..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Seda Ýlke KILIÇ




26 Ocak 2004
Paris  
hayaller ülkesinden!..

Seda Ýlke KILIÇ


Sanki yýllardýr sarýlmýþým sana gibi hissediyordum, sende yadýrgamadýn sarýlýþýmý, sana yakýnlýðýmý... "beklediðim an buydu" diye geçti içimden; "beklediðim kadýn bu"...


:BEHJ:
   Her zaman senin gibi biriyle karþýlaþmayý beklemiþtim ve sen en beklenmedik anda geldin. Büyük fýrtýnalar nasýl aniden koparsa öyle oldu geliþin; aniden... Hesapsýzca girdin hayatýma, arkandan toplanabilir miyim diye hiç düþünmeden sana giriþ izni vermiþtim ben de... Ne de olsa beklenen gelmiþti sonunda!..
   Ýþ için gelmiþtim yaþadýðýn þehre... Kaldýðým otel senin çalýþtýðýn oteldi! Bilemezdim ki bana hayatýmýn aþkýný verecek olduðunu o bir gecelik konaklamanýn... "size nasýl yardým edebilirim?" dediðinde "benim ol!" sözleri çýkývermiþti aðzýmdan hiç düþünmeden! Gülümsemiþtin, hatta azýcýk da yüzün kýzarmýþtý bu zamansýz iltifattan... Öyle güzeldin ki! Öyle göz alýcý bir hoþluðun vardý ki! Yüzük aramak için baktýðým parmaðýnýn boþ olmasýna çok þaþýrmýþtým bu yüzden; çevrendeki erkekler nasýl fark edememiþti seni!
   O akþam ýsrarlarýma dayanamayýp iþ çýkýþýnda bir þeyler içmeye gelmiþtin benimle. Çok çalýþýyordun aslýnda ama bundan yakýnmýyordun! Hayatý seviyordun! O yoðun çalýþmanýn seni özgür kýldýðýndan bahsediyordun ilk biraný içerken. Yaþamýndan pek bahsetmiyordun; gelecekten, hayallerden bahsetmek daha çok ilgini çekiyordu. Bu yýl biriktirdiðin parayla çýkacaðýn Paris tatilinden bahsettin uzun uzun... Öyle güzel tarif ediyordun ki Paris' i, defalarca gitmiþ olmama raðmen göremediðim köþeleri çýkýyordu her cümlende karþýma. O þehrin hayaliydi seni bir yýl boyunca çalýþtýran. Bense her istediðimde gidebilmeme raðmen senin kadar güzel hayal edemiyordum o þehri. Belki de elimin altýnda olmasý yüzünden. Gitmek için zorluk çekmemiþtim, istediðim an hatta o akþam orda olabilirdim. Sen ise büyük bir amaç olarak görüyordun bu seyehati!
   Yaptýðýn her þey zevkliydi senin için. Hatta o anda içtiðin biranýn güzelliklerini bile 10 dakikada anlatmýþtýn bana. Bende olmayan þey vardý sende; yaþama sevinci. Ben hayatý önüme konduðu haliyle hazmederken, sen önüne nasýl gelmesini istiyorsan öyle yaþýyordun! Bu yüzden seviyordun hayatý; savaþabiliyordun onunla, istediklerini elde etmek için direnebiliyordun. Ben her zaman istediðimi elde etmiþtim! Çocukluðumdan beri çoðu insanýn gýpta ile baktýðý bir hayat yaþamýþtým. Ama seninle konuþtukça fark ediyordum aslýnda ne kadar boþ geçtiðini 33 yýlýn... Sense sadece 22 yýldýr sürdürmene raðmen bu savaþý, galiptin benden çok daha fazla...
   Tatile birlikte gidelim demek istedim sana o an! Ama biliyordum ki kabul etmezdin... Anlattýkça yüzünde güller açýyordu þiirlerdeki gibi. Senin gibi birini daha önce hiç görmemiþtim! Bir insan bu kadar güzel mi hayal ederdi yaþamý! O hayalleri ben sana verebilirdim ama sen bir þey istemedin benden... Sadece bir kaç saatini verdin bana... Hayatýmýn en güzel saatleriydi onlar!..
