..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Y. Kemal Erener




5 Ocak 2005
Türklerle Baþa Çýkýlmaz  
Y. Kemal Erener
Mucizeler ülkesi de denilebilir... Ülkemizden bahsediyorum. Bana herhangi bir ülke gösterin ki, bizim sabredebildiklerimize katlanabilsin.


:BEAD:
Mucizeler ülkesi de denilebilir... Ülkemizden bahsediyorum. Bana herhangi bir ülke gösterin ki, bizim sabredebildiklerimize katlanabilsin. Hiç sanmýyorum.

Elektrik kesik ses eden yok! Sular akmaz, ayný sabýr! Her iktidara gelen zaman ister, eskisini aratýr hale gelir, týk yok!

Ama bütün bunlara raðmen en ufak þeylere sevinir, mutlu olur her þeyi unuturuz.

Gösteriþi sevmediðimiz gibi, yarttýðýmýz mucizelerin de farkýnda olmayýz. Aþaðýdaki örnek gibi:

Bir reklam ajansýmýz. 50.000 adetlik baskýlý T-Shirt ihracat baðlantýsý yapmýþtý. Sýcak baský tekniði ile yapýlan bu uygulama, herhangi bir fotoðrafýn T-Shirt'e basýlmasý þeklinde oluyordu.

Ýlk 10.000 adetlik parti yerine ulaþtýðýnda, alýcý firma iþin mükemmelliði karþýsýnda gözlerine inanamamýþ, uygulamayý yerinde inceleyip bilgi sahibi olmak için bu konuda uzman iki kiþilik heyeti Türkiye'ye yollamýþ.

Olay buraya kadar göðüs kabartýcý. Ancak reklam þirketini almýþ bir panik. O kadar iptidai bir yöntem uyguluyorlar ki, bunun ilgili firma tarafýndan anlaþýlýp sipariþin iptal edileceði korkusunu yaþýyorlar.

Derken heyet geliyor. Karþýlýklý sevgi gösterileri, iltifatlar, izzet, ikram; heyet sabýrsýz, illaki imalatý göreceðiz diye sýzlanýyorlar. Bizimkiler, hala panikte; yapacak bir þey kalmýyor, utana, sýkýla atölyenin yolunu tutuyorlar. Sanayi sitesinin loþ bir katýnda ki atölyeye geldiklerinde manzara þöyle; bir kýrýk dökük masa, yerlerde boyalar, yýrtýk elbiseli birkaç çýrak, iki usta ve onbeþ metrelik bir uzun tezgah ve tabii ki meþhur T-Shirtler baský için sýra bekliyorlar.

Bu ortamda, beyaz T-Shirt'lere bu kadar temiz baský yapmak olanaksýz. Ama heyet nezaketen uygulamanýn baþlamasýný istiyor. Kaybedecek hiçbir þeyi kalmayan firma yetkilileri, çaresiz gösteriye baþlýyorlar. Ýki çýrak, masaya paralel tahtanýn iki ucundan tutuyorlar. Bu arada usta gerekli boya ayarýný yapýyor ve:

-Þimdi!, diye baðýrýyor.
Ýki çýrak var güçleri ile öteki uca koþuyorlar. Sonuç: Harika...

Ertesi gün heyet teþekkür ederek ayrýlýyor.

Korku ile beklenen birkaç gün sonra karþý firmadan 50.000 adetlik bir sipariþ daha geliyor. Bizimkiler kabul edilmenin sarhoþluðu içinde bayram yapýyorlar.

Olaydan bir sene sonra tesadüfen, heyetin verdiði rapor ellerine geçiyor. Aynen þöyle:

"Türkler bütün ýsrarlarýmýza raðmen söz konusu fabrikayý bize göstermediler. Ancak sanayi casusluðuna karþý ayný ürünün sahtesinin yapýldýðý yerde bizi aldatmaya çalýþtýlar. Biz nezaketen inanmýþ göründük. Orada bu sürede deðil 50.000 adet, 500 adet dahi yapýlamayacaðýný çocuklar bile anlar. Bu bakýmdan sipariþin devamýný Türklere vermekten baþka çaremiz yoktur".

Yarttýðýmýz mucizelerin bile farkýnda deðiliz.









Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düzenli Karmaþa

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aðlayan Zümrüt
Garanti Ahmet
Þiddete Merhaba

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dil Terörüne Buyurun! [Deneme]
Korkularýn Ötesindeki Kozmik Boþluk [Deneme]
Ýnandýðýmýz Yalanlar [Deneme]
Kötüye Güvenin! Çünkü Deðiþmezler [Deneme]
Ýnsanlar [Deneme]
Kainatta En Büyük Biziz [Deneme]
Hiç'in Traji Komik Öyküsü [Deneme]
Medya'ya Açýk Mektup [Deneme]
Trafik mi? Allah Baþýmýzdan Eksik Etmesin... [Ýnceleme]


Y. Kemal Erener kimdir?

Uzun bir eðitim birikiminini hayat tecrübesiyle birleþtiren yazar, Türkiye'nin þartlarý gereði birden fazla meslekte uðraþ vermiþ ve bu meslek dallarýnda ileri safhalara ulaþmýþtýr. Karikatür çizmek hobileri arasýndadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Rýfat Ilgaz; Aziz Nesin; Nurullah Ataç


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Y. Kemal Erener, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.