..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sorularla dolu bir kitap... hiçbir zaman eksiksiz olamaz. -Robert Hamilton
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Sihem Tachouli




19 Mart 2004
Hayat Zorla Öldürüyor Ýçimizdeki Çocuðu…  
Hayat zorla öldürüyor içimizdeki çocuðu…

Sihem Tachouli


Hayat zorla öldürüyor içimizdeki çocuðu…


:BJIH:
Hayat zorla öldürüyor içimizdeki çocuðu… Ne kadar çok sevsek o kadar çok kýrýyor kalbimizi.. Ýnsanlara þans verdikçe insanlar daha çok istiyor..
Menfaat menfaat üstüne bindikçe biniyor.. Anlamsýz bomboþ bir kutuya döndürmeye çalýþýyorlar yaþamýmýzý…Söküp alýyorlar gülümsemelerimizi umutlarýmýzý .. Anlam vermeye çalýþtýðýmýz her þey anlamýný yitiriyor.. Neye el atsak bir anda yok oluyor.. Bilmiyorum bana mý öyle geliyor yoksa insanoðlu yitiriyor mu pozitif enerjisini.. Kime baksam bir karýþ surat aklýnda dolaþan binlerce soru iþaretinin yüzüne verdiði anlamsýz ama bir o kadar soðuk ifade.. Küçücük çocuklar okuldan çýkýþta ya birbirine küfür ediyor ya tekme tokat kavga ediyor.. Koskocaman insanlar otobüs bekledikleri durakta insanlarýn gözünün içine bakarak oracýkta sigarasýný söndürüp atýyor.. Minibüs þoförleri bir devir fazla yapmak için ara sokaklardan þimþek gibi geçiyor.. Her seferinde ayný yerde satýþ yapýlan korsan kitap tezgahlarýnýn üzerinde her yeni günün getirdiði yeni birer eser ziyan olup gidiyor.. Ama her seferinde ayný yerde satabiliyorsa suçun hepsi onun mu? Burada en büyük haksýzlýk gecesini gündüzüne katýp içinden gelen her ilham damlasýný biriktirerek oluþturduðu altýn gölden gümüþ balýklarý çalýnan yazar ve þairlere yapýlmýyor mu? Öðrencisine acýmadan onun geleceði üzerinde yapacaðý tahribatý düþünmeden bile bile zayýf not veren öðretmenleri hesaba katmýyorum bile.. Evinde yaþadýðý huzursuzluklardan dolayý bir gencin yaþamýnda silinmez bir iz býrakacak kadar kontrolsüz bir insan öðretmen olabiliyorsa bütün suç onun mu?
Ya aþkýna karþýlýk göremeyen bahtsýz aþýklar? Aðlamaktan gözleri þiþen genç kýzlar.. Yaþam kavgasýnýn yükünden korkan genç delikanlýlar.. Sýrf yaþamýn zincirlerine tutsak olduklarý için sevemeyen mahkumlar onlar.. Kendini iþine gücüne veren monotonlaþan beyler bayanlar.. Evlerine geldiklerinde birbirlerine bir tatlý söz söyleyemeyecek kadar yorulan insanlar.. Çocuklarýnýn geleceðinin kendilerininkinden farklý olmasýný saðlamak için caný burnundan gelene kadar çalýþan anne babalar.. Bir okulu zaptetmeye çalýþýrken bin kalp yaralayan idareciler..Sabahýn ayazýnda meyve ve sebzelerini yaðlýboya tablolarýndaki gibi imrendirecek þekilde dizen manavlar.. Cumartesi Pazar sýcacýk yataklarýndan bir hýzla uyanýp hayat kavgasýnýn içine düþmek için para verip bile bile saatlerini harcayan dershane öðrencileri.. Bunlar sadece yaþamdan kýsa kýsa örnekler.. Devede kulak maalesef.. Daha neler neler yaþanýyor her geçen gün Ýstanbul sokaklarýnda.. Anlýyorum ki ekmek derdi yoldan çýkarýyor.. Anlýyorum ki yaþam kavgasý gülümsemeyi ortadan kaldýrýyor.. Anlýyorum ki menfaat ruhlarý ele geçiriyor.. Anlýyorum ki hayat zorla öldürüyor içimizdeki çocuðu……



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sözün Bittiði, Gücün Tükendiði An...
Açýldý Gözlerim Yaþama...
Çýrpýnan Gençliðimin Hatýrýna Býrakýn Beni Artýk…. Býrakýn Gideyim…
Unuttun Mu?
Söylemesi Zor….
Bir Serseri Hayal Kýrýklýðý….
Gülümsemekten Korkuyorum…...
Ben Buyum!
Gözlerim …
Anlamaz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gerçek Aþk Fedakarlýktýr…
Ahmet Mehmet Süreyya Hepsi Boþ Hepsi Rüya...
Tuttum Sýkýca Ellerini…
Sevdiðim Erkeðe
Kaybetmiyorum, Kaybediyorsunuz...
Býkmýyor Yüreklerimiz Risk Almaktan...
Binler Bir Olsun, Binlerin Boynunu Büken Kahrolsun!
Uzaktakilere Mektuplar - 1 -
Hikayenin Devamý...
Ulaþamadýðým Nokta...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dostluðum Düþmüþ Gamzelerine... [Þiir]
Gülüþünü Özledim… [Þiir]
Senden Uzak Olmak Kolay Deðil [Þiir]
Ben Her Zaman Seninleyim... [Þiir]
Hayatýmsýn... [Þiir]
Nerdesin? [Þiir]
Canýmsýn Benim! [Þiir]
Devam Etmiþ Hayat [Þiir]
Bir Yürek ki Yürekler Katýnda Kral [Þiir]
Sevdaya Ýhanet Haram [Þiir]


Sihem Tachouli kimdir?

Tüm duygularýmý gerçek olarak üzerine perdeler çekmeden yansýtmasýný bildiðimi düþünüyorum zaten asýl olmasý gerekende bu deðil mi ?

Etkilendiði Yazarlar:
Hayatýn ta kendisinden...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sihem Tachouli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.