..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karþýlaþýlan bir konuktur. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Yeþim Þahin




12 Ekim 2004
Ada Yalnýzlýðý  
Adam'a

Yeþim Þahin


Çok yorucu bir gün . Deliler gibi koþturuyorum. Ha bitti ha bitecek kameraman stop bu karede bu film bitecek.


:CGED:
ADA YALNIZLIÐI -1

Ýki yýlýn ardýndan 31 Aðustosta yaþadým seni. Dudaðýmda soðuk bira damlacýklarý, ufkumda Ezine ýþýklarý gözümün önünde gittikçe büyüyen dalgalarýn çarpmaktan yorulmadýðý kale. Yalnýzlýðýn hemen ardýndayým. 5000 kiþinin 3 güne sýðdýrmaya çalýþtýðý kalabalýktan sonra sessizliðine alýþtýrýyorsun kendini. Zafer Bayramý mý yoksa canhýraþ bayramý? Kimbilir... Belki sen bilirsin ama bilirsin de söylemezsin.

Düne kadar çok meþguldun sen. Ýlk kez keþfeden meraklýlar topluluðu ve memnun olan olmayan herkes terk etti seni. Hepsi Ponentede güneþin batýþýný seyretti þarap içti; rüzgar güllerine baktý kocaman kocaman. Ayazmada ayaz suyuna girdi. Vahitin Yerinde buluþtu gündüzleri geceleri kaleye karþý balýk yedi hepsi. Bar Alide içki içerken Salhanede dans edildi. Ama þimdi... Bir avuç ada insanýyla eylülünü sevenlerle kaldýn. Eteklerinde hala kekik kokusu ve hala kirletemedi seni kalabalýk yalnýzlýklar.

Salkým kafede oturmuþtum sabah kahvaltýsýna. Masamda kekikli zeytin, peynir ve domates reçeli. Derinden gelen müzik, içimde bir düþ sokaðý sakini... Domates reçeline uzanan elim gibi yapýþ yapýþ gecenin serinliði. Ay az sonra denizin üzerinden doðacak. Önce kocaman koyu kýrmýzý bir top olacak yavaþ yavaþ yükselecek, tam kalenin tepesindeyken gözalýcý parlak ýþýk geceyi aydýnlatacak.

Geçmiþinden getirdiðin efsanelerle denizleri kýskanan tanrýçalar gibisin yine. Yanaðýnda bir tutam saç gözlerin yarý aralýk. Nefesin rüzgar gibi; bir ýlýk bir soðuk. Ansýzýn ürpertiyor dokunuþlarýn. Gözümü açtýðmda karanlýk sert kayanýn üzerinde buluyorum kendimi. Arkadaþlarým sokak kedileri. Birisi açlýktan miyavlýyor elimdeki biraya mýrýl mýrýl. Diðeri kavgaya tutuþmuþ azman aslan. Boþ bir salýncakta sallanan geçmiþin kýz çocuðu bugünün geleceði. Gökyüzü yere indi sanki. Önümden geçen yabancý(mý) sana ne bu halimden ! Benim hikayemde senin yerin ne...

Çok yorucu bir gün . Deliler gibi koþturuyorum. Ha bitti ha bitecek kameraman stop bu karede bu film bitecek. Apar topar yetiþiyorum sana götürecek otobüse. 00,03 ve gidiyorum. Kimseler bilmiyor seninle buluþacaðýmý. Hayatýmýn en gizli en unutulmaz 24 saatini yaþayacaðýmý ben bile bilmiyorum.

Fýrtýna yaðmur meteoroloji ,cnn, ntv, yahoo ne varsa aranýyor gece vakti. Sibel’in sesi...“Yok kimse bilgi vermiyor ama Pazar fýrtýna olacakmýþ kar bile yaðabilirmiþ” hadi caným sende 12 eylülde kim kar görmüþ ki... Balýkçýlar söylemiþ hava çok açýkmýþ pazar daha da güzel olacakmýþ. O zaman eyvallah kim tutar ki beni... Sarosta benzin istasyonundan cebe yazýlan bir mesaj ... Deli kýz ...Gece Yolcularý.

Bekliyorum gece geçsin, bitsin sabaha kavuþayým. Seni özlediðim kadar sen beni özlemiyorsun. Çünkü sen herkesi seviyorsun.

Yarým yamalak vapurda geçiyor zaman. Filmlerdeki gibi fotoðraflar çekiliyor küçücük bir kareye x yaþamlar. Sol omuzda uyumak kaybolmak.


DEVAM EDECEK


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ada yalnýzlýðý II
Gönderen: Mehmet Aydin / Ankara/Türkiye
3 Þubat 2005
sabýrsýzlýkla bekliyorum..

:: bilmiyorum
Gönderen: a. erciyas / Ýstanbul/Türkiye
6 Ocak 2005
hikaye iki farklý kýsýmdan oluþmuþ gibi.baþlangýçta inceden inceye bütün duyargalarýný açmýþ duygusal bir kelebek sonradan paldýr küldür düþen bir aðacýn duygusallýgý var sanki.yeþim in ruhundaki med cezirlerle yazýlmýþ.iç dünyasýný çiçeklerle dolu bir bahçe gibi açmýþ.kopuk yada deðil güzel olmuþ vesselam.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
23 Nisan Neşe Doluyor Ýnsan
Elbette Döneceðim
Döneceðim Sana

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Kendi Kendine Konuþmaktýr
Üþüyorum
Yokluðunu Hissettiðim duygulara
Gönderilmemiþ Mektuplar
Aþk
Sevdanýn Gözleri Ne Renk?
Kim Özlerdi Avuç Ýçlerinin Kokusunu
Aþk Benim Ýçin Her Þeydi
Ayazlar Vurur Yüreðimi
Yaþama Döndüren Ýnanýlmaz Hayal Aþkýma

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gozleri Sevda Olan Sevgili [Þiir]
Bir Gün [Þiir]
Yaþam Tadýnda [Þiir]
Yesimce [Þiir]
Asos'ta Yalnýz Bir Balýkçý [Öykü]
Hülya [Öykü]
Kar Beyazdýr Ölüm [Öykü]
Melekler þehri [Öykü]


Yeþim Þahin kimdir?

Yaþamý gülümseyerek yaþayan ve her zaman her þeye raðmen yaþamayý çok seven bir deli kýz.

Etkilendiði Yazarlar:
Murathan Mungan, Cezmi Ersöz, Herman Hesse, Nietchze,Ýrvin Yalom.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yeþim Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.