..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Burcu




18 Mart 2004
Babanýz Ne Ýþ Yapar?  
Burcu
Kolay mýydý "Babanýz ne iþ yapar?" sorusuna cevap verebilmek...


:BEEA:
Çocukken annem çiçek aþýsý için beni hemþirenin yanýna götürürken ben de durmadan bu aþýnýn neden yapýlmasý gerektiðini, çiçeklerin bize ne zararý olduðunu mýzmýzlanýp dururdum. O gün bu gündür sevmem hastahane kokusunu ve bir sürü insanýn sýkýntýyla bekleþtiði o beyaz ama bir o kadar da karanlýk gelen hastahane koridorlarýný.
Bir koridor daha vardý o zamanlar hastahane koridorlarý gibi sevmediðim. Tel örgüler arkasýnda bir sürü insanýn yakýnlarýyla görüþtüðü ziyaretçi koridoru…Hayatýmda bir kez gördüm orayý neresi olduðunu bilmeden. Cebimde sýký sýký tuttuðum beþ lira ile sabýrla bekliyordum annemin yanýnda babamý. Babam gelir gelmez, kaybolmasýndan çok korktuðum ve bana çokmuþ gibi gelen o beþ lirayý katlayýp sýkýþtýrdým tellerin arasýna. Ýlk ve son defa gördüm o üzgün, aðlamaklý, dolu dolu gözleri. Benliðinden arta kalan, henüz kanýna dünya bulaþmamýþken baktýðý son dakikalardý bana. Bir daha hiç görmedim o bakýþlarý.
Orta sondaydým annem ve babam ayrýldýklarýnda. Beraberken de ayrý gibi olduklarýndan olsa gerek psikolojimi bozucak bir durum yaratmadý bende. Ýnsanlar nasýl ameliyat masasýnda baygýnken acýyý hissetmiyorlarsa ben de ayný öyleydim iþte. Hayat tarafýndan ameliyat ediliyordum.
Televizyonlardaki diziler gibi sanmýþým ilk baþlarda. Çocuklarý için kendini parçalayan ne babalar görüyordum filmlerde. Küçükken aklýma kazýnan bir çift aðlamaklý bakýþa inanmýþtým belki de bu beklenti içine girerken. Ama o bakýþlar babamýn kanýna dünya karýþmadan önceymiþ sonradan anladým.
Anneannemin ve babaannemin evi utanýlacak kadar yakýn olmasýna raðmen sekiz yýl geçirmiþtik sadece bir annenin sýrtýnda. Küçük bir anne oluvermiþtim erkek kardeþime farkýnda olmadan. Uzun bir ameliyattý herhalde benimkisi, hala baygýn yatýyordum. Ama anlaþýlan narkozun etkisi geçmeye baþlamýþtý ki hayat acý veriyordu yavaþ yavaþ.
Sekiz yýl sonra bir telefon geldi…Telefonun ucundaki o ses de kime aitti, adýmý da biliyordu üstelik. “Kimsiniz acaba tanýyamadým?” sorusuna soðukkanlýlýkla cevap veriyordu karþýdaki ses; “Ben baban…”
Nedir seni sekiz yýl sonra beni aramaya sevk eden, bir kýzýn ve bir de oðlun olduðunu aklýna getiren. Bu kadar zor muydu küçük ellerimizden tutup gezdirmek, uyurken bize masallar anlatmak yada hafta sonlarý bisiklete binmeyi öðretmek…Zor muydu bu kadar kýzýn üniversite sýnavýnda istediði bölümü kazandýðýnda arayýp onu tebrik etmek…Hiç düþündün mü kolay mýydý bir kýz için sadece anne kelimesini telaffuz edebilmek…Kolay mýydý o küçücük kýz çocuðu için kardeþine anne olabilmek…Kolay mýydý “Babanýz ne iþ yapýyor?” sorusuna cevap verebilmek be bütün baþvuru formlarýnda baba ile ilgili bilgilerin boþ býrakýlmasý…
Ne kadar kolaydýr bir insanýn tek kola ilerleyebilmesi, bu zamana kadar kolumun biri kadar deðerli olamadýktan sonra þimdi ortaya çýktýðýnda protez kol gibi olmaz mýsýn bende.
Keþke inanabilseydim sana ve keþke canýndan çok sevdiðin için arýyor olsaydýn beni. Ben kolumu yýllar once kaybettim bir ameliyat masasýnda…

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: merhaba
Gönderen: emrah gök / Eskiþehir/Türk ve Caicos Adalarý
30 Aðustos 2006
ilk okuduðumda çok etkilenmiþtim...bu kaçýncý kezmi? 5 evet dilerim hayat sana olancasýyla dfavranýrken sen etrafýndaki öðretmenlerden çok þey ögrenirsin...

:: babanýz ne iþ yapar...
Gönderen: gönül sevinç / türkiye/Türkiye
13 Temmuz 2006
burcu sevgili burcu aslýnda ne yazacaðýmý bilmeden açtým yorum sayfasýný...acýný paylaþýyorum demek bu olsa gerek.aðlýyorum.okurkende aðlýyordum þimdide senin acýna aðlýyorum.bu nasýl bir anlatýmdýr,bu nasýl dýþa vuruþtur.ben þanslý bir çocuktum.ama o yýllarda keþke senin yanýnda olup sana destek olabilseydim.içimi acýttýn.ama kutlarým beni aðlatan nadir insanlardansýn. yazýný sadece ilgiyle deðil çok çok çok ilgiyle okudum anlaya biliyormusun yazýlarýnýn devamýný diliyorum sevgiyle kal HEP MUTLU OL EMÝ!/Gönül SEVÝNÇ




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutluluk Üzerine
Yolculuk
Belirsiz ve Seçim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen...
Her Þey ve Hiç Üzerine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Esaretim Zamana [Þiir]
Kogoþit [Þiir]
Artý Sonsuz [Þiir]
Yanýlsama [Þiir]
Buluþma [Þiir]
Ýlk Öpücük (4) [Öykü]
Ýlk Öpücük - 1 [Öykü]
Ýlk Öpücük (3) [Öykü]
Ýlk Öpücük - 2 [Öykü]


Burcu kimdir?

Yazmak en güzel özgürlük. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Burcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.