..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Modern > Yeþim




14 Ocak 2005
Biz: Bekleyenler  
Yeþim
Pazartesi bitti oh!...Cumaya az kaldý...


:BDIA:
Eskiden günleri sayardým. Aslýnda taa ilkokul yýllarýndan beri...Kuzenim cumartesileri bize kalmaya gelirdi; haftasonunun gelmesini beklerdim, sabýrsýzlýkla... Ortaokul yýllarýnda tabi ki bir türlü gelmek bilmeyen yaz tatilini bekler oldum heyecanla... Lise 2’de 3. sýnýfa geçip, bizden küçüklere hava atacaðým günü beklemeye baþladým... Üniversite sýnavý için gün saydým bir ara... Neyse o da bitmiþti, kurtulmuþtum.

Ýþ hayatý baþlayýnca, Cuma en mutlu günüm oluverdi. Pazartesi ise en mutsuz...Hele o iki günlük mini haftasonu tatilinin üzerine Pazartesi sabahýn köründe kalkmak yok muydu? Ýþte o beni her hafta yeniden öldürürdü. Salý daha iyi geçerdi, Çarþamba, Perþembe eh iþte, fena sayýlmazdý, Cumalarý iþ hiç koymazdý, akþamý iple çekerdim.

Sonra borçlarým çýktý. Kira, faturalar, kredi kartý taksitleri... Her gün kendi kendimi içine sürüklediðim bataklar... Alýþveriþ manyaklýklarý, yeni yeni cezbedici markalar, alkol, partiler, fýstýk hatunlar, en kral djler... Pazartesiye dinlenmiþ baþladýðým olmazdý...
Bu sefer her ayýn birini iple çeker oldum. Kendi kendimi sürüklediðim bataða saplandým durdum. Borçlar belimi büküyordu. Beni boðuyordu. Bunu unutmak için kendimi alýþveriþe, partilere, fýstýklara, içmeye verdim...Verdikçe de battým, haliyle...

Sonra gittim, aþýk oldum. Malýn tekiydi. Tabiri caizse motor denilenden... Ama öyle sarhoþtumki onla evlenmek için gün sayar oldum bu defa da... Her buluþmamýzda beni en az yarým saat bekletirdi. Dakikalarý sayar oldum... Evlendik... Kiralar, faturalar, kart ekstreleri ikiye katlandý. Bu sefer de mutluluk için gün sayar oldum. Toz kondurmadýðým karýmýn ne mal olduðunu anlamam beni ortak bir arkadaþýmýzla aldattýðýný öðrendiðim zamana dek sürdü. Baþkalarý da vardý tabi listesinde, bunlarý keþfedebilmek için gün sayar oldum bu kez... Haftalar geçti... Zor geçti... Bu sefer de boþanma günümüzü beklemek, ondan bir an evvel kurtulmak için gün sayar oldum.

Ondan kurtulduðumda öyle yorgun hissediyordum ki kendimi, bu sefer tatilin gelmesi ve bu lanet þehirden uzaklaþmak için gün sayar oldum. Tatile gittiðimde tatil bitmesin diye günleri sayar oldum bu defa... Son üç gün, son iki gün, son bir gün... Lanet olsun, tatil bitmiþti.

Tatil beni hiç kesmediðinden olsa gerek, bu sefer emeklilik için gün sayar oldum. Evet mutluluk çok yakýndý. Emekli olunca, köye yerleþip, köpek besleyip, minik domatesler yetiþtirecektim bahçemde... Kendimi gün sayarken yakaladým. Ufff daha öyle çok vardý ki.... Koskoca sekiz yýl... Bitmek tükenmek bilmeyen söylemesi kolay, beklemesi zor sekiz yýl. Ne zorluklarla... Saya saya, her gün beynimdeki takvime çizik ata ata bitirdim ben bu sekiz yýlý…

Yýllardýr hayalini kurduðum emekliliðimin gerçek olmasýyla, kendimi bitkin hissetmem eþ zamanlý oldu. Kesin köye yerleþmeliydim, sakin, huzur içinde dinlenmeliydim. Emeklilik ikramiyem gelmeden bu olamazdý. Ýþlemlerin bitmesi için gün sayar oldum.

Bu zaman zarfýnda kendimi öylesine yorgun ve halsiz hissettim ki, bunun geçmesi ve eski saðlýðýma kavuþmak için gün sayar oldum. Baðlý olduðum kurumun hastanesini aradým. Bana randevu verdiler. Doktora gitmek için gün sayar oldum. Doktor þikayetlerimden þüphelendi, tahlil yaptýrmamý istedi. Bu sefer tahlilerin sonucunu öðrenmek için gün sayar oldum.

