..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýçine koyabileceðin bir karanlýðýn olmadan, bir ýþýðýn olamaz. -Arlo Guthrie
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Sevgi ÖRENGÜL




19 Temmuz 2004
Sevgiliye Mektup...  
Sevgi ÖRENGÜL
....Bu sabahta seni bir önceki sabahtan daha çok sevdiðimi düþünerek uyandým. Seni bekliyorum..Gel artýk!!


:BBJC:
Bu gün her günden fazla, her günden daha bir çok, daha bir yoðun aklýmdasýn. Sadece düþünmek yetmedi bu gün seni. Daha fazlasýný yapmalýyým dedim kendi kendime. Daha fazlasýný senin için. Sen yokken daha fazlasý ne olabilir, bunun cevabýný ben bulamadým bir tanem. Sen söyle daha fazlasý ne yapabilirim bu içime yerleþen özlemi, bedenime artýk sýðmayan özlemini birazda olsa dindirebilmek adýna. Benim bulduðum tek cevap bu oldu bu gün. Onu da þu anda yapýyorum. Sana yazýyorum.
     Garip bir hüzün var sanki bu gün havada. Nasýl kapalý, nasýl puslu bilemezsin. Kaç Gündür yaðmur yaðýyor. Böyle zamanlarda da insanýn caný hiçbir þey yapmak istemiyor. Ýþe gelmek, kalkmak, gündelik iþleri yapmak…hiçbir þey ama hiçbir þey. Böyle zamanlarda istediðim tek þey tembel tembel evimde oturmak ve SANA YAZMAK. Yine gelecek olan senli zamanlarý düþünmek, yani kýsacasý SEN SEN SEN…
     Neyi anladým aþk tanem biliyor musun sen gittikten sonra. Eðer insan birini gerçekten seviyorsa, eðer insan birini gerçekten özlüyorsa ve onu görmek, sesini duymak istiyorsa…ne bileyim. Þimdi bunu nasýl tarif edeceðimi bulamadým. Yada þöyle anlatayým. Bazen dýþarý çýktýðýmda, yada iþ için bir yere gittiðimde yani bazen çok kiþilik kalabalýk ortamlara girdiðimde, garip bir þekilde o kalabalýðýn içinde sesini duyuyorum. Ve sanki burada olmadýðýný bilmezmiþim gibi dönüp arkama, bakýp etrafýma seni arýyorum. Bazen de yolda yürürken, dolmuþa bindiðimde burnuma senin kokun doluyor. Sanki yaný baþýmda oturuyormuþsun gibi geliyor. Bu beni kýzdýrýyor. Hiçbir ses seninki gibi olmamalý, hiçbir koku seninkine benzememeli…Çocukça bir davranýþla o sesin ve kokunun sahibini bulup “ ver onu” demek istiyorum.
     Hani hep söylenir ya bir tanem mesafeler insaný uzaklaþtýrýrmýþ diye. Ben bu gün þunu anladým ki bunu her kim söylediyse sevdiðini uzaða göndermiþliði, ondan ayrý kalmýþlýðý, sesine, yüzüne, gözüne, þefkatine, sevgisine hasret kalmýþlýðý hiç ama hiç yaþamamýþ biri olmalý. Ben bu gün ve her gün binlerce defa anlýyorum ki mesafeler seni içimde, yüreðimde bin kat daha fazla büyüttü, çoðalttý, öyle büyüdün ki yüreðimde, bu beden sanki artýk bana ait deðil gibi. Kocaman, kocamansýn içimde bunu sana yýllarca anlatmaya çalýþsam da asla tarifini yapamayacaðým kadar kocamanlýk, o kadar kapladýn ruhumu yüreðimi.
     Bu þehir, bu sokaklar, bu caddeler, hatta ve hatta bu soluduðum þehrin havasý hiç bu kadar anlamsýz, bu kadar boþ gelmemiþti bana. Burayý güzelleþtiren, burayý ve her yeri anlamlý kýlan bu sokaklarda birlikte yürüyüp gülmemiz, bu caddelerde konuþarak paylaþým yapmamýz ve bu þehrin havasýný, týpký tek bir simidi paylaþmak gibi bölüþerek solumamýzmýþ. Þimdi sen yoksun ya, yürümenin,gezmenin, hatta bu þehirde solumanýn bile bir anlamý yok sanki.
     Buralarda senin olmayýþýn ve yaþadýðým bu duygu tufaný haricinde her þey ayný ve sýradan. Sabah kalk, iþe gel, günlük rutin iþleri hallet. Biliyorsun iþte tüm gün koþturma. Bazen yakýnýyorum ama bazen de iyi ki böyle yoðun bir iþim var diyorum. Eðer bu yoðunluk olmazsa, eðer ben kendimle baþ baþa kalacak daha fazla zaman bulursam..sanýrým bu yürek daha fazla dayanamaz.
     Hayata dair tek ve en güzel umutla uyanýyorum artýk her sabah. Yanýmda oluþuna, gözüme, gönlüme, ruhuma doluþuna dair…Bu sabahta seni bir önceki sabahtan daha çok sevdiðimi düþünerek uyandým. Seni bekliyorum..Gel artýk!

11



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben...
Dedi ki Kadýn...
Seni Anlayamadýysam, Sen Anlatmadýn, Anlatamadýn!
Oyun Bitti!
Saklý Çare!
Nadasta Sevgili...
Kalabalýktý ve Yaðmur Yaðýyordu...
Çocuk Sevdan...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþkýmý Balçýða Bulama!
Göz Yaþý Gözünün Ucunda Saklýydý..!
Adý Mavi...
Tarifi Ýmkansýzlýk!
Geliþteki "Merhaba" , Gidiþteki "Güle Güle"...
Uçurumun Kenarýn da Bir Dal...
Adresi Sol Yaný...
Sessizliðime Sessizlik Kattým!
Çýðlýk
Zirve...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þimdi Annem Yanýmda Olsaydý... [Þiir]
Anlatamýyorum! [Þiir]
Mesela Yani... [Þiir]
Siz Beni Anlayýnca... [Þiir]
Kayýp Sevgi... [Þiir]
Sen (Li) Ben... [Þiir]
Hoþ Geldin Yalnýzlýk! [Þiir]
Bende ki Sen. [Þiir]
Rab (Cc) '' La Konuþma... [Þiir]
Yaralý Sevda... [Þiir]


Sevgi ÖRENGÜL kimdir?

Okuyan,düþünen,yazan. . . . yani sizden biri. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Hayatýn içinde bir dilek tohumu gibi savrulurken nasýl deðiþiyorsak,Hayatý,duygularý,kelimelerde yaþamý okurken de etkileniyoruz demektir...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sevgi ÖRENGÜL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.