..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Seyfi Çelikkaya




13 Eylül 2004
Aþk Dediðin Nedir Ki!  
Aþk denilince günümüz gençliði farklý þeyler algýlýyor, ama aþk günümüzde algýlandýðý gibi bir duygu

Seyfi Çelikkaya


Aþký anlatmak istedim, aþký farklý anlayanlara, aklýmýn erdiði, dilimin döndüðü ölçüde.


:AGAA:
Aþk dediðin nedir ki!

Aþk; karþý cinsten birisine duyulan farklý hissediþler olarak algýlanýr. Halbuki Aþk, karþý cinsten birisine duyulan o farklý hislerle sýnýrlý bir dugudan ibaret deðildir.
Erkekseniz çok güzel bir bayan, bayan iseniz çok yakýþýklý bir erkek ile karþýlaþtýðýnýzda, kendinizde farklýlýk hissedersiniz. Bu farklýlýk, düþlerinizi böler. Ama bunun adý kesinlikle ''Aþk'' deðildir. Hissedilen sadece beðenme duygusunun verdiði bir deðiþimden ibarettir.
Beðendiðiniz bu insanlar tanýþýrsýnýz, tanýþma süreci içerisinde yaptýðýnýz görüþmeler esnasýnda karþýlaþtýðýnýz her türlü davranýþ ve yaklaþým biçimi size hoþ gelir, ''Aþýk'' olduðunuzu düþünmeye baþlarsýnýz ama bu da aþk deðil. Sadece beðeninin devamýndaki, hoþlanma duygusudur.
Kiþile geçen zaman içerisinde karþýlýklý söylemler ve farklý hisler ortaya çýkar. Kaþýný, gözünü, burnunu vs. herhangi bir yönünü beðendiðiniz insana, ''Seni çok seviyorum'' dersiniz. O da size ''Benim en çok neyimi seviyorsun?'' veya ''En çok hangi özelliðim hoþuna gidiyor?'' diye bir soru yöneltir, sizde o kiþinin en çok sevdiðiniz yönünü veya yüzeysel görüntüsündeki bir tarafýný sevdiðinizi söylersiniz.
Bu durumda kendiniz zaten itirafta bulunuyorsunuz, siz karþýnýzdaki insaný deðil, belirli bir yönünü ve özelliðini beðeniyorsunuz.
Belirli bir aþama sonrasýnda yine karþý cinsten kiþiye karþý özlem duyarsýnýz, istek duyarsýnýz. Rüyanýzda görürsünüz. Farklý, hem de çok farklý duygulara baðlý, kavuþma, birlikte olma isteði artar. Bu da ''Aþk'' deðil. Bunun adý da istektir. Bir insaný istemek, arzulamaktýr.
Aþk mý?
Ýsteðe baðlý bir duygu deðildir.
Hani derler ya ''Aþk insaný kör eder.''
Aþk insaný kör etmez, aþk insana güç verir, kuvvet verir, akýl ve mantýk geliþimini saðlar.
Karþýnýzdaki insaný çok iyi tanýrsýnýz, riyasýz, maskesiz. Mecazi anlamda çýrýlçýplak tanýdýðýnýz bu kiþi size huzur verir, güç verir. Bu kiþiyi hissedersiniz, karþýlýklý olarak beraber olmadan da yaþarsýnýz.
Onun için her þeyi yaparsýnýz, týpký Ferhat gibi. Ama Mecnun gibi tutkunun esiri olursanýz, bunalýma girersiniz.
Þimdilik bu kadar...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: kesinlikle katýlýyorum
Gönderen: zeliha gökkan / Urfa/Türkiye
14 Ekim 2004
ruhsal deneyimleri açýklamak yýldýzlarý taþlamaktan farksýz bir durum olduðu için aþkla ilgili kiþisel ifadelerde bulunmak istemiyorum.dediðiniz gibi ve benimde kabul ettiðim tek gerçek aþk bir insana mal edilip yaþanacak duygu halinin ötesinde çok ötelerde..sonsuz ve sýnýrsýz...insaný geliþtiren güzelleþtiren akýllý ve mantýklý davranmasýný saðlayan...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Üzerine
Ferhat mý? Mecnun Mu?
Aþk Ateþi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Biter mi Sandýn? [Þiir]
Gel Desem de Gelemezsin [Þiir]
Sol Yanýmda Aðrý [Þiir]
Yürekte Gizlenen Aþk [Þiir]
Sevda Çilesi [Þiir]
Vazgeçilmezim [Þiir]
Hayal [Þiir]
Geceler [Þiir]
Yalan Yok [Þiir]
Bilemezsin [Þiir]


Seyfi Çelikkaya kimdir?

eðer söz konusu olan edebiyatsa, kim olduðum o kadar da önemli deðil. Önemli olan neyi nasýl, neden söylediðim. Söylediklerimden size ait bir þey varsa sorun yok. Ben yazarlarýn hayat hikayelerini deðil, ürünlerini okumay, izlemeyi tercih ediyorum, o nedenle de sizlerle kendimden ziyade ürünlerimle ''selamlaþmak'' istiyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Mavi Bulut ve Mavi Sevda isimli iki ayrý þiir kitabým mevcuttur.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seyfi Çelikkaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.