmaya baþladý.Yaþadýklarýmý hatýrlayýp arkadaþlarýma  öfke ile hemen konuyu kapamalarýný söyledim.Konuyu kapatmýþlardý fakat neden böyle öfke dolu bir tepki gösterdiðimide anlayamamýþlardý.
   Hiç bir þey söyleyemedim .Çünkü yaþadýklarýmý anlatýrsam içimdeki korku ve ürperme iki kat artabilirdi.Uyuma saatimin gelmemesini yada kendimden geçerek uyumayý öyle çok istiyordumki bunun için elimden ne gelirse yapabilirdim.O gece yataðýmý adeta bir mezarlýk gibi gördüm.Korkunç bir tecrübeydi bu.Bu kez baþýmý yorganýn altýna sokmadým.Sadece gözlerimi kapayarak uyumaya çalýþtým.Uzun bir süre geçmesine raðmen ne o ýþýk geldi ,nede uykum...
     Bundan cesaret alarak gözlerimi açýp çevreye bakýndým.Etraf bir toplu mezarlýk kadar esrarlý ve sessizdi.Dýþarýda rüzgarýn ürkütücü ýslýðýný duyuyordum.O sýrada pencemin önünden çok güçlü bir ýþýk süzmesi geçti.Öyle ki;sokak lambasýnýn ýþýðý bunun yanýnda son demine gelmiþ bir mum gibiydi.Tüylerimin ürperdiðini ,ve kalbimin bir davul kadar hýzlý attýðýný duydum.Ama merak ediyordum ve bu korku beni sinirlendiriyordu.Kalkýp dýþarý baktým.Zifiri karanlýk,zayýf bir sokak lambasý ve yerlerdeki kaðýt parçalarýný havaya kaldýran bir rüzgar vardý.Karþý evin penceresinden yaklaþýk iki metre boylarýnda ,ýþýklar içinde hem insana benzeyen hemde baþka bir canlý olduðunu sandýðým bir canlý çýktý.Hýzla ordan çýkýp baþka bir evden içeri girdi.Dona kalmýþtým.
      Ne çýðlýk atabiliyor nede hareket edebiliyordum.Kendimi toparlayýp hemen pencereden içeri kaçtým.Gözlerimi sýmsýký kapayarak yorganýn altýna girdim.
      O garip varlýðýn odamdan içeri girdiðini anladým...
Yine odamda gezindi ve tam tepemde durdu!Korkudan aðlýyordum.Ve yavaþça yorganýn üstümden ,kendiliðinden kaydýðýný fark ettim...Gözlerim sýmsýký kapalýydý fakat o þeyin güçlü pýrýltýsýný  taa beynimde hissediyordum.Artýk baþka çarem kalmayýnca gözlerimi açtým.Karþýmda tavana kadar yükselen ,ayaklarý olmayan bir yüze sahip olmayan farklý bir canlý duruyordu.
         Her tarafýndan ýþýklar saçýyordu...            Çýðlýk atamýyordum ve vücudum kilitlenmiþ gibiydi.Bana korkmamamý söylercesine kollarýný uzattý.Kollarýda ýþýktandý ,sert bir madde deðildi yani.
      Sonra tam arkasýnda bulunan vitrine doðru döndü.Vitrinin kapaklarý kendiliðinden açýldý.
Ailemizin resimlerinin olduðu albümü kendine doðru çekti.Albümün kapaklarý kendiliðinden açýlýp,sayfalarý kendi kendine çevrilmeye baþladý.Sonra büyük bir hýzla albüm yere düþtü ve o garip þey yýldýrým hýzýyla pencereden çýkýp gitti...
      Bende titrediðim halde zar zor uyuyabildim.O gece uykumu  birbirinden güzel rüyalar süsledi:
 Hayatým boyunca yapmak istediklerimi yaptým...:En sevdiðim þehir izmirde gezdim ,amazon ormanlarýnýn duru sularýnda balýk avladým ,ölen sevgilimle bir kaç saat baþ baþa kaldým.Elvis Presley ve Frank Sinatra nýn  konserlerini seyrettim, en inanýlmazý ise en çok yapmak istediðim iþin patronu olarak gördüm kendimi...Tam iþimin baþýnda çalýþýrken o ýþýk yanýma geldi ve þöyle dedi:Aile resimlerini iyi sakladýðýn için teþekkür ederim.Elimden baþka bir þey gelmediði için þimdilik hayallerini sana gerçek gibi gösterdim.Fakat iyi bir insansýn .Kalbin bir mücevher kadar deðerli.Eminim istersen ve çok çalýþýrsan bütün hayallerini gerçekleþtirirsin.Þimdi uyanacak ve gerçek hayatýna devam edeceksin .Bu gördüklerini ömrün boyunca unutma ve hayallerin için savaþmayý dile Tanrý dan... Hoþçakal...."
