..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaþamýn öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediði biçimi verir. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Mudarkeþ KANIK




9 Nisan 2004
Düþünmemek Lazým  
Mudarkeþ KANIK
Ölü olduk! Yapmak lazým olduk! Çünkü artýk hatun kýsmýna iyice uyuz olduk!


:BGHE:
Düþünmemek lazým!
     
Karpuz kabuðu denize düþtü, kýzlar plajlara üþüþtü mantýðýyla yaþayýp, çadýrý en müsait yere kurmak lazým. Söðüt gölgesi lazým, ayný zamanda bir tane de selvi boylu-al yazmalý lazým. Dilber dudaðýný, dilber elinden yiyip, kazanýn dibini seyre dalmak lazým. Ýç karartmadan yaþayýp, güneþi küstürmemek lazým. Karanlýktan korkmadan, aydýnlýðý beklemek lazým. Her görünen ýþýðý yol gösterici sanmamak, güneþin parlaklýðýný yýldýzlarda aramamak lazým. Uzaklarý yakýn sanmamak, gurbeti memleket yapmamak lazým. Sýrýtmak lazým.
     Ota boka gülmemek lazým. Komikse gülmek, deðilse de illa aðlamamak lazým.
     Milletin sümüklü mendilini temizlenir umuduyla kalbimizin üstünde kurutmaya çalýþmamak lazým.
     Kendi kendimize gelin güvey olmamak, söz yoksa harekete kýymet vermemek lazým. Her sözün de yürekten geldiðine inanmamak lazým.
     Maco olmamak ama kibarlýðý da hakedene vermek lazým. Anlayýþlý ve mert adama itimat etmek, sözünün eri olmayanýn yanýnda kazýk yiyene kadar durmayý göze almamak lazým. Can çýkar huy çýkmaz lafýný küçümsememek lazým.
     Bugün sana yarýn da bana diyip, dosta kazýk atanýn yanýnda barýnmamak lazým.
     Bunlarý kaydetmek ve bir daha düþünmek gerektiðinde açýp okumak, tekrar tekrar ayný konulara kafa yormamak lazým.
     Biraz ders almak lazým.
     Bunlardan sonra iki çift sözde benim söylemem lazým. Saat 12 olmuþ artýk Ýnciraltý’na gidip birer bira içmek, sonra da eve gidip yatmak lazým.

      08.04.2004 00.15

Son paragraftaki parlak fikir uykulu gözlerimi bir anda açtý ve atladýk gittik Ýnciraltý denen Ýzmir'in bizim için alkol almaya en uygun mekanýna. Çektik arabayý Bakü Balikçý Barýnaðýna (bilen bilir bu barýnak denen yeri. Sessiz sakin bir yol düþün. Kýsa bir yol ve denize doðru uzanan. Ýlerlerken o yolda, tekneler olur saðýnda ve solunda. Kýyýya çekilmiþ ve bir dahaki sabaha kadar yalnýzlýklarýna terkedilmiþ tekneler) biraz açtýk Nil FM'in sesini ve dinledik hiç konuþmadan birbirimizi. Ayný dertten defalarca muzdarip olmuþ ve bu gidiþe bir dur demezlerse mutluluðun yanlarýna uðramayacaðýnýn açýk seçik meydanda olduðu herkesce bilinen iki adam ne yapar ki! Ýçki içer, içtikçe güler, güldükçe içer... Çok komikti herþey ve bir o kadar hayata dair. Sadece güldük, güldük ve güldük yaþadýklarýmýza son yýllarda. Aynýlýklar dikkatimizi çekti, baþladýk örtüþtürmeye kullanýlmýþ kelimeleri birbirine. Kelimeler oturmadý birbirlerinin kalýplarýna, cümlelere baktýk yine olmadý. Fakat sonuçlar! Þakýrt diye bir ses geldi, ben dertdaþým kapýyý açtý dýþarý çýkýyor sandým, meðersem sonuçlardan gelmiþ ses.
Hep ayný. Kiþiler farklý, mekanlar farklý, isimler farklý, söylenenler farklý, sözler farklý ama sonuç hep ayný. Geberiyo olsan da ayný, kaçmaya çalýþýyo olsan da ayný. Zaten neden deðiþsin ki, amaç ayný. Tatmin olmak. Hayvansal bir iç güdüyle yaþarsa insanoðlu, hayvansal sonuçlar bekler yaptýðý iþin sonunda. Kalp kýrmamaya çalýþmak yada karþýsýndakini salak yerine koymadan dürüstçe konuþmak diye birþey yok ki hayvanlarda. Onlar tatmin olurlar ve mutludurlar ama kendi cinsleriyle yaþamaya da mahkumdurlar.
Hayvanlarý sevelim. Onlarý çiçekle deðil, yemle besleyelim. Çiçekleri insanlara verelim. Bir insanla bir hayvaný da asla kýyaslamak gibi bir gaflete kapýlmayalým. Hayvanlarý da aþaðýlýk varlýklar olarak görmekten kaçýnalým. Onlar öyle mutlu, buna saygý duyalým. Unutmayalým, belki biz de baþkalarý için hayvanýzdýr.

09 04 2004 00:50 MsK



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Kadýn
Gülen Adam
Nerden Nereye
Kukla
Aðladýkça
Boyacý Sandýðýn
Kahve Tadýnda
Kelle Avcýlarý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Duvara Mektup
Vakitsiz Duygular
Boþ Sandalye
Sonbaharda Ýlk Bahar
Yakýn Gençlik

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saçlarýmý Okþa [Þiir]
Bunlarýn Balatalarý Yanmýþ [Deneme]


Mudarkeþ KANIK kimdir?

Aþkýn olmadýðý yerde; su olsa, hava olsa kaç yazar. Boþ bir kalple ne kadar yaþýyor sayýlýr ki insan?. . Hayatta kalmak deðil, yaþamaktýr zor olan ve insaný en çok korkutandýr hayattan deðil, yaþamdan "kopartýlmak". . .

Etkilendiði Yazarlar:
....


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mudarkeþ KANIK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.