..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ESRA BAYKAL




27 Aðustos 2004
Büyük Bir Aþktan Geriye Kalanlar - 3  
ESRA BAYKAL
“Büyük aþklardan geri kalanlar” diye bir þey olmaz!


:BABE:


“Büyük aþklardan geri kalanlar” diye bir þey olmaz!

Çünkü büyük aþklar o kadar büyüktürler ki, geride kalmazlar. Daima sizinle gelirler, daima içinizde bir yerlerde yaþamaya devam ederler. Öyle geride falan kalmazlar. Kalýyorlarsa zaten siz yanýlmýþsýnýzdýr, o büyük aþk falan deðildir.

Çünkü büyük aþklar, insanýn bünyesinde kocaman deðiþikliklere yol açarlar ve bu deðiþimler yaþamlarýnýz boyunca sizinle gelirler...Bazen iyidirler, bazen de kötü ama hep varolurlar.

Çünkü; öyle bitti denilince bitmez büyük aþklar...Bir þarkýda, bir bakýþta, bir dokunuþta aklýnýza gelirler. Milad gibi olurlar hayatýnýzda. Ondan sonra atacaðýnýz her adýmda sizinle gelip, yaþamdaki seçimlerinizi yönlendirirler: Baktýðýnýz insanlarý, hoþlandýklarýnýzý, yemek yiyiþinizdeki deðiþiklikleri, giyim tarzýnýzý hatta konuþmalarýnýzý.

Bir süre sonra eðer kötü bir acý yaþadýysanýz ona benzeyenleri acýtýr, sonra ona benzemeyen birilerini aramaya baþlarsýnýz. Ama nedense hep onun gibilere takýlýrsýnýz yeniden.

Güzel bir þeyler yaþandý ve elde olmayan nedenlerle bittiyse birebir aynýsýný ararsýnýz ve ben söyleyeyim; babayý alýrsýnýz :) . Çünkü büyük aþklar bir tanedir ve aynýsýný bulmak imkansýzdýr. Sonrasýndaki daha dolu dolu, daha tutkulu hatta daha özel bile olabilir ama onun gibi deðildir asla. ( Hatta kiþilikler ve ortamlar birebir tutsa bile...)

Bir dönem kalkan olur yüreðiniz hayata...Ellenmez, dokunulmaz yüreðinize...En karizmatik döneminizdir laf aramýzda. Sonra acýmaya baþlar, yüzleþmeler, sorgulamalar...Sonra yumuþar giderek...

Bir çift göze takýlýrsýnýz sabahýn bir köründe...Daha kargalar kahve içmeden, içinizde bahar çiçekleri açar. Salakça sýrýtmaya ve elinizi ayaðýnýzý kontrol edememeye baþlarsýnýz. Karizma kalmaz, veya fazla kasýlýp eðreti durursunuz. Gülümsemeye çalýþýrsýnýz ama sadece dudaðýnýzýn kenarýnda salak bir kývrým oluþur. Sorulan sorulara vurgularý þaþýrarak cevap verirsiniz. Dalar gidersiniz...Teniniz ürperir. Elleriniz terler ( Bu da hormonal / lenf bezleri ile ilgili bir sorundur, doktora gözükün), kim olduðunu öðrenmek için delirirsiniz. Hatta ona dokunmak için, kimliðini bile bilmeden. Patronun, hayatýn, çevrenizdekilerin sesleniþleri, söylenmeleri umurunuzda bile olmaz. Hatta iþleri savsaklamaya baþlarsýnýz. Hayal kurmaktan daha önemli ne olabilir ki böyle anlarda?!

Bundan sonra ki aþama hedefe kitlenmektir:
1.     Kim olduðunu öðrenmek,
2.     Tavlamak, etkilemek,
3.     Dokunmak,
4.     Devamlýlýðýný saðlamak ( Her zaman olmaz bu son madde)

Ýlk üç maddeyi baþardýysanýz, tebrik ederim artýk bir iliþkiniz var. Durumlar, olaylar, ortamlar, bariyerler önemli deðil, bir iliþkiniz var. Þimdi baþa dönelim; mide kramplarý, özlem, acý, tutku, vücut ýsýsýndaki yükselme, her gece seviþme arzusu...Yanýnýzda olmadýðý anlardaki hýrçýnlýk, aramadýðýndaki hüzün, konsantrasyon eksikliði.

Eh, kýsýr döngüdür aþk, baþlasa da bitse de...Sonucunda uzun süre birlikte bile olsanýz, bir yenisine rastlayana kadar hayat böyle geçer. Ýniþ ve çýkýþlarla... Sonra rutine biner hayat ve unutursunuz tam nerenizin acýdýðýný.

Peki ne olacak; böyle mi geçecek hayat? Aþksýz da olmuyor, aþkla da...

Ben size ne diyorum; tek eþlilik bizim doðamýza aykýrý...Ölüm gibi aþksýz bir hayat, ölüm gibi onunla yaþamak...Arada bir doz almak lazým, fazla sorgulamamak, fazla içe sokmamak lazým. Yakýnlarda tutmalý ama girdaba da kapýlmamalý.

