..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Omerta Laxus




30 Eylül 2004
Eþik  
Omerta Laxus
Denizaltýnýn dibindeki dikenlikte toplanmýþ binlerce kokuþmuþ, kakýþmýþ canavar psiþik kokularýný bir kibrit çorbasý macununun kara yapraklý bir satýrýna koymuþlardý......


:BCAJ:
Denizaltýnýn dibindeki dikenlikte toplanmýþ binlerce kokuþmuþ, kakýþmýþ canavar psiþik kokularýný bir kibrit çorbasý macununun kara yapraklý bir satýrýna koymuþlardý.
Dallarýn yapraklarla olan münasebetleri doðrultusunda geliþen içgüdüsel güzergahlarýeskimiþ ve de deðiþmiþ bir yabancýlar hanýnda kesiþiyordu. Bir yanda yabancýlara yabancý bir kral, öte yanda çýrýl çýplak, sevgi dolu, içten bir kýz. Kýz kýskývrak doldurup içini bir þarjör misali takar, dudaklarýna sürer ve her örtüü yerden kan kanlar akmaya baþlar, bu arada horozlar öter, sabahýn en kör saatlerinde, canlanaduran kötü kalpsiz þehitler þehirlerde cirit atarlar. Ciritlerden þeritlere kat edilecek olan kafkanýn itiraflarý sayesinde titreyen eller bir söyleþi göstergesindeki çýlgýnlýðý ifade ettiði sýrada duyulan çýðlýk, ete ve de kemiðe bürünmüþ bir asaletin can çekiþen hayaletini oynamaktadýr tiyatral bir odada. Bu uçuþan zorbalýklar temeline yapýlanmýþ çarpýk ve çatallanmýþ oyunun kýsa bir özetini yapmýþ olmak onun gözünü fillerin takýntýsýyla kýyaslanmasý gerektiðine inanýp inanýnp ibadet etmesi þöyle dursun, arkasýna yaþlanýp baþýna konar bu deve tüyü. Buradaki bakýþma onlar için bir son adeta bardaktaki sefillik damlalarýnýn yýðýltýsýnda boðulmuþ deli-kanlýnýn sesinin týnýsýndaki alaycý tavýr taklalar saltolar atarak kendi kuyusunu kazmaktadýr, kazýlan kuyunun dibindeki deniz kabuðunun örtüsü ötüþtükçe derinleþen bu mevzuu gitgiderek kýrýlganlaþmaktadýr. Onu ordan geçerken rastgele bulan bunak dördüncü durakta ört bas edilmiþ bir kambura üfleye dursun gözlerden damlayan kamasutra ýþýnlarý kaynamak sureti ile düzey aþýmýna uðrayarak boþlukta fevkalade serinlemiþtir.
Sahanlýðýn kenarýndaki kýyý þeridini yataðýn kenarýna iþaretleyip girdaplarý yatýrdým baðrýma çaðýný lekeleyip kitaplarýn bastonuma eðdim kýllarýmý, kenetlendim sabuna, kaþýða bir de gecenin karanlýðýna, karmaþa bir çocuk edinmiþ, boþluðun karnýndan kendine bir oda ayýrtmýþ, kedicik odaya talip. Ahýrýn postasý sigorta yýllarýnýn yankýlarýyla dans ettiði sýrada çýkagelmiþ çarýklý çocuk. Gençliði yitip kaymýþ bir uçurum tarlasýnýn kenar yüzünden yukarýya doðru ama dönmüþ bakmýþ geldiði yerin serinliðine; ye kürküm sen de ye!!!
