..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BELGÝN ERYAVUZ




12 Þubat 2004
Korkularýmýzýn Yaþam Sesleri  
BELGÝN ERYAVUZ
Ertelemeden, biriktirmeden, bekletmeden þu aný, þu dakikayý cesurca, dolu dolu yaþamaya baþlayalým. Týpký bir kayadan turkuaz rengi bir denize dalarcasýna balýklama dalalým hayatýn içine...


:ADBF:

Hayatýmýzýn hangi evresinde olursak olalým, korkularýmýzda bizimle beraberdir.Doðduðumuz andan itibaren bize eþlik etmeye baþlar, bizimle hayat bulur, bizimle büyür ve bizimle hayata veda eder. Korkularýmýz bize özeldir. Yaþantýmýzla, duygularýmýzla, iç dünyamýzla, tecrübe ve tecrübesizliklerimizle birebir hareket eder. Niteliði, yoðunluðu her birimizde deðiþken ve bize özeldir.
Daha doðduðumuz anda terk edilmekten, yalnýz bir baþýmýza üþümekten korkar ve aðlarýz. Zamanla edindiðimiz alýþkanlýklarla ve çevreyle orantýlý olarak korkularýmýz boyut deðiþtirir, ama hiç azalmaz, hep artarak devam eder. Bazen beyaz, bazen mavi, bazen pembe, bazen gri olsa da o kaygý bulutlarý hep bir yerlerden göz kýrpar adeta yaþantýmýza. Uykusuz gecelerimizin sabahlarýnda, yalnýzlýðýmýzý yaþarken, aniden özlediðimizi hemde çok özlediðimizi hissettiðimiz o naif anlarýmýzda tenimizde, yüreðimizde, düþlerimizde beliriverir aniden, çaðrýlmadan pervazsýzca hemde. Yüreðimizi kýyým kýyým doðramaya, ince sýzýlar halinde damarlarýmýzda dolaþýp içimizi titretmeye baþlar. Yüzümüzde açan gülücükler yerini durgunluða, gözlerimizdeki ýþýltýlar ise bazen gözyaþlarýna dönüþür.
Kaybetmekten korkarýz bazý bazý sevdiklerimizi, bize yaþamý yaþanýlýr hale getiren dostlarýmýzý,...okula gönderdiðimiz yavrumuzu, iþe uðurladýðýmýz eþimizi, tatile gönderdiðimiz büyüklerimizi, ayrý kaldýðýmýz arkadaþlarýmýzý, ne zamandýr mesajlarýný alamadýðýmýz bizi unuttuðunu sandýðýmýz aþklarýmýzý,....kaybetmekten, nedensizce.
Bazen terk edilmekten, son sözü söyleyememekten,yanlýþ anlaþýlmaktan, yalnýz bir baþýna kalmaktan, aþký bulamamaktan, bulduðumuz aþký doya doya yaþayamamaktan korkarýz tenimizde delice.Bazen de sevdiðimiz kiþiyi kaybetmekten, birlikteliðimizin bozulup, aramýza kapkara bulutlarýn girmesinden korkarýz yüreðimize aniden düþen o naif hisle.
Kimi insanlar kurduklarý düzenin bozulmasýndan, planlarýnýn alt üst olmasýndan korkar. Bu nedenle, kendi kýyýlarýndaki küçük barýnaklarýný asla terk etmek istemezler.Kimi insanlar ise iþ hayatlarýndaki baþarýsýzlýktan korkar. Mücadeleci ruhlarýný köreltip, pasif kalmayý tercih ederler bu yüzden.Kimi insanlar mutlu yuvalarýnýn bir gün daðýlmasýndan, eþleri tarafýndan terk edilmekten, aldatýlmaktan korkar. Bu hisle kendilerinin bile çoðu zaman tanýyamadýklarý birer yabancý kimliðe bürünürler ellerinde olmadan belki de.Kimi insanlar toplum içine çýkmaktan, topluluk önünde konuþmaktan, duygularýný açýklamaktan, hatta yaþamaktan korkarlar.
Korkular, korkularýmýz, bize özel anlardaki duygu yoðunluðumuz. Bir baþkasýnýn, hatta ruh ikizimizin bile anlamakta zorluk çektiðini düþündüðümüz, anlaþýlmasý gerçekten güç duygu yumaðýmýz. Bazen cesaretle dile getirdiðimiz, hatta yüzleþtiðimiz, üstüne gittiðimiz; bazen kendimize bile itiraf edemediðimiz anlarýmýz...
Belki de en iyisi korkularýmýzýn varlýðýný bilmek, onunla yaþayabilmeyi öðrenmek. Ama asla bizi yaþamasýna izin vermeden, duygu katmanlarýmýz arasýnda bir yerlere saklayýp, olabildiðince sessiz býrakarak. Çünkü önümüzde yaþamamýz hem de her anýný, her saniyesini tadarak zevlk almamýz için uzanan pýrýl pýrýl bir hayat var. Kendi hayatýmýzý seçme þansýmýz olduðuna göre; korkularla uðraþmak, onlara yenilmek yerine þansýmýzý iyi deðerlendirelim. Ertelemeden, biriktirmeden, bekletmeden þu aný, þu dakikayý cesurca, dolu dolu yaþamaya baþlayalým. Týpký bir kayadan turkuaz rengi bir denize dalarcasýna balýklama dalalým hayatýn içine...Haydi ben uzattým elimi size. Kimbilir engin maviliklerde buluþuruz belki birgün, bir yerlerde.
Sevgiyle kalýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Sýr Dolu Papuçlar
Özlemek!
Hayatýmýzdaki "Özel" Ler
Gizemli Damlacýklarýn Mucizesi
Yeni Yýl, Yeni Umutlar...
Kýsacýk Ama Çilek Tadýnda
Mutluluðu Yakalamak Kolay Deðil
Dört Duvarýmýn Sýcaklýðý
Mutluyum Diyebilmenin Keyfi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
Engellere Çarpa Çarpa…
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.