..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan bir küçük dünyadýr. (Mibres Kosmos) -Demokritos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sürrealizm > BuZ_LaLe




13 Þubat 2004
Buz_kale ve Müzik  
Sevginin Asla Susmamasý Dileðiyle

BuZ_LaLe


Müzikle gecenin buluþmasý...


:CDDE:
   Müzik gecenin bir yerinde uðradýðý evlerin birinde genç bir kýza rastladý. Kýz uyuyordu acý çekercesine… Belli ki gece anlattýklarýyla epeyce üzmüþ, aðlatmýþtý. O da sonunda aðlamaktan yorgun, düþmüþtü yataðýna…
   Kýzýn teni bembeyazdý, kar gibi beyaz… Acýyla kývrýlmýþ dudaklarýna, kirpikleri arasýna sýkýþmýþ son damlacýða bakýnca içi burkuldu müziðin.Gece bir kalbi daha taþlaþtýrýyordu iþte! Müzik kýyamadý genç kýza, tüm renklerin içinden pembeyi seçti kýzýn yanaklarýnda, ümit buldu.. Kýzý karanlýklarýn içinden çekip çýkarmaya karar verdi.
   Fakat hýzlý olmalýydý. Göz yaþý anahtarý oldu müziðin, pembeliklerin arasýnda daldý kýzýn yüreðine…Uzaktan görünen kaleye kývrýlarak giden yolda bir çok resim vardý. Hepsi kristallerin içine hapsolmuþtu. Yatakta uyuyan kýzýn resimleriydi bunlar ve gittikçe soluyordu resimdeki kýzlar… Ve gözyaþý yalvarýþ oluyordu anýlara… Son resimdi þimdi baktýðý; koyu bir sisin ardýna gizlenmiþti sanki. Resim aþký ve ayrýlýðý anlatýyordu tüm tonlarýnda. Kötü bir ayrýlýktý yaþanýlan…
   Sonunda surlara ulaþtý müzik, süzüldü içeriye. Müzik kimi aradýðýný biliyordu bu donmuþ kalede; soðuða bir tek sevgi karþý koyabilirdi. Sevgiyi ararken küçük bir kýz çocuðunun usul usul aðladýðýný duydu, yaklaþtýkça çocuðun gözlerinden damlayan her yaþýn kristal parçalarýna dönüþtüðünü gördü müzik. Çocuk müziði umursamamýþtý, bebeðine sarýlmýþ sýmsýký, aðlamaya devam ediyordu. Müzik sevginin yanýna çömeldi, ona neden aðladýðýný sordu. Sevgi soðuktan ve yalnýzlýktan korkuyordu. Onu bir oyuna davet etti, müzik baþlayacaktý ezgisine önce ve sevgi devam ettirecekti. En güzel notalarla baþladý düet. Müzik fýsýldadý sevginin kulaðýna, sonra sevgi söylemeye baþladý en masum ilahilerini. Yükseldikçe yükselen sesi vurdukça donmuþ duvarlara, buzlar çözünüyordu. Eriyen buzlar yataðýnda yatan güzel kýzýn gözlerinden aktýlar, bu sefer yüreðinin tüm zehirini de yanlarýna alarak…
   Sevgi ilahisini söyledikçe kuvvet buluyordu. Kaleyi bir bahar esintisi serinletiyordu þimdi. Çocuðun ayaklarýnda birikmiþ kristalcikler en güzel çiçeklere dönüþüyorlardý. Sevgi artýk yalnýz deðildi.
Müzik küçüðün alnýna bir öpücük kondururken son notasýný da asla silinmemek üzere býraktý çocuða. Geldiði gibi gitmeliydi artýk. Surlardan dýþarý çýkarken bir bahar türküsü tutturdu. Kristal resimlere baktý, ýþýl ýþýllardý. Kýzýn tüm kötü anýlarý sevginin sesi vurdukça yok oluyorlardý. Son gülücüðünü gönderdi sýmsýcak sevgiye…
   Kýzýn gözlerinden geçti, odada buldu kendini yeniden. Genç kýz þimdi mutlu yatýyordu yataðýnda. Sevgilisinin son hediyesi oyuncak bebeðine sarýlmýþ uyuyordu. Yüzünde kocaman bir gülümseme…
Müzik gecenin kulaðýný çekti. Gece yýllardýr yaramazlýklarýna son vermemiþti. Her karþýlaþmalarýnda olduðu gibi gene nasihat etti geceye, müzik. Biliyordu aslýnda gecenin sözünde durmayacaðýný. Yine de söyledi son sözünü:”Bu kýzý bir daha üzme, sana emanet…”

