..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Birkan ASKAN




18 Þubat 2004
Suçlusun... /otur  
Yürek sevmiþ ya bir kere..ama ne aþk yaþamýþ..

Birkan ASKAN


Zamanla, alýþýr gider insan yalnýzlýðýna..Gün dediðin nedir ki..Hangi þehir kucaklamaz ki, yaþamak istediðini sýnýrsýzca.. Sýrf unutulmasý için yaþanan zamansa aþk, yaka paça götürülen ve bu oyundan zamansýz ihraç edilen kim öyleyse?.. /Hadi benim suçumdu


:CBBD:
..

Yürek sevmiþ, sevilmemiþ, inat etmiþ falan filan..Oturmuþ ve yazmýþ.. Eskidi herþey, herþey nasýl kolay eskirse.. Kim eskimez ki, ya da ne eskimez hayatýna dair yaþadýklarýn içinde. Yeninin, yenilenmenin anlamýný bir dakika sonrasý eskimek, eskitilmek almýþ.. Tamam, bu böyleydi zaten.. Aksini iddia edende yok.. Peki o zaman ne eskimez, elinle tutup gözünle gördüklerin içinde.. Yaþadým demiþ yürek, ama iyi,ama kötü, yaþamýþ ve bitmiþ.. belki de bitirilmiþ.. hadi diyelim zorunda býrakýlmýþ.. ama unutamamýþ, ama unutmuþ gibi yapmýþ.. Herþey bir yana hatýrlamaya bile çalýþarak, acýlanmýþ yas tutmuþ.. Ýþi olmasa gerek, oturup birde yazmýþ.. Bir daha yazdýðý satýrlarý okumamak üzere..

Yürek sevmiþ ya bir kere..ama ne aþk yaþamýþ.. sevdiði kadýn adlarý, ya da sevdiði þehirlerin kaldýrýmlarý, sevmediði þairlerin, sevemediði yazýlarý, en yakýn arkadaþýnýn aþklarý, sorunlarý, tanýyamadýðý yanlarý.. kendi aþkýnýn en iç parçalayan taraflarý.. hele ki uzaksa dokunmak, hele ki, uzaktaysa her geceden daha gece..

...

Hep uzak bir þehir gibidir aþk..asla varýlamayan.. /

Senin þehrine dair..

Nasýl gidiyor senin þehrinde aþk?.. Nasýl yaþýyor aþk’ý bir þehir en derinden..sessiz ama ne büyük bir yalanla.. Ne kadar kolay kandýrabiliyor oysa insan kendi yüreðini.. Alýp baþýmý çýksam yollara.. Ne büyük özlem.. belki de ne büyük bir yalan.. Ya da yalanlarla yüzleþmeye deðil, yalanlarla uzlaþmaya çalýþan bir aþkýn niyetine.. /Hangi þehir kucaklarsa kucaklasýn seni.. Hangi þehir daha fazla sýkarsa sýksýn boðazýný.. Hangi þehirse, yok oluþuna sebep arayan..

Aþk vardýr ama aþk yoktur inadýna.. Yaþadýðýn sürece aþk, belki bir kitap arasý, belki bir pencere hatýrasý, belki aþk, okul yolu macerasý, en az yirmi kere avcunun terinde kýrýþtýrýlmý,þ dilinden anlaþýlmayan bir mektup, ardý arkasý kesilmeyen telefonlar.. ya da kýsaca, belki de bu suskunluk..

Kaç yaþadýðýn zaman var sende?.. Kaç yaþamak istediðin aþkýn üzerini örteceksin kendi içindeki hesaplaþmalarla..

Sesini duyuramadýðýn bir aþk’ýn kaç kere peþine düþeceksin.. Eski, neresi eski.. Nedir eskiyen..? /Eskiten sen deðil misin..? /Yenileyen, ya da yeniden aþýk olduðuna inanmaya, herþeyin hiç yaþanmamýþcasýna baþýna dönmeye çalýþan yine sen deðil misin..? Yalanda olsa gerçek birgün mutlaka diyerek..

