..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sorularla dolu bir kitap... hiçbir zaman eksiksiz olamaz. -Robert Hamilton
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > BuZ_LaLe




13 Temmuz 2004
Sessizlik Defterinden Notlar II  
BuZ_LaLe
Emanet maskeleri altýnda binlerce sahte yüz gördüm...


:BEGE:
    Arasýra etrafýmdaki insanlarýn gözünden görmeye çalýþýyorum kendimi. Her defasýnda farklý bir yüzle karþýlaþýyorum. Halbuki hep ayný yere bakýyorum. Acaba her insan farklý gözlerle baktýðý için mi, iç güdüsel olarak, her insana farklý maskeler taktýðýmýz için mi böyle oluyor?...
    Kocaman bir sahenede olduðumu farkettiðim zaman üzülüyorum. Tiyatro çalýþtýrýcým "insanlar bu sahneye çýktýklarýnda ne yapacaklarýný þaþýrýrlar; ellerini kollarýný nereye koyacaklarýný bilemezler." demiþ, þaþkýn bir insanýn sahnede nasýl saçmaladýðýný göstermiþti. Gülmekten karnýmýz aðrýmýþtý. Aslýnda haklýydý. Ýþte durduðum yerin bir sahne olduðunu farkettiðimden beri insanlarýn yüzlerinde emanet duran maskelerin onlarýn neden gülünç duruma düþürdüðünü, neden paniklediklerini, korktuklarýný,gizlenmeye çalýþtýklarýný anladým. Çünkü burasý bir tiyatro sahnesiydi ve onlar daha önce hiç okumadýklarý bir rolü oynamalarý için bu sahneye atýlmýþlardý. Bu sahneyi farkettiðimden beri "doðaçlama" yapýyorum. Ýçimden ne geçiyorsa... Olduðu gibi... Süssüz... Zaten ben doðal olunca oynadýðýmýz komedi kopmuyor, çünkü samimi bir yüzle karþýlaþmak rol arkadaþlarýmý daha bir panikletiyor. Yani rolümün dýþýna çýkmýþ olmam bu sonsuz oyunu engellemiyor. Ýþte böyle olduðu için bir daha rolümü yapmamaya karar verdim. Bu oyunu sahneden inip izleyebilecek kadar erdemli insanlar varsa, ki ben var olduklarýný biliyorum, kaliteli bir komedi izliyor olmalýlar. Bense þimdilik sadece farkýnda olmanýn keyfini yaþýyorum. Eminim bir gün aþaðýya inmeme izin verilecektir. O zamana kadar doðaçlamaya devam.
    Tiyatro oyunumuzu oynayana kadar en büyük merakým sahneden izleyicileri görüp göremeyeceðimdi. Tepkilerini merak edeceðimi bildiðim için görmek istiyordum ama bir yandan da görmek istemiyordum. Çünkü bir zamanlar þu bir dizide "Kopil" i oynayan oyuncuyu çok seviyordum. Oturduðum civarda bir kere karþýlaþmýþtýk da aðzýmý açýp "merhaba" diyememiþtim. Neyse, tesadüfen gittiðimiz bir tiyatroda karþýma oyuncu olarak çýktý. Dev bir kadroydu. Yanlýþ hatýrlamýyorsam "Sarýpýnar 1914" . Tüm oyun boyunca yalnýzca onu izlemiþtim. Ama iþin kötüsü rolü figüranlýktý. Durduðu yerden tüm oyun boyunca seyircilere bakmýþtý. Ýþte oyun boyunca onu izlediðim için ve kendimi gözgöze geldiðimizde "nasýl olsa görmüyordur." diye avuttuðum için spot lambalarýnýn izleyicileri görmeme izin vermemelerini istiyordum. Daha ilk sahneyi oynarken farkettim seyircilerin hepsini görebildiðimi... Neyse, alnýmýzýn akýyla da çýkmýþtýk hani...*
    Odamdaki spot lambam (gece lambasý) gözüme gözüme gönderiyor inatla tüm ýþýnlarýný... Onunla daha fazla mücadele etmemeye karar verdim. Zaten uykum da geldi... Günün neresini yaþýyorsanýz, bundan sonraki saatler hepimiz için güzel geçsin...

* "Kopil" e gelince... Hala seviyorum ama artýk biliyorum ki, beni hatýrlamaz bile.:)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sessizlik Defterinden Notlar - III
Sessizlik Defterinden Notlar - I
Sessizlik Defterinden Notlar IV

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sabun Köpüðünde Yaþayanlara...
"Yazý"lý Kanunlar
Sürpriz
Uykusuz Ruhlar Ay'a Döner
Kendime Bile Yetmeyen Zamanlardan Kalanlar...
Çocuk Gözlerdeki Kocaman Dünya
Kelimeleri Görmek
Bir Türk'ün Öz_elestirisi
Tek Gözü Kapalý Canavar!
Ýnsan Mutasyonunda Son Nokta!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kediler ve Suyun Hikayesi [Öykü]
Buz_kale ve Müzik [Öykü]
S (B) Ana Yazýlmýþlar Sokaðý... [Öykü]
Puzzle - U [Öykü]
Puzzle - P [Öykü]
Kan Lekesi [Öykü]
Kelebek ve Derin Bakisli [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [2] [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [1] [Öykü]
Güneþli Bir Günün Ardýndan [Öykü]


BuZ_LaLe kimdir?

" Yazar aðzýný kapamalýdýr ki,yazýsý kendisininkini açsýn. " F. Nietzsche Sustukça susasým geldi hayata. . Artýk daha az konuþuyorum. . Susmalar daha tanýdýk geliyor artýk galiba. .

Etkilendiði Yazarlar:
Zaman ilerledikçe beni etkileyenler deðiþecek. Bu yüzden hayranlýk duyduðum insanlarý yazarak sýnýr koymak istemem.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BuZ_LaLe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.