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: sevgi bilmekten doðar,bilmekte farkýnda olmaktan..
Gönderen: ahmet karaca / istanbul
24 Mart 2004
selam; Edebiyat'la iç içe olan bir dostun tavsiyesi üzerine "www.izedebiyat .com sitesini" ziyaret ettim. Birbirinden güzel ve edebi olan yazýlarla karþýlaþtým. Bu sitenin her daim ziyaretçisi olacaðýmý biliyorum artýk. Müziðe olan yakýnlýðýmdan olsa gerek, müzikle sevginin anlatýldýðý bu yazýnýzý okudum,heyecan ve çoþku içerisinde.Ýnanýn,yazýnýzý okuduktan sonra,sevgi baþka nasýl anlatýlýr ki,nasýl ifade edilebilir ki diye düþünmekten kendimi alamadým.yüreðinize ve kaleminize binlerce saðlýk. Evet, bilge insan mevlana "sevgi bilmekten doðar"diyor.sevgiyi bilmek için de farketmek gerektiðini " içlerinde yürek taþýyanlar"bir bilebilselerdi.BÝr yürek sahibi iddiasýnda bir okuyucu olarak ben, artýk þundan eminim ki yüreginizde ki sevgi ikliminden kalemle yazýya dökülen bu ifadeler, sevgiyi yüreklere hep farkettirecek, bilirim ve yürek sahibleride bilecekler sevginin bir hava ,su ... gibi olmazsa olmaz olduðunu. Evet,buz_lale,yolunuzun sevgiye ama hep sevgiye çýkmasý ümidiyle,edebiyat dünyasýna ,insanlýðýn gönül dünyasýna hoþ geldiniz ve yazýlarýnýzla hep var olunuz.

:: Çok hoþ!
Gönderen: M.Ahsen Sakareisoðlu / Bartýn/Türkiye
17 Þubat 2004
Merhaba,yazýlarýnýz gerçekten güzel..Soyut kavramlarý çok güzel yorumlayýp,hoþ tasvirlerle süslemiþsiniz,tebrikler..Kaleminizin susmamasý dileðiyle.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kediler ve Suyun Hikayesi
S (B) Ana Yazýlmýþlar Sokaðý...
Puzzle - U
Puzzle - P
Kan Lekesi
Kelebek ve Derin Bakisli
Kristalin Gözyaþlarý! [2]
Kristalin Gözyaþlarý! [1]
Güneþli Bir Günün Ardýndan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sabun Köpüðünde Yaþayanlara... [Deneme]
"Yazý"lý Kanunlar [Deneme]
Sürpriz [Deneme]
Uykusuz Ruhlar Ay'a Döner [Deneme]
Kendime Bile Yetmeyen Zamanlardan Kalanlar... [Deneme]
Çocuk Gözlerdeki Kocaman Dünya [Deneme]
Sessizlik Defterinden Notlar - III [Deneme]
Sessizlik Defterinden Notlar - I [Deneme]
Kelimeleri Görmek [Deneme]
Sessizlik Defterinden Notlar II [Deneme]


BuZ_LaLe kimdir?

" Yazar aðzýný kapamalýdýr ki,yazýsý kendisininkini açsýn. " F. Nietzsche Sustukça susasým geldi hayata. . Artýk daha az konuþuyorum. . Susmalar daha tanýdýk geliyor artýk galiba. .

Etkilendiði Yazarlar:
Zaman ilerledikçe beni etkileyenler deðiþecek. Bu yüzden hayranlýk duyduðum insanlarý yazarak sýnýr koymak istemem.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BuZ_LaLe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.