..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamdan korkmayýn çocuklar. Ýyi, doðru bir þey yaptýnýz mý yaþam öyle güzel ki. - Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BELGÝN ERYAVUZ




18 Mart 2004
Hayatýmýzdaki "Özel" Ler  
BELGÝN ERYAVUZ
Özel… Sadece dört harften oluþuyor ama tek baþýna taþýdýðý anlam ne denli büyüktür aslýnda. Özel bir yaþam, özel eþyalar, özel bir mekan, özel bir müzik, özel aþklar, özel iliþkiler, özel insanlar ve özel dostluklar…


:BAAB:

Özel… Sadece dört harften oluþuyor ama tek baþýna taþýdýðý anlam ne denli büyüktür aslýnda. Özel bir yaþam, özel eþyalar, özel bir mekan, özel bir müzik, özel aþklar, özel iliþkiler, özel insanlar ve özel dostluklar…
Hiç düþündünüz mü hayatýnýzdaki özelleri? Doðduðumuz andan itibaren bir çok özele sahip oluruz isteyerek yada istemeden, kendiliðinden. Özel bir oyuncak, özel bir aile, özel ilgi ve sevgi. Büyüdükçe özellerimiz artar, ama deðerleri, hatta sýnýrlarý ve bizim özellerimize bakýþ açýlarýmýz, onlarý sahiplenme þekillerimiz deðiþir. Artýk kendimize ait özel bir kiþiliðimiz vardýr. Özel okullar, özel arabalar, özel telefonlar, size verilmek üzere özenle ve heyecanla seçilmiþ özel bir hediye, hatta özel mesajlar… Ne kadar da çoktur özellerimiz. Evliysek eþimiz özeldir, aþýksak sevgilimiz özeldir; çocuklarýmýz varsa onlar özeldir ayrý ayrý. Eðer onlardan birisi engelliyse, iþte o yavrumuzun kalbimizdeki yeri her þeyden, herkesten özeldir. Dostlarýmýz, arkadaþlarýmýz, arayýp soranlarýmýz vardýr çevremizde sayýsýz. Ama içlerinden bazýlarý gerçekten özeldir. Özel dostlarýmýz ruhumuzun aynasý kadar bize yakýn olan kiþilerdir, ömür boyu kaybetmek istemediðimiz.
Özel dokunuþlar, özel sýcacýk sarýlmalar, özel bakýþlar, özel anlar, özel günler… Bize ait, belki de yabancýlara hiçbir þey ifade etmeyen ancak bizim için deðeri tartýþmasýz en büyük olan bu nüanslar; bizim dünyamýzý, duygularýmýzý, özelliklerimizi yansýtýr bir anlamda.Çünkü hepimiz algýladýðýmýz her þeye kendi kiþiliðimizden farklý anlamlar yükleriz. Ýþte hem bizi hem de bize “özel” olanlarý farklýlaþtýran da algýladýklarýmýza yüklediðimiz bu naif anlamlardýr. Bir çok faktör birbiri ile etkileþerek bu sonucu oluþturur. Ýnsanýn kendine has özel yapýsý da bunu destekler. Sonuçta sadece bize has duygularla özel sýfatý alan ve hayatýmýza giren vazgeçemediðimiz "özel"lerimiz ortaya çýkar.
Sözgelimi öyle renkler vardýr ki, bazýlarýmýz o rengi yaþantýmýzýn her anýnda görmek isteriz, çünkü o renkler bizim duygularýmýzla katmerleþip özel sýfatýný almýþ, kimseler bilmeden vazgeçilmezimiz olmuþ, yüreðimizin en nadide yerine saklanmýþtýr, bize bile fark ettirmeden.Oysaki ayný renk diðer bir baþkasý için hiçbir þey ifade etmeyecek,sadece sýradan bir renk olarak algýlanacaktýr.
Gelin þimdide bize özel mekanlara gidelim sessizce düþlerimizde. Hayatýmýzýn en zorlu anlarýnda kaçýp saklanmayý tercih ettiðimiz, yalnýzlýðýmýzla beraber olduðumuz gizli bir sahil kenarýndaki ucu kýrýk bank, sevdiðimizle paylaþtýðýmýz salaþ bir balýkçý lokantasý, sýrtýmýzý dayadýðýmýz o mavi çam aðacýnýn serin gölgesi, sýkýntýlarýmýzý unutmak adýna sürekli gittimiz ve sevdiðimizin ellerini film boyunca hiç býrakamadýðýmýz o küçücük sinema, en tatlý rüyalarý gördüðümüz sýcacýk yataðýmýz ve mis kokulu yastýðýmýz, .... ruhumuzu sarýp sarmalayan; her türlü duygumuza katýk ettiðimiz sýcacýk sevgi dolu bize has özel mekanlar ve özel eþyalar...
Özel dostlarýmýzý düþünelim birde. Tanýþtýðýmýza her an, her dakika þükür ettiðimiz, kaybetmekten delice korktuðumuz, sesini, varlýðýný her an özleyerek andýðýmýz o özel insanlar... Onlarý sevmek, kalbinizin onlar için çarptýðýný hissederken, onlarýn da sizi gerçekten hiçbir karþýlýk beklemeden sevdiklerini bilmek…Size yaþadýðýnýz her aný özel yapacaktýr kuþkusuz.
Hayatýnýzdaki özel insanlarla karþýlaþtýðýnýz o muhteþem günün, sizin içinde en özel gün olmasý dileði ile…
Sevgiyle kalýn,




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Sýr Dolu Papuçlar
Özlemek!
Gizemli Damlacýklarýn Mucizesi
Yeni Yýl, Yeni Umutlar...
Kýsacýk Ama Çilek Tadýnda
Mutluluðu Yakalamak Kolay Deðil
Dört Duvarýmýn Sýcaklýðý
Mutluyum Diyebilmenin Keyfi
Paylaþabilseydik Herþeyi...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
Engellere Çarpa Çarpa…
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.