    Korku dolu bir gecenin sonunda güzel rüyalar görüp çok mutlu olmuþtum.Bu beni yaþama dahada baðlamýþtý.
      Evden çýktýðýmda mahallede bir kalabalýk gördüm.Bir evin kapýsýnda üzgün yüzleri ile konuþuyorlardý.Bu ev bütün mahallenin çok sevdiði altýn kalpli ,yaþlý bir adamýn eviydi.
          Aslýnda o adam benim ölen sevgilimin babasýydý.Çok iyi bir insandý ve bütün mahalle bu adamý tüm kalpleri ile severlerdi. O evde tek baþýna yaþamasýna raðmen evini sürekli birileri ziyaret ederdi.Yaþlý ve kimsesiz olmasýna raðmen asla yalnýz deðildi.O hafta aðýr hasta imiþ ve hep kýzýnýn adýný sayýklamýþ.Bilinci yerindeyken kýzýnýn bir resminide olsa görmek istediðini söylüyormuþ.Evin her tarafýný aramalarýna raðmen kýzýn bir resmini bulamamýþlar.
   Günler geçtikçe bu iyi adamýn hastalýðý dahada artmýþ.Mahallenin insanlarý bu iyi insanýn ölecek olmasýna ve günden güne gözlerinin önünde eriyip gitmesine çok üzülmüþler.Sabah adamýn ölüsünün gülümsediðini fark etmiþler.Adam hiç anlaþýlmaz bir þekilde mutlu ölmüþ.
   Öldüðünde gözleri açýk deðilmiþ bu þirin insanýn.Ýnsanýn ölümü gülümseyerek karþýlamasý ne kadar güzel deðilmi?
     Neden gülümsediðini ise kendisini son bir defa görmeye gittiðimde anladým.Bir resmi kalbinin tam ortasýna koymuþ ve sýmsýký kavramýþtý.Sevginin en güçlüsü evlat sevgisi olsa gerek.Adam kýzýnýn resmine sarýlarak mutlu bir biçimde öldü...Giderken kýzýnýn yüzünü son bir defada olsa görebildi.Umarým ölürken sevdiklerimizi son bir defada olsa görebiliriz...
          Akþam evime döndüðümde odama gittim.Bizim aile albümü hala yerinde duruyordu ve dün gece yaþadýklarýmýn gerçek olduðununa bir kere daha emin oldum.Albümü açýp tekrar baktým resimlere:Tüm resimler yerindeydi;Sevgilimin solgunda olsa gülümseyen yüzünün olduðu resimden baþka!
  Tekrar o ýþýklý varlýðýn söyledikleri aklýma geldi"__Aile resimlerini sakladýðýn için teþekkür ederim..."



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Romeo ve Julietler Ölmez...
Terk Edildiðimde...
Klavyeye Dokunan Parmaklar...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Silikon Vadisi [Þiir]
Hamile Köpek ve Sahibi [Þiir]
Vampir Kitabeleri [Þiir]
Aþk Gelecekti..? [Þiir]
Hiçtanbul Anýlarý... [Þiir]
Lisenin Son Cumasý... [Þiir]
Bir Adam Deliriyor! [Þiir]
Anlamsýzdýr Yola Devam Etmek [Þiir]
Sevdiðim Kadýn Bugün Öldü... [Þiir]
Aþk'ýn Küçük Kadýnlarý! [Þiir]


Raþit Cumhur ÇAKIN kimdir?

beni anlamak; yaþamýn karanlýk sularýndan üþüyerek te olsa, umuda açýlmýþ yelkenlere öfke ve hýnç ile üfleyerek rüzgarýn yaratýlabileceðine inanmaktýr.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Raþit Cumhur ÇAKIN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.