   Biralar ardý arkasýna devrilirken "en sevdiðim þarký bu" diye sevinçle ayaða fýrlamýþtýn. Dans ediyordun aslýnda dans pisti bile olmayan o barda. O kadar güzeldin ki, hareketlerin o kadar ustacaydý ki sanki eðitimliydin... Beni de kandýrdýn, kaldýrdýn seninle birlikte dansa. Beline sarýldýðým onlarca kadýn bana o 3 dakikalýk þarkýda yaþadýklarýmý veremedi... Ýnsanlar ne der diye düþünmüyordun, ne istiyorsan onu yapýyordun. Bende seninle bir oldum, düþünmedim... Þarký bitti, arkasýndan çalan her þarkýda daha sýký sarýldým sana. Hayatýmýn sonuna kadar seni istediðimi fark ettim o an!
   Yerlerimize döndüðümüzde soluk soluða kalmýþtýn. Bir süre konuþmayýp sadece oturduk; susuþunda bile bir zariflik, incelik vardý... Býktýrmýyordun insaný, sýkmýyordun hiç... Elini tuttum, yüzünü kaldýrýp gözlerime baktýn. Daha sýký sarýldým eline, kayýp gitmesin hiç diye.
   "çýkalým artýk" dedin, çýktýk o bardan... Sokaklarda dolaþmaya baþladýk, istemedin arabaya binmek "yürüyelim" dedin. Yürümenin bu kadar güzel olduðunu seninle anladým, sen öðrettin bana aslýnda salaþ görünen yerlerin birer hikayesi olduðunu... Her köþe baþýnda baþka bir yaþam çýkýyordu karþýmýza; sokak çocuklarý, müþteri arayan kadýnlar, dükkanýný kapatan iþ yeri sahipleri... Her þeyi sanki ilk defa görüyormuþ gibi inceliyordun, bir yandan da anlatýyordun bana hayallerini... Ýþini seviyordun ama hayalindeki yaþam baþkaydý. Ýnsanlara yardým etmeyi seviyordun, birinin yaþamýný deðiþtirebilecek olmayý... Küçük bir otel-pansiyon sahibi olmak istiyordun ileride. Aþýklar kaçamak yapsýn, uzun süredir evli olanlar birbirlerine yeniden aþýk olsun istiyordun senin sayende. O kadar güzeldi ki anlattýðýn otelin havasý; o gece orda kalabilmeyi istedim, seninle!
   Bir anda sustun "bak aklýma ne geldi, sana bir þey göstericem" dedin. Arabaya geri dönüp yola koyulduk. Pek konuþmadýk arabada, sen susunca ben de sustum; camdan dýþarýyý seyrettin. Yaþamýn boyunca gördüðün sokaklarý sanki ilk defa görüyormuþ gibi seyrettin yol boyunca... Denize aþýktýn, "sahilden gidelim" dedin, "yol uzar biraz ama" demeyi de ihmal etmedin. Her durumda yanýndakini de düþünüyordun, sen çok tatlýydýn aslýnda ama farkýnda deðildin... Her hareketin sanki sýradanmýþ gibiydi, halbuki deðildin sen sýradan, gördüðüm en sýradýþý kýzdýn!.. Ben fark ettim ve bu hayatýmýn en büyük aþkýný yaþattý bana...
   Sahilden içeri girdik ve týrmanmaya baþladý yol. Sonunda geldik istediðin yere. Arabadan indiðimde hayatýmda gördüðüm en güzel manzara vardý karþýmda; sen yanýmdaydýn çünkü... Þehrin en yüksek yerlerinden birinde denize bakan bir tepeydi gittiðimiz yer. Karþý yaka ve adalar ayaklarýmýzýn altýnda gibiydi; sanki atlasak ordan aþaðýya , denize dalýverecektik seninle... Arabaya gidip müzik açtýn, "en sevdiðim kanal" dedin... Bende çok severdim o kanalý ama senin gibi her þarkýyý hissederek dinlememiþtim hiç. Sen herþeyi farklý yaþamama neden oluyordun! Ertesi gün gireceðm toplantýlar, sinir savaþlarý gelmedi bile aklýma, hazýrlamam gereken dosyalar. Sen vardýn yanýmda ve gözümün önünde olmasýna raðmen daha önce göremediðim bir hayat gösteriyordun bana..
