..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn her aný hakkýný ister. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BELGÝN ERYAVUZ




26 Mart 2004
Dört Duvarýmýn Sýcaklýðý  
BELGÝN ERYAVUZ
Biten günün akþamýnda koþar adým, özlemle gelinen mutlu dört duvarlardýr onlarýn ki. Böyle evler sevgi kokar, mutluluk kokar. Evin eþyalarý sýcacýk sarar sarmalar dört bir yanýnýzý.....


:AHEF:

Yapýsý,konumu,tipi ve yeri ne olursa olsun bizi içine alan; korunmasýzlýðýmýzdan kurtaran, acýmýza, üzüntülerimize, sevinçlerimize, korkularýmýza birebir eþlik eden dört duvarýmýz…Bazen yalnýzlýðýmýzý unuttuðumuz; bazen yalnýz tek baþýna kalabilmek için uðraþlar verdiðimiz yuvamýz. Sevdiklerimizle paylaþtýðýmýz hayatýmýzdaki en önemli buluþma noktamýz. Dýþarýdaki yoðun koþuþturmanýn, stresli ortamlarýn, trafik keþmekeþinin acýmasýzlýðýndan kendimizi çekip aldýðýmýz yegane sýðýnaðýmýz. Düþlerimizi, en tatlý rüyalarýmýzý görürken bize ortak olan; yaðmurdan, soðuktan, rüzgardan korunmamýzýn en güzel son duraðý.
Soðuk, buz gibi bir kýþ akþamý sýcacýk eve adým atmanýn verdiði iç huzuru ve mutluluðu ne kadar da güzeldir. Ya da cehennem sýcaðý yakýcý bir güneþli öðleden sonrasý bizi karþýlayan evimizin o serin havasýna ne demeli? Kýzgýn kumlardan serin denizlere atlamýþ gibi hissetmez miyiz kendimizi bir anlamda .
Her bir köþesinde bizden izler taþýyan, adeta duvarlarýna yaþantýmýzýn ve kokumuzun sindiði evimiz. Hiç dikkatinizi çekti mi bilmem ama; her evin kendine has bir kokusu vardýr. Bu koku içinde yaþayanlarla özdeþleþmiþ, onlarýn varlýðýndan aldýðý küçük nüanslarla o eve has , o eve özel bir hale gelmiþtir. Kendi evimizde yaþarken bunu pek hissetmezken; bir baþkasýnýn evinden içeriye adýmýmýzý attýðýmýz anda o baþkalýðýn farkýna varýrýz.
Evimiz bir anlamda kiþiliðimizin de aynasý gibidir. Öyle evler vardýr ki, her zaman temiz, derli toplu ve düzenlidir. Bunun aksine öyle evler de vardýr ki,daðýnýktýr. Bu evlerde sanki eþyalar birbirleri ile savaþmaktadýr. Herþey üst üste, karmakarýþýktýr. Eþya kapasitesinin hayli çok olduðu bu tip evlerde yaþayanlar biraz rahat, biraz vurdumduymaz kiþilerdir belki de kim bilir?
Evler yaþantýmýzýn her anýnda adeta bir hedef olmuþtur bizler için. Yýllar boyu çalýþýp, güzel bir eve sahip olmayý düþleriz hayallerimizde. Bir yerden toplu bir paraya sahip olduðumuzda,çoðunlukla emekli olduðumuzda ilk aklýmýza gelen þey daha güzel bir ev alabilmektir.
Oysaki evler sadece içinde yaþayanlarla güzelleþir ve vazgeçilmeyecek sýcacýk yerler haline gelir. Neþeli kahkahalarýn eksik olmadýðý, birbirlerini gerçekten seven ve sayan aile bireylerinin yaþadýðý evler hiç tartýþmasýz en güzel evlerdir.O evlerin sýcacýk duvarlarýnda tüm aile fertleri adeta birbirleri ile kenetlenmiþtir. Biten günün akþamýnda koþar adým, özlemle gelinen mutlu dört duvarlardýr onlarýn ki. Böyle evler sevgi kokar, mutluluk kokar. Evin eþyalarý sýcacýk sarar sarmalar dört bir yanýnýzý.
Buna karþýn nice lüks evler, nice trilyonluk villalar vardýr ki, içinde yaþayanlar birbirlerini çok az görür, çok az konuþur, çok az dokunur. Böylesi evlerin sýcacýk sevgi duvarlarý olmadýðý için özlenmez; hatta sürekli kaçýþlarýn yaþandýðý seyrek uðranan sýradan yerler haline gelir geçen zaman içinde. Duvarlarýna adeta yalnýzlýðýn ve anlaþýlmazlýðýn çivileri çakýlmýþtýr tek tek. Hüznün o gizemli buðusu camlarýna yapýþmýþ, sevgisizliðin iç burkan sýzýlarý duvarlarýna kazýnmýþtýr. Eþyalarýn görkemi huzursuzluðun sessizliðinde adeta eriyip yok olmaktadýr. Kristal avizeler akýtýlan onca göz yaþýna ortak damlalar halinde tavandan sarkarken; bohem tarzý klasik koltuklar sahipsizliðin, tükenmiþliðin acizliði ile küskün dururlar köþelerinde. Ne gariptir ki, dýþarýdan hep sahip olmayý düþlediðimiz evlerdir onlar.
Ben en çok yataðýmý ve yastýðýmý özlerim, evimden uzak kaldýðým günler boyunca.En konforlu oteller, en kaliteli yataklar bile bana kendi yataðýmýn, yastýðýmýn güzelliðini yaþatamaz nedense. Orada duyduðum güven ve sýcaklýk gibisi yoktur. Her ayrýlýþ sonrasý bedenim yataðýma, baþým da yastýðýma kavuþmanýn sevinci ile hiçbir yerlerde bulamadýðým huzuru ve güveni bulur kendince. Dört duvarýmýn sýcaklýðý içimi sararken; vazgeçilmeliðini bir kez daha derinden hissettirir her bir köþesi, hele evimin o sevgi kokusu.
Dört duvarýmýz ister milyarlýk villa, ister son derece sade, küçücük bir daire; isterse sadece barakadan oluþsun varlýðý ve sýcaklýðý vazgeçilmezdir. O sýcaklýðý tüm ömrünüz boyunca kaybetmemeniz dileði ile.
Sevgiyle kalýn…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Sýr Dolu Papuçlar
Özlemek!
Hayatýmýzdaki "Özel" Ler
Gizemli Damlacýklarýn Mucizesi
Yeni Yýl, Yeni Umutlar...
Kýsacýk Ama Çilek Tadýnda
Mutluluðu Yakalamak Kolay Deðil
Mutluyum Diyebilmenin Keyfi
Paylaþabilseydik Herþeyi...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
Engellere Çarpa Çarpa…
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.