..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > A.Latif ÝRVEN




4 Nisan 2004
Yokluðun, Bahar, Gelincik  
A.Latif ÝRVEN
Aþk da gelincik gibidir. Ayrýlýk hemen boyun büktürür. Acýyla canlý kalýr aþk. Ve insanýn görüntüsü, gelinciðin yapraklarýný dökmesi gibi solgunlaþýr, deðiþir.


:CBBE:
Bulutlarýn köþe bucak saklandýðý bir gün ve rüzgar uçurmak ister gibi esiyor; uðultusunu kulaklarda gizemli bir ezgiye dönüþtürerek.

Renkler artmýþ hafta sonunun tadýný çýkarmak için þehrin eðlence yerlerini doluþturan insanlar üzerinde. Zikreder gibi rüzgarýn etkisine kapýlýp baþlarýný sallayan çiçeklerin çeþitliliði de sarmýþ parklarý.

Bilirsin, sendeki yanlarý gördüm hep çiçeklerin renklerinde, zarafetinde, kokusunda ve dokusunda. Þu an da öyle fakat rüzgarýn etkisine kapýlmýþ olduklarýndan, önlerine de çýksam, çeviriyorlar yüzlerini. Garip.. yabancýlaþmýþlar. Ayný renk, ayný doku, ayný zarafet ve ayný koku… sensin iþte her birinin bir özünde… tenin, kokun, güzelliðin.. hepsi sen… bilmesem, tanýmamýþ olsam, garipsemem de söz konusu olmayacaktý. Ve kördüðüm gibi illet olan yüreðimde bu sancý oluþmayacaktý.

Bahar gelmiþ. Bahar seni müjdelemiþ tüm doðaya. Doða uyanmýþ ayazýn kuytulara kapattýðý dünyasýndan. Aðaçlar kökleriyle sýmsýký sarýlmýþlar ana bildikleri topraða: ki, hayat baþka türlü kavuþmaz dallarýna. Ve ben.. öyle baðlandým ki sana, topraðým görerek seni ve aðaç belleyerek kendimi, yaþamýn güzelliðini keþfettim varlýðýnla. Ne kadar sýký sarýldýysam sana, o kadar güçlendim ve özümün renklerini yansýttým. Yaprak yaprak, çiçek çiçek döküldüm üzerine. Ve bu yaþamsal güzellik hep öyle devam edecek sandým.

Hasret daðlamaya baþlayýnca anlýyor insan ayrýlýk acýsýnýn nasýl bir yara açtýðýný. Gel gör ki, yürekten baþlayan bu yara, bende her yanýmdan birden baþ gösterdi. Yoksun ve boþlukta çýrpýnýyor köklerim. Bu bahar senliðimdeki zamanlarýmýn sevincini yakalayamýyor ve kuruyorum habersizliðinde.

Gelincik öyle hassas bir çiçektir ki, dalýndan koparýldýðýnda, çok çabuk solar. Solmayý geciktirmek için dalý yakýlýr. Gariptir, o zarafeti ateþle, yani acýyla canlý tutarsýn. Buna raðmen, fazla uzun sürmez canlýlýðý. Yapraklarý birer birer dökülmeye baþlar. Aþk da gelincik gibidir. Ayrýlýk hemen boyun büktürür. Acýyla canlý kalýr aþk. Ve insanýn görüntüsü, gelinciðin yapraklarýný dökmesi gibi solgunlaþýr, deðiþir. Ýkisi arasýndaki fark; gelincik yaþamýný sürdüremezken, aþk, acýsýyla yýllar yýlý yüreðinde kalýr insanýn.

Yine de, hasretini ve hasretinin yarattýðý acýyý tatmamýþ olsaydým, varlýðýnýn mükemmelliðini de keþfedemeyecektim hiçbir zaman. Yüreðimdeki sancýda da sen olduðundan ve yokluðunun acýsýnda da olmaný istemelerim yattýðýndan, ve buna da aþk dendiðinden, býraktýðýn bu izleri de seviyorum, gelincik gibi yakýlmamý da: týpký yüreðini sevdiðim gibi…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yeþil ve Mavi
Sevgiliden Yansýyan Renkler
Çabuk Gel
Kývranýþ
Gel Bana... Benim... Bana... Bende... Sadece Benle...
Gece Sancýlarý 1
ve Yoksun
Ordasýn
Gece Sancýlarý 3
Sevgiliye Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaðmur
Zaman
Yarýmýnýzý Buldunuz mu?
Beklerken
Özlem
Ýlahi Anlar
Kül Tablasý
Kadýný Anlamak Mucizesi
Kadýnýn Þiarý
Hepimiz Korkaðýz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sürgün [Þiir]
Tut Ellerimi [Þiir]
Yüreðini Gaspa Çýktým [Þiir]
Gecenin Türküsü [Þiir]
Sesin [Þiir]
Kim Demiþ? [Þiir]
Bir Mektubun Portresi [Þiir]
O'na [Þiir]
Zamansýz [Þiir]
Su Gibi [Þiir]


A.Latif ÝRVEN kimdir?

bugün yazýyorsam Edebiyat öðretmenim Sevgili Aziz Güleç sayesindedir.

Etkilendiði Yazarlar:
birçok yazar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © A.Latif ÝRVEN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.