..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > MAHMUT M. BARUTCU




28 Aðustos 2004
Acemilik  
MAHMUT M. BARUTCU
Ýnsan ölümünden doðumuna kadar pek çok þeyle ilk kez karþýlaþýr ve acemilik süreci bu noktada baþlar. Ýþte bu sürecin baþlamasýyla komedi de yerini alýr .Nerden mi biliyorum?Kendimden ,anlatayým;


:BJGB:
Ýnsan ölümünden doðumuna kadar pek çok þeyle ilk kez karþýlaþýr ve acemilik süreci bu noktada baþlar. Ýþte bu sürecin baþlamasýyla komedi de yerini alýr .Nerden mi biliyorum?Kendimden ,anlatayým;

Ýlkokula baþlýyorum. Yani ilk kez okula gidiyorum. Herkes annesiyle gelmiþ filan aðlýyo çocuklar .Ýþte “ben okumayacam,Sabancý okumuþ mu da zengin olmuþ”gibi cümleler yankýlanýyor. Ama benim umurumda deðil. Çünkü etrafta o kadar kýz var ki ben afalamýþým. Nede olsa o zamana kadar mahallede büyümüþ ve mahallede hiç kýz yüzü görmemiþim. Mahalledeki bütün çocuklar erkek. O kadar sýkýcý bir þey ki bu biz arkadaþlarla 40 da biten maçlar yapardýk. Erkek erkeðe baþka ne oynayacan?Sabah baþla maça akþam bitir. Neyse ilkokula dönelim. Annem iþte beni býrakacak ben kýzlarýn arasýna oturup onlarýn oyunlarýna katýlmaya niyetliyim. Tam oturcam. Annem pat “Oðlum her þeyine dikkat et,hiçbirþeyini çaldýrma” demesin mi þimdi aldý beni bu þüphe .Annem böyle bir þey diyorsa kesin bir bildiði vardýr. Ýþte bu düþünceyle inanmazsýnýz ben tam bir yýl teneffüslere çantamla çýktým,gerçekten. hatta ilk 15 gün tenneffüslere de çýkmayýp sýramýda beklediðim oluyodu. Sonra bir arkadaþým sýraný çalarlarsa bizde gider baþka bir sýnýftan sýra çalarýz,merak etme deyince rahatladým tabi.. Meðer çantamý çalmaya niyetli olan oydu.
Neyse sonra ortaokula gittim. Tabi ona da alýþmam kýsa sürmedi. Daha okulun ilk günü üç tane sýnýf arkadaþýmýn elini öptüm,hocam ben yeni öðrenciniz Mahmut diye. Ama çocuklarý görseniz elini deðil baþka yerini de öpersiniz yani. Herifler da 13 yaþýnda ama daha o günden Pala Remzi klibinde oynamaya müsaitler yani.
Ortaokulla liseyi bitirdikten sonra sýra geldi üniversiteye. Burdada yapcaðýz kesin bi eþeklik ama bu sefer abimden biraz tedbirliyim. Ne demiþ abim”ilk gün duvarda gördüðün bütün yazýlarý oku”Bunu söyledi ya abim girdim üniversiteye yazý arýyorum. “Yaþasýn sosyal adalet” “Hakký Seval’i seviyor” filan diye yazýlarý okurken baktým bir kalabalýk,hepside duvara bakýyor. Tabi bende hemen daldým kalabalýðýn arasýna. Ama kalabalýk bi tuhaf. Herkes benim gibi böyle ilk defa eþek þeyi görmüþ gibi mamalak mamalak bakýyo.. Dedim neymiþ bu yazý bide ben bakim. Kapýda þöyle bir yazý;”ÜNÝVERSÝTEMÝZE YENÝ KAYIT YAPTIRAN ÖÐRENCÝLERÝMÝZE SAAT 1:30’DA ATATÜRK BÜSTÜNÜN ÖNÜNDE ORYANTASYON YAPILACAKTIR .Simdi Oryantasyon lafýný ilk kez gördüðüm içim bi hafif kýllandým haliyle. Ama bakýyorum herkes benim gibi tüy vaziyetinde. Tabi ilk baþta bi insan þaþýrýyor,þaþkýnlýk geçincede baþlýyo gýrgýra. Yok efendim Asena bizim okuldan mezunmuþ,MEZDEKE 6 yýldýr okuyomuþ hala bitirememiþde okulu ,utancýndan peçe takýyomuþ,madem böyle bi þey varmýþ nede öncede haber verilmemiþ,ona göre evde çalýþýlýp gelinirmiþ gibi tatsýz geyik mevzularýn dönmeye baþladý kalabalýkda. Ben ama geyikte deðildim .Þimdi ne de olsa serde Bafralýlýk var. þimdi bi yaným manyak mýsýn oðlum erkek adam öyle oynarmýymýþ diyo,diðer bir taraftan da üniversitenin herhalde adeti bu nasýl pilot olunca havuza atýyorlar,burda da bu diyo. Hayýr herþey anladýmda nede Meydanda oynuyoz ona bir akýl sýr erdiremedim. Neyse o gün öðleden sonra okula gitmedim haliyle. Tabi iþin aslýný bi zaman sonra öðrendik,

"Meðersem okulda deðilde iþ yaþamýnda kývýrmak gerekiyormuþ."



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þirinler
Çoþkun Hayvanlar
Armut

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kiralýktýr mý Yoksa Kiralýk Týr mý?


MAHMUT M. BARUTCU kimdir?

bir mizah yazarý buraya ne yazarki hiç bir fikrim yok;)


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MAHMUT M. BARUTCU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.