Kansermiþim... Ýnanamýyorum...! Yapacak çok þeyim, hayata dair umutlarým vardý benim... Yýllardýr aradýðým mutluluðu yakalayacaktým ben o küçük köy evinde.

Oysa þimdi ise ölüm için “an” sayýyorum ve artýk anlýyorum:
...
yelkovan akrebin, ay dünyanýn, dünya güneþin etrafýnda ne kadar da çabuk dönüyormuþ meðer...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Hep Öyle Olmaz mý?
Gönderen: Orkun Levent BOYA / Ankara/Türkiye
8 Eylül 2005
Manillus der ki, “Doðar doðmaz ölmeye baþlarýz: Son günümüz ilk günümüzün neticesidir.” Lucretius ise, “Niçin hayat sofrasýndan, karný doymuþ bir davetli gibi kalkýp gidemiyorsun?”... “Niçin günlerine, yine sefalet içinde yaþanacak, yine boþuna geçip gidecek daha baþka günler katmak istiyorsun?” demiþ... Montaigne de, "Hayatýn deðeri uzun yaþanmasýnda deðil, iyi yaþanmasýndadýr: öyle uzun yaþamýþlar vardýr ki, pek az yaþamýþlardýr. Þunu anlamakta geç kalmayýn: doya doya yaþamak yýllarýn çokluðuna deðil, sizin iradenize baðlýdýr." Öyküdeki kahramanýmýz deðil sadece, hemen hepimiz yaþayanýn kendimiz olduðunun farkýna varamadan yaþarýz ve sonuna doðru da, "daha ne yaþadýk ki" deriz... Ömrünü, hep bir þeyleri bekleyerek geçirmeye güzel bir örnek olmuþ yazý... tebrikler...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn modern kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
20 Aralýk 2012*
Randevu
Didem'in 3. Doðumgünü
Böcek

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gölge
Welcome To Kay-ýp-bedenler Kulubü
Beyoðlu ve Ben
Ýntihar
P - Lastik
Tez
Dedem
Kýrmýzý
Gamma
Kayboluþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayaletperest [Þiir]
Mesih [Deneme]
Savunma Mekanizmasý [Deneme]
Film Þeridi [Deneme]
Aþka Dair Monolog [Deneme]
Terk [Deneme]
Post Modern Putperestlik [Eleþtiri]
Bu Ýşte Bir 'Yanlışlık' Var [Eleþtiri]
Aþkýn Ömrü 300 Yýldýr [Eleþtiri]


Yeþim kimdir?

Okuyucularýmý þaþýrtmak ve yüzeysel olmayan tarzda düþünmeye yönlendirmek en büyük hedefim. Güneþin muhteþem batýþý, kuþ, böcek tasvirleri, sevgi pýtýrcýklarý bana göre deðil… Güneþ gökyüzünde, kuþlar aðaç dallarýnda zaten yeterince güzel… Ben dünya üzerindeki en karmaþýk þeyi insan psikolojisini eþelemekten ve bunu yazýlarýma aksettirmekten büyük keyif alýyorum. Üzerinde çok fazla yazýlmýþ, çizilmiþ, fazla tartýþýlmýþ konular bana göre deðil. Yazarken edebiyat yapma kaygým yok. Soyut olan düþüncelerimi, karakterler vasýtasýyla somutlaþtýrmak amacým. Yazdýklarýmý anlaþýlmasý zor bulanlar var. . . Çünkü ben yazarken kendi hayal gücümü ya da kurgu yeteneðimi ispatlamak adýna yazmýyorum; -kendi hayalgücüm bana yetiyor, fazla bile geliyor! -Okuyucuya hayal gücünü zorlatmayý hedef alýyorum. "Eðer Leonardo, Mona Lisa tablosunun altýna þöyle yazsaydý ona nasýl deðer verebilirdik ?: 'Hanýmefendi gülümsüyor çünkü sevgilisinden sakladýðý bir sýr var' bu izleyiciyi gerçeðe zincirlerdi ve ben bunun 2001'e (Space Odyssey) olmasýný istemiyorum" (Stanley Kubrick)

Etkilendiði Yazarlar:
Ayn Rand, Dostoyevski, Sarah Kane, Annem, Bent, Smoke City, Beyoðlu, desteðini hep hissettiren Ýzzet Harun Akçay


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yeþim, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.