..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paranýz varsa toprak alýn. Artýk üretmiyorlar. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Gülfem Elif Hanhan




1 Haziran 2004
Medth Efsanesi 5 - Savaþýn Eþiðinde  
Gülfem Elif Hanhan
Þimdi durumu biraz daha kavrayabiliyor musun? - Sanýrým evet Erth Usta. Peki benim payýma düþen görev nedir? - Tabi ki Kral olarak ordunu yönetmen.


:BGFE:
Þiþah Elindad’ýn uyandýðýný hissedebiliyordu. Kudret Maðarasý’nýn içinde dönüp duruyordu. Diðer Rhuanda büyücüleri ona bu kadar sinirliyken yaklaþmamak gerektiðini biliyorlardý.

- Nasýl olabilir bu? Nereden çýktý þimdi bu kadýn?

Durum iyice karýþmýþtý þimdi. Elindad neden þimdi, þu anda ortaya çýkmýþtý? Þiþah aniden anladý. Mutlaka Seelkhan’la Elindad arasýnda bir baðlantý vardý. Hemen diðer büyücülere bu konuyu araþtýrma emri verdi.

- Sonunda Elindad, yarým kalan karþýlaþmamýzý sonuçlandýrabileceðiz…


Beyaz Kale’de ise o sýrada tam bir bayram havasý vardý. Herkes Elindad’ýn aralarýna dönüþünü kutluyordu. Rhuandalarýn en önemli ayininin bozulmasý ve üstelik bunun baþ sorumlularýnýn Beyaz Kale’ye sýðýnmasý savaþý kaçýnýlmaz hale getirmiþti. Ama Elindad dönmüþtü ve kimse bu savaþtan korkmuyordu.

Elindad büyük toplantý odasýnda Blanc’Erth, Blanc’Irthar ve sevgili oðlu Seelkhan’la görüþüyordu. Seelkhan son birkaç günde az daha kurban ediliyor olmasýna raðmen ve Medth Kralý olduðunu ve annesinin –yani yaþayan en güçlü Blanca büyücüsünün- yaþadýðýný öðrenmiþ bir genç için çok saðlam görünüyordu. Ama kendisini küçük bir çocuk gibi annesinin elini tutmaktan alýkoyamýyordu. Elindad’ýn da pek þikayet eder bir hali yoktu. Her anýný farkýnda olarak geçirdiði bu 26 yýlda oðlunu çok merak etmiþ ve özlemiþti.