/Kendi hesaplaþmalarýnla, kendine karþý saklayamadýðýn yüzünle sen deðil misin her yenilgiye zafer çýðlýklarý ekleyen.. ve aðlayan sen deðil misin, gözlerinin boþluðuna sýkýþan gerçeklerle, hayatýn asla yüzleþemeyeceði inancýna kapýlan.. yine sen deðil misin ?..

Herþey aslýnda sensin.. /Aþk varsa varsýn, yoksa zaten.. Çocukluðuna sýðýnan yüzlerin, yalnýzlýðýný býraktýðý þehir gecelerinde, zaman kavramýný unutan, ancak yalnýzlýðýnda, ancak canýnýn hiç sýkýlmadýðý kadar sýkýldýðý bir anda, aklýna getirilip býrakýlan bir aþk deðil mi seninkisi.. Ama doðru ama yalan..

Yaþayamaz olursun bir süre sonra, hatta nefesin yetmez. Ertelenen sevgilerin nedenlerini düþün..? Hiçbir sevginin nedensiz ertelenemeyiþini hatta bitirilemeyiþini..

Çünkü düþünmek için zaman yoktur intihar provalarý yapýlan bir þehrin sancýya terkedilmiþ kaldýrýmlarý üzerinde.. Eski sevgililerini düþünen, onlarla adýmlayan, onlarý hatýrlamaya çalýþan bir yüreði þöyle tarif etmek gerek.. Bu yazdýklarýný bir daha yazmayacak ve hatta hatýrlamayacak tek kiþi benim../Kim olduðum önemli deðil, en azýndan aþk var.. Oysa mutlu aþk vardýr sevgili.. /Arayýp bulamadýðýn bir tek o kalsaydý keþke.. /Kaldý ki, aradýn ama bulamadýn..

Çünkü, yüzünün aynasýna bakanlar, senden hep bir adým gerideydiler.. Geriye bakmayý düþünemedin.. Düþündüðün halde.. Onlar senin gerçek yüzündüler..

Ben eskiyi, ve hatta eski bile denilemeyecek kadar unutkan bir aþk’ý hatýrlamak için, kendimi harap ettiðim bir kentin sokaklarýna, kaldýrýmlarýna neden atayým..?/Aþk’ýn caný cehenneme diye baðýranlardan kime ne..? Aþk, kaçan bir vapurun, acý içinde kývranan sireni gibi.. Bir karþý kýyý, bir bu kýyý.. olsa da olmasa da... .Oynansa da oynanmasa da.. garip bir oyun deðil mi..?Yönetmenlerine hep üçüncü kiþi olmayý layýk gördüren..

Yine de kalýr bir köþede..merak edilmeden.. /Belki bir kafe’de, belki bir aðacýn gövdesinde,tene iþlenen bir dövmede, kurumuþ bir gülde miydi yoksa, yoksa aþk..

Zamanla, alýþýr gider insan yalnýzlýðýna..Gün dediðin nedir ki..Hangi þehir kucaklamaz ki, yaþamak istediðini sýnýrsýzca.. Sýrf unutulmasý için yaþanan zamansa aþk, yaka paça götürülen ve bu oyundan zamansýz ihraç edilen kim öyleyse?.. /Hadi benim suçumdu seni tanýmak..

Peki..

Senin suçun ne..?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstasyon
Daha saklý bir yalnýzlýk
Yasal bir intihar
Subject.. -> Bir düþe düþmek varsayalým (02)
Omuzlarýmda binlerce kuþ çýðlýðý..
Bal köpüðü
Olmayan kýrlangýçlar mevsimi
Alabros traþlý çocuk
Subject.. -> Bir düþe düþmek varsayalým.. (01)
Düþlerim beni vurursa..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Kendimi elde ettiðim gün
Ölümü sana yakýþtýramýyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.