..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþk eski bir masaldýr ama her zaman yepyenidir. -Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Özcan Nevres




14 Nisan 2004
Gündem Kýzýþýrken  
Özcan Nevres
Genel Kurmay Baþkaný günlerdir merak edilen basýn açýklamasýný yaptý. Kýbrýs konusunda farklý görüþleri olanlar için Sayýn Hilmi Özkök bilinenlerin ötesinde fazla bir þey söylemedi. Fazla bir þey söylememesine


:ACDB:
Gündem Kýzýþýrken
Genel Kurmay Baþkaný günlerdir merak edilen basýn açýklamasýný yaptý. Kýbrýs konusunda farklý görüþleri olanlar için Sayýn Hilmi Özkök bilinenlerin ötesinde fazla bir þey söylemedi. Fazla bir þey söylememesine raðmen Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinden alýntýlar yaparak aba altýndan sopa gösterdi. Ordu bu ulusun ordusudur. Anayasanýn orduya verdiði görevler vardýr. Gerektiðinde ordu gerekeni yapacaktýr diyerek bazý sakýncalarý anlaþýlýr bir dille anlattý. Üzerinde en fazla durulacak olaný ise Amerika ile konuþulanlar bizim istediðimiz doðrultuda deðildi diyerek ordumuzun tavrýný açýkça ortaya koymasýydý. Internet’te ve basýnda orduyu ve þahsýný yýpratmak için yazýlanlarý da kýnadý. Kendisine Cumhurbaþkanlýðý teklif edildiðini bu nedenle suskun kaldýðýný söyleyenlere karþý da “ben hedeflediðim son noktaya varmýþ bulunuyorum. Genel Kurmay Baþkanlýðým sona erdiðinde köþeye çekileceðim” diyerek son noktayý koydu.
Internet’te Sayýn Rauf Denktaþ’a çirkin sataþmalar var. Onun AB yolunda engel olduðuna inanan vatan sevgisinden yoksun kiþilerin olmasý çok düþündürücü. Rum vahþetini yaþamýþ olan bir insanýn AB nin sözlü garantisine inanmasý mümkün mü? O ilerlemiþ yaþýna raðmen temsil ettiði toplumun haklarýný sonuna kadar koruma azminde olan yüce ve saygýn bir insandýr. Ne yazýk ki boyalý basýnýn neredeyse tüm köþe yazarlarý aðýz birliði yapmýþçasýna var güçleriyle AB uðruna KOFi Annan’ýn sunduðu anlaþmanýn imzalanmasýný istiyorlar. AB birliðine alýnmamýza Sayýn Rauf Denktaþ hiçbir þekilde engel deðildir. Engel olanlar ise AB ülkeleridir. Çoðu açýkça Türkleri ülkemizde görmek istemiyoruz diyorlar. Hele bir mayýsta Güney Kýbrýs AB ye alýndýktan sonra Türkiye’nin AB ye katýlmasý hiçbir þekilde mümkün olamaz. Zira AB ye alýnmak için üye ülkelerin oy birliði ile karar almalarý ön þarttýr. Bu durumda Türkiye Yunan ve Kýbrýs hükümetlerinin vetolarýndan kurtulamaz.
Sayýn Denktaþ’ý köþeye sýkýþtýrarak elde edileceði sanýlan baþarý Kýbrýs’ýn ve dolayýsýyla ülkemizin baþýna ne iþler açacaðýný zaman gösterecektir. Zira Yunanistan’ýn Megalo Ýdeasý Yunanlýlar için hiç sönmeyen meþale olmuþtur. Savaþta savaþý kaybeden taraf kazanana kan bedeli ödemek zorundadýr. Oysa Yunanistan kaybettiði savaþlarda bile almasýný çok iyi becermiþtir. Önce Girit’i almayý baþardý. Ýkinci Dünya savaþý sonrasý On Ýki Adalarý. Daha sonra kara sularýný altý mile çýkarmayý baþararak Ege’yi bir Yunan gölü haline getirmenin ilk adýmýný attý. Kara sularýný on iki mile çýkarmak için de fýrsat kolluyor. Lozan antlaþmasýnda statüsü belirlenmemiþ adacýklarýn burnumuzun dibinde olmasýna aldýrmadan Kardak krizini çýkardý. Þimdilerde ise Kýbrýs’ýn tamamýný ele geçirme sevdasýnda. Ne yazýk ki bu sevdasýnýn gerçekleþmesine yardýmcý olanlar var.
Neden tüm dünyaya Kýbrýs gerçeðini anlatmakta bu denli beceriksiziz. Dünyada nüfusu iki yüz binin altýnda onca devlet varken nüfusu iki yüz bini aþan Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyetini dünya tanýmamakta neden bu denli ýsrarlý. Dünyayý saran Yunan hayranlýðý ve sempatisi mi?
Yeni bir devletin kurulabilmesi için üç ana faktör aranýyor. Dil, din ve ýrk. Bu faktörlerin üçü de Kýbrýs Türk’lerinde var. Otuz seneden beri yerlerinden oynamýþ olan taþlarýn neredeyse tümü yerlerine oturmuþ. Annan planý sayesinde bu taþlar tekrar yerinden oynayacak ve belki de eskisinden çok daha kanlý olaylara neden olacak.
Baþbakan Talat Rum’larýn ayaðýna gideceðine Cumhurbaþkaný sayýn Rauf Denktaþ ile birlikte tüm dünya ülkelerinin baþkentlerine gidip devlet yetkililerine Rum vahþetinin belgelerini önlerine sererek bizi tanýyýn kampanyasý baþlatsa daha iyi olmaz mý? Vatan uðruna böyle bir fedakarlýk tarafsýz ülkelerce olumlu karþýlanmaz mý?
Vatan topraklarýnýn Rum parasýyla parça parça elden çýkmasý hangi Türk’ün içini sýzlatmaz? Bu gün kan gövdeyi götüren Filistin’de öyle olmamýþ mýydý? Ýsrail devleti zengin Yahudilerin Arap’lardan satýn aldýklarý topraklar üzerinde kurulmadý mý? Ýþ iþten geçtikten sonra dövünmek, aðlamak neye yarar?
Özcan Nevres
ozcan@nevres.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baykuþ ve Serçeler
ADD nin Uyarýlarý
Bozuk Orman Arazisi Arýyorum
Bir Ýstek Üzerine
Uyan Ey Türkiye Uyan
Televizyonda Ýçine Eder Haným
Küçükçekmece Gölü
Yeni Yýla Bakarken
Dürüst Olabilmek
Ýþkence Suç Mu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilim Nereye Gidiyor?
Siyasetin Ýçinden
Pazar Günkü Gezimiz
Çok Sevmiþtim Bu Kenti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.