- Savaþ kaçýnýlmaz oldu Elindad, belki böylesi daha iyi olacak, mesele kökten çözümlenecek, diye fikrini beyan etti Blanc’Erth.
- Hepimiz bu savaþýn er ya da geç gerçekleþeceðini biliyorduk Erth Usta, bunu Beyaz Tanrýlar da bekliyordu. Bu yüzden hazýrlanmam için sizden ayrýlmam gerekti. Vücudum burada uykudaydý ama ruhum Tanrýlarla görüþüyordu.
- 26 sene boyunca mý? Seelkhan kendini tutamamýþtý.
- Oðlum, Tanrýlarýn mekanýnda zamanýn önemi yoktur. Benim orada geçirdiðim zaman bana göre hem 1 gün bile deðildir, hem asýrlara bedeldir.
Bu yüzden görüntü olarak hiç yaþlanmadým ama üzerimde binlerce yýllýk bilgelik var.
Seelkhan aniden annesinin daha çok ablasý gibi durduðunu fark etti.
Elindad anlatmaya devam etti :
- Þiþah’ýn karþýsýna çýkabilmek için bu deneyimi kazanmam gerekiyordu. Onun cehennemde geçirdiði sonsuzluk kadar uzun bir süre. Dünya üzerindeki tüm Rhuanda büyücüleri onun kadar bilgili deðildir. Karþýsýna ona denk birini çýkarmak için Tanrýlar beni eðittiler.
- Yani Blancalar’ýn Rhuandalar’ý yenmesi Tanrýlar tarafýndan yazýldý öyle mi?
- Hayýr Seelkhan, Tanrýlar bunu belirleyemezdi. Çünkü kara tanrýnýn da iradesi var. Ana Dünya iki tarafýn iradesi altýnda ezilmekte. Bizim görevimiz kara iradenin kýrýlmasýný saðlamak. Bunu da Þiþah’ý ve kara büyücüleri ortadan kaldýrarak yapacaðýz. Zayýflayan iradesiyle kara tanrýya hükmetmek Kutsal Beyazlara kalacak.
- Yani biz yenilebiliriz de?
Bu bir sonucu açýklamaktan ziyade soru gibiydi. Seelkhan bu savaþta Tanrýlarýn arkalarýnda olacaðýný düþünüyordu, o zaman nasýl yenilebileceklerini anlamýyordu.
- Yavrum, Tanrýlar Ana Dünya’ya direk olarak müdahale edemezler. Bu dünyamýzýn kaldýramayacaðý bir güç olurdu.
Bu noktada Erth Usta sözü aldý :
- Bak Seelkhan, yaþadýðýmýz dünya 12 beyaz tanrýnýn eliyle oluþturuldu. Bu diyarlarý kendi iradelerine uygun olarak yönetmesi için de Medth soyunu dünyaya indirdiler. Kara tanrý ise beyaz tanrýlarýn kardeþidir. Ancak doðasýnda kötülük olduðu için Ana Dünya’nýn doðuþuna katýlmadý. Ýradesini sonradan dünyaya yerleþtirdi. Bunu da Medth soyunu zayýflatarak yapabildi, yeryüzündeki Medthler çeþitli suikastlara kurban gittiler. Bu karýþýklýkta kara büyü dünyaya yerleþebildi. Þimdi biz büyücüler dünyanýn bu iki irade altýnda zorlandýðýný hissedebiliyoruz. Eðer iki taraftan biri gitmezse eninde sonunda dünya yokolacak. Þu anda Tanrýlarýn herhangi bir müdahalesi bu durumu hýzlandýrýp dünyayý parçalamaktan baþka bir iþe yaramaz. Bununla ilgili yazýlmýþ bir kehanet de yok, çünkü kara büyü beyazlarýn kurulu düzenine dahil deðil. Sonuç olarak bu savaþýn en kýsa zamanda sonlanmasý lazým, iki taraf da bunun bilincinde. Þimdi durumu biraz daha kavrayabiliyor musun?
- Sanýrým evet Erth Usta. Peki benim payýma düþen görev nedir?
- Tabi ki Kral olarak ordunu yönetmen.

Elindad’ýn toplantýsý devam ederken, Blancalar Beyaz Tanrýlar’a baðlý bütün yörelere haber salýyorlardý. Her bölgede ordular toparlanmaya baþlýyordu. Elbette Rhuandalar’a da baðlý yöreler vardý ve onlar da boþ durmuyordu. Þiþah’ýn emriyle hepsi hazýrlýklara baþlamýþtý.

Diðer taraftan Þiþah Seelkhan’ýn Elindad’ýn oðlu olduðunu öðrenmiþti ve þimdi ayinin baþarýsýz olmasý onu daha da sinirlendiriyordu. Ordularýn baþýna bizzat geçmeden önce efendisiyle görüþmeye gitti.

Artýk savaþ kapýdaydý….



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Ejderha 2- 21. Yüzyýla Yolculuk
Medth Efsanesi 3- Beyaz Kale
Medth Efsanesi 4- Rhuanda Kabilesi
Son Ejderha 1- Aþk ve Ölüm
Medth Efsanesi 1- Flanemeth'in Doðumu
Son Ejderha 4 - Kaderleri Baðlananlar
Son Ejderha 3- Blanca Kabilesi
Medth Efsanesi 2- Flanemeth ve Seelkhan


Gülfem Elif Hanhan kimdir?

Kendimi bildim bileli bir sokak þairiydim Ýstiklal’in her bir taþýnda ucunu kýrdým kalemlerimin Þairliðimi olmasa da serseriliðimi ispat etti geçmiþim Küçüktüm, kalbim boðazýný sýkanýn ne olduðunun daha farkýnda deðildi Üstüme bir aðlamak çökmüþ bir daha gitmemiþti Dünya bu yüzyýlda böyle bir sevmek görmemiþti Büyüdükçe, öðrendikçe daha çok yarým kaldým Ve, artýk anladým Olmayan bir þey peþinde koþan bir þaþkýným. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nicolas Poussin (ressam), Cemal Süreya, Özdemir Asaf, Anne Mccaffrey, David Eddings


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gülfem Elif Hanhan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.