Bir müddet çobanlýk kurslarýndaki tasarý tadilatlarýndan koyarak bir tabak, taslarý tapýnaklardan çalarak kopyalamýþ hayalarýndaki geni ki; kýrýlmasýn yegane yazýlmýþ erdemin diþisi; aþk. Yayýlým ateþine almýþlar dünyayý ve de Konya’yý o daðda bir kurt vermiþler, kendime kiþneyerek sýyrýldým atalarýmýn kanalize ettiði salya bahçelerin lezziz, uðurlu böcek rakamlarýndan. Uçsuz bucaksýz soðan tarhanalarý almýþ göllerde yüzen yosmayý kaldýrmýþ kaldýrýma üç tas dondurma bulamýþ hamamlardaki kanamalara. Kontrifüje bayýlmýþ gözlerimdeki kemanenin paylaþýmýnda daha da ileri gitmek isteyen sümkürüklü derviþ derdine girince topraðýn, tomurcuklar açmýþ koynunda yosmanýn. Tomurcuklara soyunup uyuyan sevgilinin sevgi harabelerinde uyanmaya yüz tutmuþ kara fatmalar ketum olmuþlar tanrýlarla beraber. Bekareti bozulmuþ süslü aygýrlar ulumaya baþlamýþlar tersinden, uçan ay salamýnýn ucundaki kelimelere doðru. Gökden üç çocuk enmiþ (Ýsa, Musa, Muhammed) tabellalarýn geometrik eleþtirisine doðru yol almýþlarsa; kaçýnýlmaza kaçabildiklerindendir kulaklarýndaki tepe dibi sularýna ordan 72 devenin tüy salkýmýný doldurmuþ, laflar gevelemiþler þeytanlara ama nargile tüttüren boðalar ateþ nergisinde diþlediklerinden boðazlarýndaki kraterden gelen kesme þeker solucaný havalanmýþ yalpalayan karýncalarýn bellerindeki karneden. Gamalarýndaki hilallerde doðma altý karýnca aleti tüm acýmasýzlýðýyla saplandý bütün kurtlarýn neþterlenmiþ kalplerine. O gün bu gündür küçük tarzan koparmýþ ipini gelininin. Baðrýna bel baðlamýþ gezegenler hayalinin kavurmalý tüfek tükürüðünde girdi ay gecenin koynuna ama kýzýn babasý olacak tavþan tazýnýn ardýsýra zýplaþtý sopasýyla tanzimatýn, fermuarýný açtý yüce dehlizlerde bilincinin ama oraya yerleþen zencinin cüzdaný çiþ yaptý bütün hayallerine ustanýn. Silgi aldý, bu defa, kristal hayalet gemileri baþtan taþa þiþledi, yaþ aktý bokundan 5 damla þiþliye saklandý balkondan bakan kýz uçar adýmlarla yellendi geçmiþteki saklandýðý maðraya (egosuna) ama ardaki gururlu genç maça gitmiþti sevda bilemeðe. Ordan geçen resmi bir bot sevda selinin eþiðindeki kapýda kahramanca savaþarak can verdi hayalarýndaki salatada. Kahkahayla baþlamýþtý onlarýn rüyalarý ve yine Yeldeðirmeninde piþecekti yavrularýndaki tombul kaz yumurtasý.
Ne eyleyim ki baþlangýcý olmayan bir diyardan geldik sonsuzluða uðrunda dünyalarý devirecek kavram karmaþalarýnda devlerin diz çöktüðü bu diyarda temellenen ne varsa bizden kopan bu çayýra, kaþýk olanýn da avradýný, olmayanýn da yerinde yeller esecek akyuvar havuzlarýndaki güllerin kýrmýzýmsý kataloðunda. Banyoda kavrulan gönüller ekþirlermiþ zamanla aynadaki iskeler durmuþ koynunda onlarýn açmasýný bekliyoruz kasýmýn 26’sýnda.
KEMÝRGENLERE GEBE KALMIÞIM GÖVDEMÝ
VARSIN DAÐITSINLAR YELEMÝ
UÐURLAR OLSUN HER YÝÐÝD GÝBÝ BANA DA
VARSIN SULANSIN BU BÝLGÝSAYAR (DEFTER)
ÇEKTÝÐÝM IZDIRAPLA



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kültürel Harabelerimiz Ya da Mirasýmýz - I
Yalnýzlýk Senfonisi
Kültürel Harabelerimiz Ya da Mirasýmýz - II

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
2. Eþik [Deneme]


Omerta Laxus kimdir?

Çok Önemi Yok!!!

Etkilendiði Yazarlar:
Ýtalo Calvino, Virginia Woolf, Douglas Adams, Mehmet Yaþýn


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Omerta Laxus, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.