   Yanýma gelip arabaya yaslandýn, sarýldým sana... Sanki ilk defa bir kýzla baþbaþa kalmýþ gibi heyecandan terliyordum soðuk soðuk... Sanki yýllardýr sarýlmýþým sana gibi hissediyordum, sende yadýrgamadýn sarýlýþýmý, sana yakýnlýðýmý... "beklediðim an buydu" diye geçti içimden; "beklediðim kadýn bu"... Hafifçe saçlarýný okþadým dünyanýn en güzel þarkýlarý bizim için çalarken... Saçlarýn, tenin yumuþacýktý, kayýyordu parmaklarýmýn arasýndan pürüzsüzce... Çalan þarkýya eþlik ediyordun ve ben daha fazla dayanamayýp öpüverdim seni, dudaklarýn da yumuþacýktý, sýcacýktý için gibi... Sanki içimden bir þeyler kopuyordu seni öperken, daha fazla yakýn olmayý istiyordum sana... Baþýný kaldýrdýn o an dudaklarýmdan ayrýlarak ve gözlerime baktýn; deldi geçti ruhumu gözlerin, o gözlerindeki ýþýk... Sen çok güzeldin ve ben aþýk olmuþtum sana!..
   Utandýn, hafiften yanaklarýn kýzardý... Sende soluk soluða kalmýþtýn o öpücük yüzünden!.. Tekrar yaslandýn bana ve seyretmeye devam ettik o çok sevdiðin denizi birlikte... "teþekkür ederim" dedin, ben neden olduðunu anlayamadým; asýl teþekkür etmesi gereken bendim sana, hayatýmýn en hoþ saatlerini geçiriyordum seninle...
   Sabaha kadar manzarayý seyrettik birlikte... Uyudun kollarýmda, sanki evindeymiþ gibi rahatça. Hiç yadýrgamadýk birbirimizi... Bedenim hep seni beklemiþti sanki... Sarýlýp okþamak için!...
   Güneþ hafifçe süzülmeye baþlamýþken gökyüzünde gözlerini açtýn... Bütün gece seni seyretmiþtim ve doðan güneþten daha güzeldi gözlerin... "iþe gitmem gerekiyor" dedin. Çýktýk tekrar yola... Otele döndük birlikte, sen iþinin baþýna dönecektin. Yanýmdan ayrýlýrken "elveda" dedi bana gözlerin... Konuþmadýk hiç, sözler gereksiz geldi o anda, anlamý olmayan boþ kelimeler söylemedik birbirimize...
   Odama çýkýp eþyalarýmý topladým ve aþaðý indiðimde seni aradým. Senden ayrýlamayacaðýmý anlamýþtým, seni býrakamazdým arkamda... Ýstediðin neyse onu yaþayacaktýk, soracaktým sana... Ama seni göremedim resepsiyonda, sordum ordaki çalýþanlara "tanýmýyoruz" dediler. Çok þaþýrdým "olamaz, dün akþam burda çalýþýyordu, adý Senem" dedim, ýsrar ettim ama aldýðým cevap deðiþmedi, tanýmýyordu kimse seni...
   Kaybolmuþtun! Aniden geldiðin gibi gitmiþtin! Yoksa ben sadece hayal mi etmiþtim? Hayal miydi dün gece kollarýmda uyuyan kadýn? Bana hayallerini anlatan kadýn? Nerdeydin? Neden yok olmuþtun?
   Arabama binip havalimanýna doðru yol almaya baþladým. Þok olmuþtum seni bulamamaktan dolayý. Bir anda fikrimi deðiþtirip akþam gittiðimiz bara doðru çevirdim direksiyonu; hayal deðildin sen, onlar görmüþtü seni... Daha yeni açýlýyordu bar, barmene gidip sordum. "dün gece gelmediniz, görmedim sizi efendim" dedi adam. Ve ben o anda yýkýldým; rüya mýydý gördüklerim?
   Baþým önümde arabaya döndüm, olanlara inanamayarak! Kapýyý açarken kýrmýzý bir þey fark ettim arabanýn içinde; eðilip aldým onu. Bir fulardý, dün boynunda gördüðüm fular... Sen hayal deðildin demek ki, bu da kanýtýydý iþte... Ben hayal etmemiþtim seni, yanýmdaydýn dün gece... Ama þimdi nereye kaybolmuþtun?
