..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hemen yüzüne gül suyu seperek Leyla'yý ayýlttýlar." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Anýl Býtýrak




7 Aralýk 2004
Ümitleri Tükettik  
Anýl Býtýrak
Sahte sonlarýn baþlangýcýnda doðdu güneþ.


:BFGG:
Ümitleri tükettik. Umutlar çoktan uçtular. Son mektubumuz da ona idi zaten. Çok yalnýz deðiliz bir bakýma. Hani Allah’a mahsus ya. Her içkili durumda dil ucundan eksilmez. Göz bebeklerinin büyümesi gibi büyür, sende solan son akþamdýr ve geri gelmez bir sabaha yakýlan en kýsa aðýttýr ahlarým. Caným yanmýþsa günlerden bir gün, bu kesin sendedir sebebim. Kül tablasýnda kendi kendine bitmiþ bir izmarittir belki hayat. Belki de en zor anýnda sana uzanmýþ bir el kadar kýsadýr. Bir sarhoþun seni sevmesi, sarýlmasý kadar can sýkýcý. Bir güzelin uzaklarýndan geçmesi ve onu tanýyamama ihtimalin kadar da basit. Her gün gibi baþlayýp biten. Daðlarý evi bilen çobanýn sövmesi gibi sevdim seni. Sense daðlara sövdün.

Birbirimizi kaybettik, olan baþka bir þey yok. Kaderi hayatla özdeþleþtirdik. Aslýnda birçok beyaz sayfa vardý da biz hepsini karaladýk. Sen ellerinle benim gözlerimi kapýyordun ve ben mutluydum. Sonra birden çekip ellerini gösterdin gerçekleri. Kokunla sarhoþ oldum. Kördüðüm oldum çözemedim çözülemedim. En kolay bulmacaydým belki. Sen aldýrýþ etmedin. Çok kolay geldim sana belki de. Parmaðýný burnuna sokmuþ bir çocuk gibi sevdalýydým ya hani. Ara da bul bakalým. Yerinde duran bir þey var mý?

Senin sözlerindi aþk. Bir tercüman bulamadým. Hýzlý hýzlý çevirdim sayfalarýný. Hiç resim bulamadým bakacak. Þimdi ise bir o son bakýþýn., benim için son kare. O gün yumdum gözlerimi. Buðularýmda senin adýný yazdým. Yeryüzüne kattým yüzünü. Gökte senden eser yok. Uykum gibi aðýr, aðýr sözler kadar hafif dokundum tenine. Ten sürdüm eline. Rengim de sen oldun renksizliðim de. Uzun kara bir çocuðum aþka düþmüþ. Uyandým ve kendime bir baktým ki bu bir düþmüþ. Son yudumu aðýzda çalkalanmýþ þarap gibi içtim seni. Kokun gitmiyor burnumdan. Þimdi acýyor aðzýmýn içi.

Yanýyorum. Yanmam bir þey deðil seni de yakacaðým. Omzumda yatan sendin. Bir yanýmýn yarýsý. Sana diye gece nöbetlerine durdum. Her söz edene seni sordum. Her vazgeçiþimde geri dönüþüm oldun. Bir cesaretim, sen cesaretsiz, ben hükümlü, sen saç akým. Dað beyazým, kor sýcaðým. Her yudumun bir kýþ günü. Senle mi aradým? Sende mi? Bulamadým. Bir tilkinin kuyruðunu sevdim, sense avcýya kaçtýn. Döndün dolaþtýn.

Dar aðacý uzak deðil. Kefenler dar geldi. Ben gittim. Nefeslerim uzun aralýklý. Göðsüm balon. Halen aradýðým belki çok uzak deðil. Belki yanlýþ yerlerdeyim. Belki de yerlerdeyim. Apaçýk gülümsüyorsun. Bana koyan sensizlik deðil, insansýzlýk. Sen de gittin. Uðurlar olsun. Ben seni damlayamayan gözyaþýmýn renginde sevdim. Onun kadar þeffaf olamadým. Ama kabul et sen de onun kadar renkli deðildin. Sen çizmeye çalýþtýn gökkuþaðýný bense renklendirmeye çalýþtým inan. Ama rengini bilemedim.

Sahte sonlarýn baþlangýcýnda doðdu güneþ. Acýlar içinden geçtik, içimizde idi acý. Resmettik içimizdekileri, adýný da hayat koyduk. Kaderdi ilham kaynaðýmýz. Birbirimizin gözlerine baktýk. En derine yola çýktýk. Küçük öpücükleri sevdik, en masumunu. Sözlerimiz üzerine inþa ettik aþkýmýzý, en saðlam temel gördük dürüstlüðü. Güzellik umrumuzdaydý, ayrýlýk ufkumuzda. Hayatý doldurmaya çalýþtýk, hayat boþaldý. Her figüre zamansýz yorumlarda bulunduk. Fincaný kýrdýk. Birbirimizi kýrdýk, sonsuz sevdik, sonunu düþünmeden, gururu elimizden düþürmeden… Ayrýldýk…



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ..
Gönderen: Meryem Uçar / Ýzmir/Türkiye
20 Aralýk 2004
sanki kendi kafamdakileri okuyor gibi hissettim kendimi yazýnýzý okurken.. "ben yazsaydým hislerimi, buna benzer þeyler yazardým" derdim sürekli okurken.. sonu hariç.. sevgide, aþkta gurur olmazdý benim kitabýma göre.. olmalýymýþ, onu öðrendim.. ömrümün yarýsýný, yanlýþ bir anlayýþa göre yaþamýþým demekki. tam onikiden vurdu yazýnýz beni. gözyaþlarým akmaya fýrsat bulamadan çaðladýlar gözpýnarlarýmda ve týkýlýp kaldýlar olduklarý yerde.. yüreðim aðlýyor sanýrým þimdi. yüreðim için için yanýyor ve aðlýyor. MERYEM UÇAR

:: Tüketmeyin,izin vermeyin vurgunlara...
Gönderen: Sihem Tachouli / Ýstanbul/Türkiye
13 Aralýk 2004
Yapmayýn,izin vermeyin ümitlerin tükenmesine,seyirci kalmayýn hayatýn attýðý tokatlara,siz de ona vurun içinizden geldiði gibi,inatla haykýrýn,"HAYIR BÝTMEDÝ SENÝNLE ÝÞÝMÝZ BU YENÝLGÝ ASIL SENÝN YENÝLGÝNÝN BAÞLANGICI"diye haykýrýn sevdalara... Çok güzel bir paylaþýmdý... Saygýlarýmla Sihem Tachouli

:: binnuredisan@mynet.com
Gönderen: BÝNNUR EDÝSAN / ankara/Türkiye
13 Aralýk 2004
Muhteþem... Kelimelerden nasýl da güzel cümleler kurmuþsunuz, nasýl etkilendim anlatamam.'Sahte sonlarýn baþlangýcýnda doðdu güneþ' evet... Ne fincanlar kýrýp ne denli birbirimize kýrýldýk þu garip dünyada...Tebrikler ne diyeyim tebrikler. BÝNNUR EDÝSAN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ümitleri Tükettik
Özleseydin Gelirdin…
Nasýlda Severdim
Ben Hepsine Razýyým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Depresif

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yerini Kimse Tutamadý [Öykü]


Anýl Býtýrak kimdir?

Böyle de bir insaným! Ne bir insan var içimde, Ne de içim bir insanýn gözleri önünde. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Fazla okumayý sevmem, ama çoðu þairi tanýrým. Sahte olduklarýný düþünüyorum çoðunun. Etkilendiðim yok bu yüzden.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Anýl Býtýrak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.