..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Kâmuran Esen




18 Haziran 2004
31 Yýl Önce Bugün / Ýtiraf  
Kâmuran Esen
Biz bir ýrmaðýz


:BJAD:


Otuzbir yýl önce bugün, hayatýmýn en önemli kararýna imza attým.Onsekiz yaþýmý henüz doldurmamýþtým bile. Utangaç, ürkek, korkak bir þekilde ve adýna “sevgi” deyip diyemeyeceðime karar veremediðim duygular arasýnda, bir erkeðin hayatýna karýþtým.

Coþkun akan iki dereyiz biz. Sularýmýzý ayný yatakta akýttýk yýllarca. Bazen, yaðan yaðmurlarla çoðaldý sularýmýz, debimiz yükseldi. Bazen de kurak geçen mevsimler nedeniyle eksildik, sularýmýzýn bir kýsmýný kurak topraklarda býraktýk.

Zaman zaman bazý engeller çýktý önümüze.Güç alýp birbirimizden, aþmaya çalýþtýk engelleri. Kimi zaman da iniþlere düþtü yolumuz. Hýzlandýk, köpürdük, türküler söyleyerek coþtuk yataðýmýzda.Ta ki düz bir ovaya yolumuz düþene dek.

Devam ediyoruz akmaya; kâh düz ovada durulmaya, kâh iniþlerde coþmaya. Zaman zaman yorgunluk hissetsek de ve yine zaman zaman sularýmýzý yabancý maddeler kirletse de.

Tek korkum, iki derenin birleþmesiyle oluþan bu mütevazi ýrmaðýn bir gün, bir kolunun kurumasý. Geride kalanýn tek baþýna akacak olmasý. Önüne çýkacak engelleri aþmada zorlanacak olmasý.

Önce ben kurusam, eksilen ýrmaðým beni arayacak. Akmakta zorlanacak. Belki yataðýna baþka bir dere karýþacak.......Önce o kurusa, ben eksileceðim. Ne kadar süreceðini bilmediðim yolculuðuma onsuz nasýl devam edeceðim? Kirlerimi bir baþýma nasýl temizleyeceðim? ....Biliyorum ki biz, ayrý yataklarda akamayýz.Tek baþýmýza, önümüze çýkan engelleri aþamayýz.

Birlikte aktýðýmýz ve otuz bir yýl süren yolculuðumuz ne güzeldi! Her gece birlikte daldýk uyukuya, her sabah birlikte “merhaba” dedik hayata.

Ah keþke, iki dere ayný anda kurusa. Kaçýnýlmaz sonu, ayný anda yaþasa. O suyu bol ýrmak, bir kolunun kurumasýyla eksilmese. Geride kalan, gideni özlemese.

Biz bir ýrmaðýz.....O ýrmaðýn bir koluyum ben. Yataðýma karýþan derenin varlýðýyla mutluyum ben......Onsuz akamam, çalkalanamam, sularýmý uzak ovalara taþýyamam ben.


- Otuz bir yýldýr devam eden mutlu bir evliliðin anýsýna.-

17 / Haziran / 2004



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: bitmez..
Gönderen: aynur özbek uluç / Ýstanbul/Türkiye
5 Aralýk 2004
Okurken yüreðim kabardý , çalkalandý, sarmalandý, ýsýndý , üþüdü ayný anda..yine ayný þeyi söyleyeceðim baþka bir þekilde;biter mi bir sevda; bütün aþýklar ölmeden.. yüreðinizden öpüyorum sizi. sara sarmalaya.. sevgimle..

:: :(((
Gönderen: Ýlke Ersoy / Ýstanbul/Türkiye
21 Eylül 2004
Okurken gözyaþlarýmý tutamadým, halen de akýp gidiyorlar.Keþke gidenleri geri getirebilsek...Keþke o "en sevgililer" ile beraber göçüp gidebilsek; bizden erken gittiklerinde acýlarý ile baþbaþa kalmamak için.Allah sabýr versin ablacýðým, acýný yürekten paylaþýyorum... Sözcükler boðazýma düðümleniyor, çok zor kelimelerle anlatmak; dualarým seninle.

:: :(:::::
Gönderen: Ali BÝLGÝLÝ / Gaziantep/Türkiye
14 Eylül 2004
Eðer imkaným olsaydý buraya gözyaþlarýmýn resmini koyardým fakat acýnýzý hafifletmek için elimden nasýl birþey gelmiyorsa gözyaþlarýmý buraya koymak içinde elimden birþey gelmiyor..................................... Allah sabýr versin öðretmenim.

:: Nice senelere öðretmenim
Gönderen: Guvercin / Ankara/Türkiye
28 Haziran 2004
Tek bedene iki yürek girince, yýllar o bedene sevgi diye iþlenince ilmek ilmek, her gün böyle saygýyla eðiliyor o bedene demek ki. Kaleminize, yüreðinize saðlýk. Nice mutlu saðlýklý senelere. sevgi ve saygýlarýmla..

:: tebrikler
Gönderen: ilknur / Ýstanbul/Türkiye
25 Haziran 2004
Kamuran ablacigim nice 31 yillara insallah.

:: nice 31 yýllara akýn beraberce
Gönderen: ayse candan / Ýstanbul/Türkiye
21 Haziran 2004
Duygularýnýz o kadar içten ve güzel ki ,rabbim bu ýrmaklarý yýllarca birbirinden ayýrmasýn inþallah ,okurken burnumun diregi sýzladý inanýn ,nice mutlu 31 yýllara sevgiler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.