Yoksa her gece uykusuz geçer, sabah berbat gelirsiniz iþe. Gözünüz telefonda beklersiniz, iþler yetiþmez bir de iþ aramaya baþlarsýnýz, sonra arkadaþlarýnýz sizden sýkýlýrlar sürekli anlattýðýnýz için ayný þeyleri. Nezaketen dinlerler ve mümkün olduðu ilk anda konuyu deðiþtirirler. Hoþ, siz devlet meselerinden bile bahsedilse mutlaka lafý ayný yere getirirsiniz ya neyse. Gözlerinin etkileyiciliðinden, teninin kokusuna kadar, kör ölür badem gözlü olur mantýðý içerisinde anlatýrsýnýz. Anlattýkça aslýnda içinizde büyütürsünüz sevdayý, kimsenin birþey demesine gerek yoktur. Bir süre sonra bir heykel çýkar ortaya, gerçeðiyle ilgisiz.

Aþkýn en tehlikeli halindesinizdir artýk. “Tabulaþtýrma”. Bundan sonra size köpek olsa yaranamaz arkadaþ, çünkü bambaþka birini sevmeye baþladýnýz aslýnda siz. Karþýnýzdakini deðil...

Bitcek bitcek, merak etmeyin; geçicek. Bir yenisine kadar...Ölene kadar döneceksiniz etrafýnda bu sürecin. Öyle bir tanesine kapýlýp evleneceðim, yok çocuk yapacaðým, yok güzellerim, yok...en büyük aþkýnýzla da evlenseniz, 1-2 yýla kadar baþka bir göze kapýlýrsýnýz hiç merak etmeyin, insanýz biz çünkü. Elimizde deðil ki...Dayanamayýz adrenaline, kokusunu alýrýz heyecanýn ve tutkunun. Tenimiz aç, ruhumuz aç...Hep böyle geçecek ömür...Ýster maddeleri uygulayýn, ister harekete geçin, ister geçmeyin. Kafanýzda bir yerlerde dönecek bu düþünceler.

Benimkisi kocaman acý bu aralar, kocaman hüzün hatta. Yeþil yeþil, pürüzsüz hüzünler...Tenimde, geceliðimde, kokusuyla, çalmayan telefonumda, dalan / arayan gözlerimde, huysuzluðumda, baþladýðým konuyu saçma sapan yerlere götürmemde...

Eh, yazý bitirdik, kýsmetse güze yenisi çýkar...

Sonra baþa döneriz:

“Aþk dünyanýn en güzel duygusu”

Bir kaç ay sonra:

“Aþk mý, Allah korusun!”


Býçak da yara da biziz ne diyeyim ki :) . Ýyi seyirler...



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: "tek perdelik cinnet!.."
Gönderen: alihamza / Ýstanbul/Türkiye
13 Nisan 2005
(vizyonu olmayan ama, kendine hep kapalý giþe oynadýðýn, “tek perdelik cinnet” ine tek bilet...) neden hep suarelerde sahnelenir hayat, hep geceleri mi yaþar aþk!.. perdelerinde silinmesin diye hayâli, sen, aþk ölüleri toplarsýn her gece, sahnende en baþ köþe hep onundur, kederler büyütürsün kendince, içinde, elbette insan gizliden sevmeli, bilirsin aþk, en çok geceleri yaþar, bu yüzden, perde kapanmadan, bir sonraki geceye kadar, aþk, mutlaka ölmelidir!..hercâi uykularýn yeri yok sayfalarýnda, rüyâlarýn düþmanýsýndýr, þafak, sözlüðünden silinmiþ kelime... ve gece, uykuya giydirdiðin, iðneli bir elbise olmalýdýr, dilinde pas tadý, teninde hicrân, beyaz sayfalara akan, adýna düþürdüðün mürekkeptir kan, uðruna yaktýðýn uykularýný ýsýt geceden, âþýða yakýþan elbette budur, dedim ya, adý kanlý gece oyunun, tek kiþilik ve tek perdede tutuþur, aþk, gerçek, kendine her gece, kapalý giþe oynadýðýn oyundur!..hayat desek þuna ne var, ne çýkar vurulduysan aþka yeniden, yakýþmaz þikâyet, ayýptýr, uçuþan rüyâlarýna aldanýrsýn da bir zaman, “sen her gece hangi hercâi aþklarý kuþanýrsýn...”




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korkak Erkeklerden Sýkýldým - 2
Sen
Bir Tek Beyaz Gül
Artýk revaçta olmayan aþk mý edebiyat mý?
Bir Çingene Masalý
Otogarlar, Kalanlar Ýçindir
Büyük Bir Aþtan Geriye Kalanlar - 2
Aþka dair...
Büyük Bir Aþktan Geriye Kalanlar - 1
Son Veda

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Size Aþýk Olabilir Miyim?
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim
Nefesimi keseceksin biliyorum!
Korkak Erkeklerden Sýkýldým
Aþk, askerlik, erkekler...
Her Sabah Ayný Adamla Uyanmak...
Kadýn Olmanýn En Güzel Tarafý Erkeklerdir
Red Kid
Bir gün size ahlak-sýz bir teklifle geleceðim...
Sizin hiç sýfýr kilometre sevdanýz oldu mu?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Bu Gece [Þiir]
Nehir, Deniz, Sen vs. [Þiir]
Aþký Küstürdük! [Þiir]
Bir Islýk [Þiir]
Aþktan Korkan Adam [Roman]
Kurtlar Vadisi [Eleþtiri]
Ýlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranýyor [Eleþtiri]
Sevmedende Olur Diyorlar! [Eleþtiri]
Benim Kocam Ab"ye Karþý [Eleþtiri]
Reklamcýlar ve Topluma Ettikleri [Eleþtiri]


ESRA BAYKAL kimdir?

Arýza hallerin dýþa vurumu

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan,Murathan Mungan, Sait Faik, Alain De Paton


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.