   Uçaða binip evime geri döndüm; o bildik yaþamýma. Toplantýlara girdim, anlaþmalar imzaladým, arkadaþlarýmla dýþarý çýkmaya devam ettim. Ayný yaþam devam etti anlayacaðýn...
   Seni ilk gördüðüm andan beri hayatýma kimse girmedi! Tanýyanlar çok þaþýrýyor bu halime; ne de olsa çapkýndým ben senden önce... Ama anlatamýyorum onlara aþýk olduðumu, seni bulduðumu 1 sene önce... Seni tanýdýktan sonra diðer kadýnlara bakamýyor bile insan. Senin gibi içten deðil hiç biri, samimi, sevgi dolu, yaþam dolu...
   Þu anda beni götürdüðün tepedeyim ve bunlarý yazýyorum sana. Manzara hiç deðiþmemiþ 1 yýlda, hala o akþamki gibi. Ama sen yoksun! Nerdesin?
   Seni çok özlüyorum! Aradým her yerde ama hala bulamadým izini... Umudum tükenmedi hiç, senden öðrendim umut etmeyi!.. Biliyorum ki bir gün karþýma çýkacaksýn yine; belki baþka bir þehirde ama göreceðim seni tekrar, biliyorum!..
   O sabah gözlerin bana "elveda" demedi! Aþk bu kadar çabuk gitmemeli hayatýmdan bunca yýl bekledikten sonra!.. Deðil 1 yýl onlarca yýl daha bekleyeceðim seni, tekrar sana sarýlabilmek ve gülüþünü görebilmek için.
   Yarýn sabah Paris' e gidiyorum. Ordaki sokaklarda dolaþýp seni hayal edeceðim. Notre Dame' ýn kamburunu tekrar göreceðim, bu sefer senin gözlerinle... Heykellere bakacaðým, belki bir cafede bir þeyler içeceðim.. Sen ne hayal edip bana anlattýysan onlarý yapacaðým...
   Paris' te seni bekliyor olacaðým...
   Senin Evren' in...
   ***
   Bir arkadaþýmýn yaþadýðý bu olayýn üstünden tam 6 yýl geçti. O hala bekliyor aþkýný!.. Her þeyi býrakarak Paris' e yerleþti. Yaþamýný ve bekleyiþini orada sürdürüyor. Senede bir kere "hayatýmýn kadýný" dediði kýzla tanýþtýðý þehre geliyor ve etrafa sormaya devam ediyor onu. Özel dedektif bile tuttu bir kaç kere belki izini bulurlar diye. Ama o kýz yok hiç bir yerde... Görüþmeye devam ediyoruz ve her gün sokaklarý dolaþtýðýný söylüyor. Her gün ayrý bir müzeye gidip bakýnýyormuþ etrafa...
   Herkes hayatýnda bir kere böyle biriyle tanýþýr. Bu belki 33 yaþýnda gelir insanýn baþýna belki de 66 yaþýnda; ama gelir bir gün mutlaka. Önemli olan o aný yaþayabilmektir. Onlar yaþamýþlar arkadaþýmýn anlattýðýna göre.
   Her birimizin böyle biriyle tanýþabilmesi dileðiyle...

hamiþ: tamamen hayal ürünü olan bu yazý kimsenin baþýndan geçmemiþtir...

    
   Seda Ýlke KILIÇ
   26.01.2004 - 12:49
   Ýstanbul



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Erkek Kuyusu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Benim Derdim... [Þiir]
Ahh! Bir Gelsen... [Þiir]
Ufaklýk... [Deneme]
Gitmek - Gelmek (Ve Diðerleri) [Deneme]
Özleminin Aðýtý (Sen!) [Deneme]
Yeni Bir Gün Doðuyor... [Deneme]
Bana Kalan [Deneme]
Hiç Bir Þey... [Deneme]
Bir Çiçek Aldým [Deneme]
26' Ncı Gün! [Deneme]


Seda Ýlke KILIÇ kimdir?

Size en yakýn olan camdan kafanýzý uzatýp sokaktan geçen on kiþinin ortalamasýný aldýðýnýzda beni bulacaksýnýz. . . Sýradaným. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Mina Urgan, Paulo Coelho, Wilbur Smith, Ayþe Arman ve onlarcasý...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seda Ýlke KILIÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.