..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Senem ÖZGEN




7 Ocak 2005
! En Güzel Hikayem!  
Senem ÖZGEN
...eðer devam edersek, bence öyle biþey olacak bizimkisi. Çýkardan uzak, yalýn ve apaçýk okunur biþey kokacak. Dostluk kokacak, yada öyle olmak zorunda olduðu için yürek parçalanacak...


:DDDJ:

hani hep derler ya; en güzel yer henüz gidilmemiþ olandýr, en güzel þarký henüz çalýnmadý ve en güzel söz henüz söylenmemiþ olandýr. Bende hep sona saklarým en’leri, en hacimlilerini. Seni sana anlatmak, bilmediðin, bilemediðin, hiç keþfetmediðin yönlerini açýða çýkarmak deðil benim niyetim. Çoktan baharlara kapýmý kapamýþken ve baþlamýþken vazgeçmeye birçok þeyden çýktýn karþýma. En yenik, en zayýf, en çýkmaz halimle tanýdýn beni. Tanýdýðýn bu ben ben deðildim aslýnda. Ama ben seni dosdoðru tanýdým, olduðun gibi kavradým, ama biliyorum sen bu deðilsin. Yaþadýðýn mekan dar gelir zaman zaman, baþýný alýp gitmek istesen de ayak basýlmamýþ yamaçlara, cesaret denilen sözcüðe takýlýr düþüncelerin.Neyi isterdin kimbilir, nelere göz yumardýn elinden tutup götürecek yürekler bulduðunda seni!Konuþurken seninle farkediyorum ki, ayný yerlere yolculuk etmek niyetimiz, hani otobüs yolculuklarý vardý ya hayal ettiðimiz, gecenin bir yarýsý durup Afyon’da ekmek arasý sucuklar, sabahýn ayaza çalan saatinde içilen sýcacýk çaylar, ve vardýðýmýz noktada yolculuðumuzun çekilen derin nefesler. Evet senle çok isterdim yaþanmamýþlýklarý yaþamayý, ve iz býrakmayý hayatýn alnýnda.Sen beni nasýl algýladýn bilmiyorum, yada nasýl yargýladýn kendince, ama benimde var bir hikayem; diðer bildik hikayelere pek benzemesede. Hikayelerin arasýnda öyleleri vardýr ki, devam ettirsen koca bir roman olur. Eðer devam edersek, bence öyle biþey olacak bizimkisi. Çýkardan uzak, yalýn ve apaçýk okunur biþey kokacak. Dostluk kokacak, yada öyle olmak zorunda olduðu için yürek parçalanacak. Neden diye sorma, nedensizdir bazý þeyler. Çok önceden adý konmuþtur insanýn yaþadýklarýnýn ve sonradan buna dahil olanlar oynamak zorundadýrlar kendilerine verilen rolü, baþka rollerde olmak ne kadar da çok isteseler. Bilirim baþka roller güzel dururdu sende, güzel dururduk beraber bizde.Yeni yýla girmeye az bir zaman var, ve ben 2004’e noktayý senle koyuyorum,2005’te gene olacaksýn,aslýnda sen artýk bende hiç yokolmayacaksýn.Senin yanýnda rahatlamayý sevdim, kendim gibi olmayý, gözlerindeki anlamý evdim, ve bana anlamlý bakmaný. Adýmý söylediðinde, adýmýn ardýndan dilinde kalan tortularý sevdim ben, o kalýntýlarda yeniden anlam kazanmak isterdim, ama olamaz ki, aslýnda bu hayatta olmayacak dediðin olur dimi.!” Dostum, dostum, güzel dostum; bu ne beter çizgidir bu; bu ne çýldýrtan denge;yaprak döker bir yanýmýz, bir yanýmýz bahar bahçe”Sen aklýma gelince hatýrlayacaðým çok þeyim var, þu kýsacýk zamanda yeni bir hayat tanýttýn bana, uzun zamandýr unuttuðum ve hatýrlamaktan korktuðum. Ne olur hiç hayatýmdan çýkma, ve hayatýn hakkýný vererek yaþa.

Son söz benden yana:...

Daha o gün anlamalýydým bu iliþkinin yazgýsýný
Takvim tutmazlýðýný
Aramýzda bir düþman gibi duran zamaný
Daha o gün anlamalýydým
Benim sana erken
Senin bana geç kaldýðýný
( Murathan MUNGAN )




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
þimdi anladýn sanýrým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gitmen neyi deðiþtirir ki...
Beni Kendime Getirdin...
Son þans benden yana
seni seninle tamamlýyorum
Müsait Olunca Uðra Bana...
Sana Aðýr mý Geldim
Sadece Sen Kaldýn Geriye Benden
Artýk burdayým türkü gözlüm….
Sanýyordum...Yanýlmýþým...
Beni Sakýn Deneme!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ellerimi Yakala... [Þiir]
Sen'li Ben'e Merhaba [Þiir]
Sen Aðzýmda Acý Bir Tad Býraktýn...! [Þiir]
Alacaðýn Olsun ! [Þiir]


Senem ÖZGEN kimdir?

SADECE KENDÝMÝM, O KADAR !!

Etkilendiði Yazarlar:
Murathan Mungan,Yýlmaz Erdoðan,Veysel Dikmen,Kürþat Baþar


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Senem ÖZGEN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.